Romantica după Teo

Cel de-al doilea post al lui Vîntu comunică o grilă cu patru emisiuni noi, care intră pe sticlă din 4 februarie:

– 9409-Romantica e un show interactiv difuzat sâmbăta, de la 14.15 şi prezentat de Ema Pendiuc. Telespectatorii sună la numărul de patru cifre, iar cele mai interesante cazuri sunt selecţionate pentru emisiune
– 1001 – e o emisiune de sfaturi utile, prezentată de Paula Chirilă, de luni până vineri, de la ora 11.15
– Meriţi să fii cineva! – Catinca Roman pregăteşte o telespectatoare pentru situaţii mai aparte de viaţă, gen interviu de angajare, petrecere de firmă etc.
– Duminica prietenilor, cu Marius Ciprian Pop şi Nicoleta Voica, duminicile de la ora 12.00. Divertisment, adresare la întreaga familie.

Pe lângă cele de mai sus va fi şi Dr. Quinn, bătrânul serial de pe Pro TV TVR, zice cineva (serii probabil noi pe Movies 24). Romantica argumentează această achiziţie prin succesul Dallas-ului.

Toate cele de mai sus vin dintr-un comunicat de presă unde se vorbeşte de accentul pe interactivitate şi provocarea adresată de Romantica telespectatoarelor, pe care le îmbie să devină vedete. Mădălina Rădulescu, directoarea postului, pune accentul pe valoarea de utilitate a programelor.

La prima vedere, doar pornind de la acest comunicat, mie mi se-arată că nota de utilitate e o miză interesantă, fiindcă deosebeşte Romantica de Acasă TV. În general, în media de la noi, mi se pare că se acordă prea puţină atenţie conţinutului util. Povestea cu telespectatoarele care devin vedetele e strigare de marketing, dar de-aici ar putea rezulta poveşti interesante cu oameni obişnuiţi. Nu ştiu însă cum se va petrece asta, fiindcă din comunicat nu rezultă mecanismul de interactivitate pe care va funcţiona, de pildă, 9409. Dacă postul va aştepta pur şi simplu ca telespectatorii – sau mai curând telespectatoarele – să sune şi să se plângă, probabil că nu va ieşi mai nimic. Bănuiesc însă că s-a pus la cale un algoritm, în care s-a evitat asemănarea cu “9595” a doctorului Andrei, de pe Antena 1.

  1. titi Reply

    Dr Quinn, “batranul serial ” de care vorbiti..a fost difuzat in intregime acu ceva ani buni de TVR, nu de protv !!!!!!!!!

Post your thoughts