Romantica după Teo

Cel de-al doilea post al lui Vîntu comunică o grilă cu patru emisiuni noi, care intră pe sticlă din 4 februarie:

– 9409-Romantica e un show interactiv difuzat sâmbăta, de la 14.15 și prezentat de Ema Pendiuc. Telespectatorii sună la numărul de patru cifre, iar cele mai interesante cazuri sunt selecționate pentru emisiune
– 1001 – e o emisiune de sfaturi utile, prezentată de Paula Chirilă, de luni până vineri, de la ora 11.15
– Meriți să fii cineva! – Catinca Roman pregătește o telespectatoare pentru situații mai aparte de viață, gen interviu de angajare, petrecere de firmă etc.
– Duminica prietenilor, cu Marius Ciprian Pop și Nicoleta Voica, duminicile de la ora 12.00. Divertisment, adresare la întreaga familie.

Pe lângă cele de mai sus va fi și Dr. Quinn, bătrânul serial de pe Pro TV TVR, zice cineva (serii probabil noi pe Movies 24). Romantica argumentează această achiziție prin succesul Dallas-ului.

Toate cele de mai sus vin dintr-un comunicat de presă unde se vorbește de accentul pe interactivitate și provocarea adresată de Romantica telespectatoarelor, pe care le îmbie să devină vedete. Mădălina Rădulescu, directoarea postului, pune accentul pe valoarea de utilitate a programelor.

La prima vedere, doar pornind de la acest comunicat, mie mi se-arată că nota de utilitate e o miză interesantă, fiindcă deosebește Romantica de Acasă TV. În general, în media de la noi, mi se pare că se acordă prea puțină atenție conținutului util. Povestea cu telespectatoarele care devin vedetele e strigare de marketing, dar de-aici ar putea rezulta povești interesante cu oameni obișnuiți. Nu știu însă cum se va petrece asta, fiindcă din comunicat nu rezultă mecanismul de interactivitate pe care va funcționa, de pildă, 9409. Dacă postul va aștepta pur și simplu ca telespectatorii – sau mai curând telespectatoarele – să sune și să se plângă, probabil că nu va ieși mai nimic. Bănuiesc însă că s-a pus la cale un algoritm, în care s-a evitat asemănarea cu “9595” a doctorului Andrei, de pe Antena 1.

One thought on “Romantica după Teo”

  1. Dr Quinn, “batranul serial ” de care vorbiti..a fost difuzat in intregime acu ceva ani buni de TVR, nu de protv !!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *