România cu ochii Monty Python: Nu arată deloc rău

Michael Palin e tipul din dreapta în skit-ul următor:

Pentru cei care au auzit de Monty Python, nu mai e nevoie de nicio prezentare. Dacă nu, ajunge să spun că e vorba de o trupă de comici britanici de la sfârşitul anilor ’60, ale cărei patru serii de pe BBC au devenit pretext de colecţie. Printre altele, îi găsiţi şi la Cărtureşti sau în alte magazine de muzică şi filme.

Dincolo de recomandarea asta, ştiaţi că Palin a devenit între timp o somitate în materie de călătorii şi că în 2007 a fost în România? Aici a realizat un episod din “New Europe”, care te ia prin surprindere. România pe care a văzut-o Palin e mult mai frumoasă decât cea pe care o vedem în reclamele prăfuite pentru export:

DVD-urile cu New Europe nu se găsesc, din păcate, la noi. Le-am luat de la HMV, din Londra. Există totuşi o posibilitate să vedeţi despre ce e vorba pe TVR 1, posibil sâmbăta asta. Problema e că nu vă pot spune când, din motive pe care le-am explicat în “Evenimentul zilei”. Dacă rataţi documentarul, puteţi citi despre România pe Palinstravels.co.uk, aici.

 1. Neagrigore Reply

  scena de la sfarsit mi-a placut foarte mult. Unde e ceaiul?

 2. Iulian Comanescu Reply

  Neagrigore: e numai o parte din documentar. Nu le-am pus pe toate fiindcă n-am vrut să fac un spoiler. E totuşi foarte clar unde se găseşte restul.

 3. Octavian Reply

  Am urmarit parte din emisiunile realizate de Michael Palin pe TVR. Superbe. Din fericire pentru noi, sensibilitatea realizatorului nu l-a lasat sa adauge la montaj si imagini cu multele situatii si locuri jenant de care s-a lovit cu siguranta in Romania. Presupun ca si faptul ca s-a concentrat pe lucrurile pozitive ale locurilor prin care a trecut prin toata Europa ne-a mai scutit de niste imagini triste de care avem parte in fiecare zi traita in Romania.
  Mi-ar placea sa multumesc personal romanilor care l-au ajutat pe Michael Palin si l-au primit cu atata caldura in mijlocul lor, aratandu-i ca avem totusi decenta si omenie, macar o parte dintre noi. Sper ca pana la sfarsitul calatoriei sa fi avut parte tot de oameni ca cei din aceste secvente si astfel sa fi ramas in posesia portofelului si a camerei de filmat…
  Romania – o tara frumoasa si trista…

Post your thoughts