RoBloggers Survey, primele rezultate

Primele rezultate din RoBloggers Survey au început să apară la TimSoft.ro/WebLog.

Din capitolul Informații personale putem afla că blogosfera românească se deplasează ușor către orașe altele decât Bucureștiul. 52,42 % dintre cei 702 respondenți spun că și-au publicat pe bloguri doar pseudonimul sau prenumele – nici ultimul nu îi identifică precis. Cifra e asemănătoare cu cea dată de PEW Internet Project. Doamnele și domnișoarele sunt mai active pe blog – în proporție de aproape 35%, față de 26% anul trecut.

Capitolul Monitorizare ne spune în primul rând că blogurile cele mai urmărite sunt în categoriile Personal, Divertisment, Media, IT, Jurnalism (care e diferența față de Media?), Cultură. Cel mai folosit gadget de rss este Google Reader, față de Bloglines anul trecut. În fine, numărul respondenților care consideră blogurile la fel de credibile sau mai credibile decât presa tradițională a crescut de la 77,21% în 2006, la 80,63% în 2007.

Aici subscriu doar parțial la concluzia autorilor – Cristi Manafu și Carmen Holotescu – că asta înseamnă o creștere de credibilitate a blogosferei. Cei 702 respondenți la chestionar au bloguri – la fel ca și respondenții de anul trecut, e drept -, așa că diferența indică o creștere a părerii despre credibilitate în interiorul blogosferei.

Desigur că asta nu înseamnă în nici un caz că blogurile sunt “mai puțin credibile” decât anul trecut.

2 thoughts on “RoBloggers Survey, primele rezultate”

  1. Chiar asa, va dati cu parerea voi despre voi pt voi?
    Aveti mii de cititori, mai mult sau mai putin docti, de la care ati avea si raspunsuri de trend nu numai injuraturi. Cred ca si pe voi va intereseaza.
    Astept sa-i convingi. Multumesc!
    ps. am vazut, si ma bucur, bloguri excelente la Oradea, Cluj si Botosani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *