RoBloggers Survey, primele rezultate

Primele rezultate din RoBloggers Survey au început să apară la TimSoft.ro/WebLog.

Din capitolul Informaţii personale putem afla că blogosfera românească se deplasează uşor către oraşe altele decât Bucureştiul. 52,42 % dintre cei 702 respondenţi spun că şi-au publicat pe bloguri doar pseudonimul sau prenumele – nici ultimul nu îi identifică precis. Cifra e asemănătoare cu cea dată de PEW Internet Project. Doamnele şi domnişoarele sunt mai active pe blog – în proporţie de aproape 35%, faţă de 26% anul trecut.

Capitolul Monitorizare ne spune în primul rând că blogurile cele mai urmărite sunt în categoriile Personal, Divertisment, Media, IT, Jurnalism (care e diferenţa faţă de Media?), Cultură. Cel mai folosit gadget de rss este Google Reader, faţă de Bloglines anul trecut. În fine, numărul respondenţilor care consideră blogurile la fel de credibile sau mai credibile decât presa tradiţională a crescut de la 77,21% în 2006, la 80,63% în 2007.

Aici subscriu doar parţial la concluzia autorilor – Cristi Manafu şi Carmen Holotescu – că asta înseamnă o creştere de credibilitate a blogosferei. Cei 702 respondenţi la chestionar au bloguri – la fel ca şi respondenţii de anul trecut, e drept -, aşa că diferenţa indică o creştere a părerii despre credibilitate în interiorul blogosferei.

Desigur că asta nu înseamnă în nici un caz că blogurile sunt “mai puţin credibile” decât anul trecut.

 1. moshu49 Reply

  Chiar asa, va dati cu parerea voi despre voi pt voi?
  Aveti mii de cititori, mai mult sau mai putin docti, de la care ati avea si raspunsuri de trend nu numai injuraturi. Cred ca si pe voi va intereseaza.
  Astept sa-i convingi. Multumesc!
  ps. am vazut, si ma bucur, bloguri excelente la Oradea, Cluj si Botosani

 2. bloggerițe noi « Politica femeilor, femeile politicii Reply

  […] 26, 2007 bloggerițe noi Posted by doinat under bloguri , femei   după cum citeam pe blogul lui Comănescu despreconcluziile RoBloggers Survey, femeile devin din ce în ce mai active în blogosferă. astăzi am avut 2 lansări de marcă: Adina Vălean, europarlamentar PNL și candidată la alegerile pentru PE din 25 noiembrie și Anca Alexandrescu, consiliera lui Adrian Năstase.Despre Adina Vălean am mai scris de bine pe acest blog și sper ca acest blog să îi crească vizibilitatea pentru că merită. Despre Anca Alexandrescu nu am foarte multe de zis, nu am aprofundat subiectul. Mă aștept însă la posturi interesante despre PSD și viitorul politic al șefului ei în perioada următoare. Multă baftă celor două și poate li se alătură și alte femei din sau în legătură cu politica. Cum ar fi un blog al Adrianei Săftoiu?:)   […]

Post your thoughts