RoBlogFest s-a terminat

A fost o petrecere vineri seara, s-au anuntat castigatorii. Un total de 7434 de voturi la categoria “general”, ceea ce inseamna ca a fost un concurs popular, cu “Vis urat” detinatorul Celui mai bun blog. Un voting organizat de Dragos Novac, care e bun pentru ca afli despre bloguri noi, pe care te-ai putea uita, ca sa nu mai vorbim de faptul ca se creeaza emulatie, campanii de voting s.a.m.d. Da o indicatie de popularitate, la volumul asta de voturi, ceea ce e bine. Sunt surprins si bucuros ca m-am trezit si eu pe un loc 4-5 la “blog de media”, desi ceea ce fac nu e “blog de media” in sensul unor comentarii care ar conta pentru cititorii nespecialisti, al unei critici a presei din afara presei, pentru oamenii neobsedati de transferuri de ziaristi, EBITDA si altele asemenea. Multumesc cui m-a nominalizat si celor 28 de votanti. Bravo lui Manafu si lui Bradut, care vorbesc despre lucruri mai curand interesante pentru profesionisti, iar RoBlogFest le-a dat indicatii de relativa popularitate, ca si mie.

In rest, m-am uitat pe “Vis urat“, care a luat marele premiu, si mi s-a parut ca lucrurile sunt la locul lor, in sensul ca blogul e o forma de exprimare critica si un discurs alternativ fata de media clasica. Desi ma intreb in ce masura “instigarile la violenta” si altele asemenea sunt o marfa pe care “Visurat” va continua sa poata sa o vanda mai multa vreme. Probabil ca, in timp, vom sti cu totii ce se face si ce nu se face, atunci cand consecintele a ceea ce nu se face vor aparea.

Altfel, felicitari tuturor castigatorilor si lui Dragos Novac, care a pus pe jar 7434 câteva sute de oameni. Ar fi interesant de stiut si cine a fost nominalizat de prea multe ori sau a avut cele mai multe voturi invalidate 🙂 Dar, desigur, discutiile despre relevanta absoluta a unei asemenea povesti sunt superflue, fiindca e absurd sa iti inchipui ca blogurile ar putea fi ierarhizate dupa un mecanism oricat de minutios si sunt convins ca organizatorii nu si-au propus sa dea Lista Definitiva a Marilor Valori ale Blogging-ului Roman.

5 thoughts on “RoBlogFest s-a terminat”

  1. eu zic ca 7.434 de voturi inseamna extrem de putin. pentru ca asta nu inseamna 7.434 de persoane. cel mai bun blog a fost ales cu 178 de voturi din 1159. in rest sunt de acord cu tine in ceea ce priveste vis urat. daca in romania ar exista simt civic (culmea, exact ceea ce el crede ca are) blogul si-ar schimba tonul sau s-ar inchide.

    eu cred ca aceasta editie a spus mai putine despre participanti si mai multe despre cei ce citesc bloguri. care sunt asa cum sunt.

  2. o mica eroare: 7434 de voturi au fost doar la categoria general, au mai fost vreo 4800 la categoria specialist. in total au votat in jur de 2000 de oameni. in rest observatiile sunt corecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *