Ringier vinde ghidurile TV la Bauer. În România, e o mutare formală

Ringier vinde cele 12 ghiduri TV pe care le are la Bauer Publishing Group, liderul pieței europene de ghiduri TV. Motivul: viitorul tot mai sumbru pe care îl au edițiile tipărite ale acestor publicații, după apariția ghidurilor electronice (Electronic Publishing Group pe televiziunea digitală). În toată manevra intră desigur și “TV mania” și “TV Satelit”, dar pe termen scurt sau mediu nu vor fi alte schimbări decât proprietarul, deoarece cele două titluri produc profit, spre deosebire de titlurile omoloage din țări precum Cehia.

Editarea și angajații vor trece pe o companie Bauer din România, care va fi înființată în următoarele săptămâni, dar managementul va fi asigurat în continuare de Ringier, prin Dragoș Vărșăndan, publisher. E oarecum situația “Bravo”, care e pus pe piață de un joint venture Bauer-Ringier la noi.

Bauer cumpără nu pentru că ar fi fraier și nu și-ar da seama de schimbările de pe piața ghidurilor TV, ci fiindcă, spre deosebire de Ringier, a pus la punct deja, în parte, software-ul necesar pentru convertirea ghidurilor TV în publicații electronice. Ringier a făcut diferite calcule legate de o astfel de tranziție, dar pornind de la zero, costurile sunt foarte mari.

3 thoughts on “Ringier vinde ghidurile TV la Bauer. În România, e o mutare formală”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *