Ringier răspunde CRP în problema acuzațiilor Adevărul

Pe site-ul oficial. Nu se spune nici că cineva de la Ringier a luat fișiere de la Click!, nici că nu le-a luat, pe motiv că Adevarul a făcut publice acuzațiile aici, înainte de verdictul Clubului Român de Presă:

In consecinta, Ringier Romania a decis sa nu mai comunice niciuna dintre concluziile investigatiei interne in ceea ce priveste primul punct mai sus mentionat.

Da, știu că nu pricepeți nimic. Nu pot spune decât că acum mai bine de o săptămână Adevărul a prezentat documente până la proba contrarie convingătoare, referitoare la un număr de intrări și descărcări de pe serverul ftp al Click!, de pe un IP alocat Ringier. Toată treaba a fost povestită de Adevărul la CRP, care a dat 10 zile Ringier pentru explicații. Ringier a venit cu raspunsul postat pe site.

Problema e acum care va fi reacția CRP. Eu pariez pe faptul că va zice ceva. Iar reacția Adevărul se scrie singură: “Faptul că Ringier nu vrea să dea publicității rezultatele anchetei privind documentele descărcate de pe serverul Click! probează adevărul acuzațiilor” etc., etc.

Pont: Catalink.

8 thoughts on “Ringier răspunde CRP în problema acuzațiilor Adevărul”

 1. concluzii:

  -in primul rand e clar ca nu libertatea a copiat averea, ci poate invers.
  -in al doilea rand, laturile publicate de ambele ziare sunt copiate dupa buletine de stiri, otv, star, ciao sau reviste internationale
  -al treailea rand nu ar trebui sa existe, exact ca in comunicatul de presa al ringier, desi este anuntat. si totusi: fata aceasta de la pr de la ringier, parca popescu o cheama, este un munte de incompetenta daca a putut sa dea drumul la un asa “comunicat” de presa! asa o compunere dezlanata nu am mai citit de mult timp. e incredibil cum o companie mare ca ringier isi alege tot felul de neispraviti ca si colaboratori.

 2. slab, f. slab si dezamagitor. ma asteptam la altceva de la unul din trusturile de presa importante din romania. putin responsabilitate corporativa nu faze de genul “imi iau jucariile si plec”…

  pe de alta parte, conflicte de acest gen ar tb rezolvate in instanta, nu in clubul roman de presa.

 3. Susțin și eu pe cei care au afirmat că vina aparține exclusiv Grupului Ringier … Dacă cineva îți sparge casa și te fură, ești vinovat că nu ți-ai pus nu știu ce sistem de securitate??

 4. @Christiansen:
  Uneori da, ia da un search dupa TJX, se pare ca au fost si romani in echipa de hackeri care a adunat o gramada de numere de card de la astia, pentru ca aveau protectia sub orice critica.
  De exemplu aici:
  http://www.securityfocus.com/news/11455
  Am citit si articolul din WSJ, insa nu am cum sa-l dau si pe ala, accesul e limitat.

 5. cu cateva exceptii, un comunicat de presa corect. si atat. se putea mai bine (din strict punctul asta de vedere). in rest… dap. chiar se putea mai bine!

 6. De fapt fraza cheie nu e cea subliniata de Iulian, ci precedenta:
  “Referitor la punctul 1, dorim sa subliniem ca in ciuda faptului ca s-a agreat in cadrul Consiliului de Onoare al Clubului Roman de Presa acordarea unui termen de zece zile companiei Ringier Romania, timp in care aceasta sa-si finalizeze investigatia inainte de formularea oricarei concluzii sau a oricaror declaratii publice, Adevarul Holding a continuat sa ne acuze public de furt (atasat, materialele ce probeaza aceste afirmatii).”

  Care in traducere libera inseamna, daca aia au fost carnati si nu ne-au dat timp sa aflam ce mama dracu s-a intamplat, ne vom proteja in justitie.

 7. Ginel: nuanța pe care o pui e importantă, într-adevăr. Ringier s-a convins posibil că după CRP urmează oricum procesul și, cum se spune, tot ce zici poate fi folosit împotriva ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *