Ringier-Dogan follow-up: Cotidianul ne citeaza, pe Tolontan si pe mine

Foarte interesant modul cum s-a propagat informatia despre parteneriatul Ringier-Dogan in presa de azi.

1. EVZ preia stirea si citeaza surse neoficiale, ceea ce mi se pare remarcabil. Ziarul isi face treaba in ciuda managementului, care nu comunica nimic, nici intern, nici extern, ca si a PR-ului. Thomas Landolt, GM-ul Ringier, da o declaratie neconcludenta:

Intentionam sa dezvoltam Ringier si in newmedia, iar pentru aceasta studiem variantele posibile.

Nu e suficient, dar nu Petrisor Obae si Alex Bala sunt de vina. Dimpotriva, ei merita felicitati pentru modul cum inteleg sa-si faca meseria.

2. Cotidianul publica si el informatia si multumesc colegilor pentru citarea surselor – in primul rand a lui Catalin Tolontan, iar apoi, a mea. Nici Catalin, nici eu nu cred ca scriem pentru ca sa fim mentionati de presa print, dar gestul colegilor de la “Cotidianul” arata ca lucrurile pe care le facem aici au inceput sa capete greutate/credibilitate, asa ca ma bucur fara rezerve.

Tot in “Cotidianul”, Thomas Landolt serveste acelasi raspuns-neraspuns la intrebarea cu Dogan, referitor la dezvoltarea new media a Ringier, si adauga:

Nu comentez stirile care circula pe blogurile jurnalistilor.

Cum asa, pe de o parte Landolt vrea new media, pe de alta, lasa sa se inteleaga ca blogurile i se par vax? E un exemplu concludent pentru motivele care-i fac pe ziaristi sa dea stiri “pe surse” (confidentiale, neoficiale, neatribuite).

  1. Media lui Comanescu » Cifrele www.comanescu.ro: blogul se citeşte la Cancelaria Primului Ministru Reply

    […] Pentru mine, asta e o veste mai bună decât volumul destul de important de trafic, fiindcă arată că mesajul meu ajunge acolo unde trebuie. Cu alte cuvinte, de la Sanoma hearst s-a intrat de vreo patru ori pe zi, de la Publimedia, de vreo 25 de ori pe zi, de la Tăriceanu, cam o dată pe zi. Alte conglomerate de presă, precum Ringier fără EVZ, Realitatea-Caţavencu, Jurnalul-Antena, mă vizitează probabil la fel de mult. Se dovedeşte că am influenţă, ce fac cu ea? Deocamdată, la 309 vizite de la “Evenimentul”, eu l-aş sfătui pe Thomas Landolt să ia în seamă, cel puţin afirmaţiile apărute pe bloguri… […]

Post your thoughts