Rezultatele Ringier pe 2008: cifra de afaceri creşte worldwide, scade în România la 38,7 milioane de euro

Cifra de afaceri a Ringier a crescut cu 5,3 procente, până la 1.536 milioane de franci elveţieni (965,8 milioane de euro), pentru operaţiunile worldwide (10 ţări din Europa şi Asia) şi a scăzut în România de la 84,3 la 61,5 milioane de franci elveţieni (38,7 milioane de euro). Ringier afirmă într-un comunicat de presă că declinul din România este “datorat în principal vânzării a trei titluri (două ghiduri TV şi cotidianul Pro Sport), fluctuaţiilor de pe piaţa valutară şi competiţiei acerbe, în special pe segmentul tabloidelor”.

Profitul net pe pe cele 10 ţări este de 62,2 milioane de franci elveţieni, iar echivalentul din România (probabil pierdere) nu a fost comunicat.

La capitolul “aşteptări pentru 2009”, Ringier comunică următoarele:

Cel mai probabil, veniturile din publicitate vor continua să scadă şi în acest an. Primele semne de redresare nu sunt aşteptate mai devreme de 2010. Ringier va continua aşadar să-şi eficientizeze activitatea, dar îşi va intensifica şi investiţiile. Aceste eforturi vor depăşi aria cotidianelor şi revistelor sale bine poziţionate şi se vor extinde către media digitală, concentrându-se în special pe platformele online existente şi pe dezvoltarea de aplicaţii pe mobil pentru titlurile sale.

Comunicatul de presă [Doc]

Post your thoughts