Retrospectivă Cerbul de Aur/Lazarov la TVR Cultural, duminică

În fine, TVR găseşte o modalitate de a face necesarul şi profitabilul apel la propria tradiţie, adică la vremurile de început, şi nu la programul parţial color de două ore din anii ’80. E vorba de o retrospectivă a primelor ediţii ale Cerbului de Aur (’68-’71), regizate de Valeriu Lazarov, incluzând un interviu cu recent dispărutul om de televiziune.

Data, ora şi postul: duminică, 30 august, de la ora 17.00, pe TVR Cultural. Nu ştiu de ce pe Cultural, probabil că pe TVR 1 Marina Almăşan şi Sorin Burtea vor vorbi despre viitor 🙂

“De vină” pentru această idee foarte bună pare a fi Doru Ionescu, realizatorul “Remix”, între genericele căreia va avea loc retrospectiva. Seriile în alb-negru cu rock vechi sunt o pată de culoare în grila unei televiziuni pe care ne-ar fi plăcut s-o iubim 🙂

Singura bubă ar putea fi comparaţia defavorabilă pe care retrospectiva ar putea s-o stârnească raportat la ediţia următoare.

Comunicatul de presă:

Până la startul Cerbului de Aur din acest an, putem afla câteva din secretele primelor ediţii.
Duminică, 30 august, de la ora 17.00, TVR Cultural difuzează, în cadrul emisiunii ,,Remix”, o retrospectivă a primelor patru ediţii (1968-1971) ale Cerbului de Aur. Programul este dedicat marelui om de televiziune Valeriu Lazarov, cel care a şi regizat spectacolele din primii doi ani ai festivalului. Amănunte despre cum era Cerbul în acea perioadă, ce reacţii au avut vedetele care au urcat pe scena de la Braşov, dar şi alte detalii ne oferă regretatul Valeriu Lazarov într-un interviu acordat anul trecut, la Cerbul de Aur, realizatorului Doru Ionescu.

De asemenea, vor povesti despre festival, prin intermediul secvenţelor păstrate în arhiva televiziunii publice: Alexandru Bocăneţ, regizorul artistic al anilor 1970 şi 1971, Armand Crintea, realizatorul trofeului primelor ediţii, dirijorul Sile Dinicu, autorul celebrei teme din generic, Carmen Dumitrescu, autoarea, împreună cu Alexandru Stark, a unor filme senzaţionale din primii ani ai festivalului, Dumitru Moroşanu, iniţiatorul revenirii nouăzeciste. Despre emoţiile prezenţei pe scena Cerbului va vorbi suedeza Ann Louise Hanson, câştigătoarea Cerbului de Aur din 1971, care a revenit anul trecut la Braşov în postura de susţinătoare a fiicei sale Josefin.
Interviurile vor alterna cu secvenţe inedite din culisele primelor patru ediţii ale Cerbului şi cu muzică de calitate, adusă pe sena de la Braşov de Josephine Baker, Sergiu Endrigo, Rita Pavone, Gilbert Becaud, Bobby Solo, Cliff Richard, Juliette Greco, Julio Iglesias, Charles Trenet, Therese Steinmetz, Connie Francis, Memphis Slim, Raphael, Luminita Dobrescu, Dan Spătaru, Mihaela Mihai, Doina Badea etc.

Ediţia 2009 a Festivalului şi Concursului Internaţional Cerbul de Aur va reuni anul acesta 25 de concurenţi din 18 ţări. Vedetele internaţionale invitate la Braşov sunt: Hot Chocolate, Steve Vai şi Tiziano Ferro. Pe scena Cerbului de Aur vor mai susţine recitaluri trupe şi artişti români de mare valoare: Sistem, Direcţia 5, Vama, Holograf şi Loredana.

  1. Marian S. Reply

    Cit s-o fi chinuit bietul Doru Ionescu sa promoveze aceasta emisiune ! Si citi i-or fi batut obrazul: ce faci mai, dai secvente de pe vremea in care se facea televiziune adevarata in Romania ? La noi nu te gindesti ?
    Au pus-o pe TVR Cultural doar ca sa nu se spuna ca n-au pus-o.
    Eu deja ma gindesc sa fac o petitie online sa o dea pe TVR1, cum ar fi normal, sa o vada tot poporu`. Voturi pentru avem ?

  2. Alina Reply

    e bine ca inca se mai tine Cerbul de Aur, nu mai conteaza pe ce post e transmis, asa cum si cei de la confidence camp spun ca daca oamenii au succes si noi avem succes asa ca tot inainte

Post your thoughts