Record de publicitate: 720 de pagini de reclamă în Vogue US/septembrie

Ediţia din septembrie/SUA a revistei Vogue va avea 720 de pagini de publicitate. Le Figaro spune că e un record chiar şi pentru Vogue. Rate card: aproximativ 36.000 de euro, ceea ce înseamnă vreo 25 de milioane de euro venituri brute pe acest număr.

Pentru comparaţie: un glossy din România are 148-196 de pagini şi obţine 100-200 de mii de euro pe lună cash -sau 50-60 de pagini de reclamă la un rate card de să zicem 5000 de euro/pagină.

Vogue US/septembrie ar trebui să aibă vreo 2000 de pagini, în total, ca să înghită cele 720 de pagini de publicitate.

Ca să ajungi la performanţe de genul ăsta îţi trebuie o oarecare tradiţie. Copertă Vogue din 12 octombrie 1929:

1929 10 12 Georges Lepape.jpg

Sursa.

 1. Iulian Comanescu Reply

  Andrei: se găseşte pe internet, nu ştiu să-ţi spun acum din cap. Cert e că veniturile din tiraj sunt mai mici la glossy, probabil structura e în US cam 60-40% în favoarea advertisigului.

  În România, procentul din advertising creşte şi mai tare, fiindcă preţul de copertă e f. mic. Un glossy de-afară costă peste 3 euro de regulă (mai puţin să zicem ediţia spaniolă din Glamour), în timp ce în România nu depăşeşte 1,5 euro.

  Costurile de producţie nu diferă copleşitor, în schimb, motiv pentru care, dacă faci o socoteală rapidă, ajungi la motivul pentru care glossy-urile din România sunt mult mai burduşite, procentual, cu reclamă.

 2. serban Reply

  Chiar, ca veni vorba de istorie… Nici noi nu stam chiar rau la capitolul asta, asa-i? Ziarele noastre de titluri vechi sa fie oare precum partidele istorice, si-au pierdut din sufletul de alta data…?

  Parca acum un an sau doi Gazeta Sporturilor a avut o campanie de “aducere aminte”.

 3. bradutz Reply

  sunt tare curios sa vad cum arata revista aia. oare poti sa omori un om cu ea? poti s-o citesti in metrou? poti s-o rasfoiesti pe buda? sau se sparge vasul de WC cu tine?

 4. Iulian Comanescu Reply

  Cineva care ştie îmi zice că netul pe pagină de ad se duce peste 80.000 usd, iar veniturile din circulaţie nu depăşesc 10 la sută.

Post your thoughts