Recomandări TV: Quiz Show

Vineri, 19 ianuarie, 23:00, la TVR Cultural – Cine ştie câştigă!

Dar nu întotdeauna… Quiz Show este povestea unui scandal celebru din istoria televiziunii americane, izbucnit la sfârşitul anilor ’50. Acest scandal a marcat sfârşitul perioadei de inocenţă… Şi începutul perioadei de complicitate.

Quiz-Show-still.jpg

Quiz Show (1994), regizor: Robert Redford
Cu: John Turturro, Rob Morrow, Ralph Fiennes, David Paymer, Christopher McDonald

Punctul de plecare al filmului e un capitol din cartea Remembering America, dedicat scanadalului din 1958, izbucnit în jurul popularului concurs de televiziune Twenty One difuzat pe postul de televiziune NBC, când unul dintre participanţi a afirmat că este un concurs trucat.

Aruncă o privire:

Şi încă ceva: Oameni obişnuiţi
Vineri, 19 ianuarie, 22:00, la ProCinema

Pe scurt, în Oameni obişnuiţi avem de-a face cu un avocat de succes, o gospodină perfectă şi un fiu sinucigaş. Dar aparenţele înşeală…Familia Jarrett îşi pierde fiul cel mare într-un accident, tragedie care pune pe tapet probleme rămase latente de ani de zile, fiecare din cei trei membri ai clanului confruntându-se cu ei înşişi, în primul rând, dar şi cu ceilalţi din jur…

Trailer:

Ordinary People (1980), regizor: Robert Redford
Cu: Donald Sutherland, Mary Tyler Moore, Judd Hirsch, Timothy Hutton, M. Emmet Walsh

 1. Maxim Reply

  Am vazut filmul. Foarte bun. Mi-a placut asa de mult incat a 2-a oara cand l-am vazut, l-am si inregistrat.

 2. Cristian Pantazi Reply

  Maxim: in Quiz Show mi s-a parut memorabil jocul lui Turturro. Un actor fantastic.

  Cit despre Ordinary People – Redford a demonstrat ca filmul asta ca e un regizor mai bun decit actorul Redford. Parerea mea…

 3. Maxim Reply

  din pacate nu am vazut Ordinary People … dar o sa remediez 🙂

  Quiz Show mi-a placut, hai sa zic asa, si din motive profesionale. Il recomand oamenilor din mass-media… parca una din replicile boss-ului televiziunii pe final era cam asa: “…” (nu o pun ca sa nu va stric placerea). Punctul culminant si cheia filmului este, cred eu, discursul lui Fiennes in fata comisiei parlamentare. Gata, ssshh, vorbim dupa. Intr-un cuvant: merita.

Post your thoughts