Recomandări TV: Quiz Show

Vineri, 19 ianuarie, 23:00, la TVR Cultural – Cine știe câștigă!

Dar nu întotdeauna… Quiz Show este povestea unui scandal celebru din istoria televiziunii americane, izbucnit la sfârșitul anilor ’50. Acest scandal a marcat sfârșitul perioadei de inocență… Și începutul perioadei de complicitate.

Quiz-Show-still.jpg

Quiz Show (1994), regizor: Robert Redford
Cu: John Turturro, Rob Morrow, Ralph Fiennes, David Paymer, Christopher McDonald

Punctul de plecare al filmului e un capitol din cartea Remembering America, dedicat scanadalului din 1958, izbucnit în jurul popularului concurs de televiziune Twenty One difuzat pe postul de televiziune NBC, când unul dintre participanți a afirmat că este un concurs trucat.

Aruncă o privire:

Și încă ceva: Oameni obișnuiți
Vineri, 19 ianuarie, 22:00, la ProCinema

Pe scurt, în Oameni obișnuiți avem de-a face cu un avocat de succes, o gospodină perfectă și un fiu sinucigaș. Dar aparențele înșeală…Familia Jarrett își pierde fiul cel mare într-un accident, tragedie care pune pe tapet probleme rămase latente de ani de zile, fiecare din cei trei membri ai clanului confruntându-se cu ei înșiși, în primul rând, dar și cu ceilalți din jur…

Trailer:

Ordinary People (1980), regizor: Robert Redford
Cu: Donald Sutherland, Mary Tyler Moore, Judd Hirsch, Timothy Hutton, M. Emmet Walsh

4 thoughts on “Recomandări TV: Quiz Show”

  1. Maxim: in Quiz Show mi s-a parut memorabil jocul lui Turturro. Un actor fantastic.

    Cit despre Ordinary People – Redford a demonstrat ca filmul asta ca e un regizor mai bun decit actorul Redford. Parerea mea…

  2. din pacate nu am vazut Ordinary People … dar o sa remediez 🙂

    Quiz Show mi-a placut, hai sa zic asa, si din motive profesionale. Il recomand oamenilor din mass-media… parca una din replicile boss-ului televiziunii pe final era cam asa: “…” (nu o pun ca sa nu va stric placerea). Punctul culminant si cheia filmului este, cred eu, discursul lui Fiennes in fata comisiei parlamentare. Gata, ssshh, vorbim dupa. Intr-un cuvant: merita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *