Recomandări TV: Orele

Orele – Sâmbătă, 20 ianuarie, 22:10, TVR 2

Virginia Woolf locuieşte într-o suburbie a Londrei la începutul anilor 20 şi se luptă cu nebunia în timp ce începe să scrie primul mare roman al său, Mrs. Dalloway.
Douăzeci de ani mai târziu, Laura Brown, soţie şi mamă în Los Angeles la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial, citeşte romanul care i se pare a fi atât de tulburător încât se hotărăşte să facă o schimbare majoră în viaţa sa. În cele din urmă, în New York-ul zilelor noastre, o întâlnim pe Clarissa Vaughn, versiunea modernă a doamnei Dalloway, îndrăgostită de prietenul ei Richard, un poet sclipitor care moare de SIDA… Trei epoci, trei femei şi trei poveşti diferite şi interdependente care alcătuiesc o profundă şi valoroasă meditaţie despre viaţă, literatură, moarte şi destin. Deşi nu este un film pentru toate gusturile, Orele merită văzut.

Trailer:

The Hours (2002), regizor: Stephen Daldry
Cu: Meryl Streep, Julianne Moore, Nicole Kidman

Ar mai fi de văzut:
Marea hoinăreală – Sâmbătă, 20 ianuarie, 20:10, TVR 1

Un film al fraţilor Coen care mie mi-a adus aminte de filmele Fraţilor Marx. O şarjă spumoasă şi delirantă, inspirată cumva din Odiseea lui Homer, dar fără vreo legătură serioasă cu respectiva epopee pe care fraţii Coen declară că nu au citit-o. Marea hoinăreală este un un tur imaginar al unui Missisippi demult uitat, în care destinul şi muzica bună din Kentucky triumfă asupra rasismului şi criminalităţii. Interesant este faptul că soundtrack-ul filmului a avut un succes mai mare decât filmul însuşi.

Man of Constant Sorrow, videoclip:

O Brother, Where Art Thou? (2000), regizor: Joel Coen
Cu: George Clooney, John Turturro, Tim Blake Nelson, John Goodman, Holly Hunter

Şi un film a lui Alfred Hitchcock:
Complot de familie – Sâmbătă, 20 ianuarie, 23:00, TVR Cultural

Family-Plot-still-2.jpg

Family Plot (1976), regizor: Alfred Hitchcock
Cu: Karen Black, Bruce Dern, Barbara Harris, William Devane, Ed Lauter

Filmul este ultimul dintre cele 54 de filme realizate de maestrul suspansului. Considerat la început mai puţin interesant decât celelalte, Complot de familie dovedeşte totuşi că este o adevărată piesă antologică care provoacă teamă, râsete, emoţii, folosind un scenariu coerent şi profund, într-o epocă în care Hollywood-ul se afla în criză. Şi încă ceva: nu o să vedeţi niciun cadavru în acest film.

  1. meda Reply

    Filmul fratilor Coen mi se pare un entertainment superficial… lipsit de substanta…o insiruire de gag-uri care chiar daca sunt inspirate din filmul mut uneori pur si simplu nu te amuza. Sau depinde de gusturi! Ceea ce vezi cu adevarat este Sudul american. Aerul de Kentucky. Oameni la fel de tampiti si lipsiti de educatie ca taranii de pe noi. Cei care l-au votat pe Bush.
    George Clooney in schimb e f. bun dar cred ca e doar meritul lui.
    Astept in schimb cu mare interes sa revad The Houres…

  2. Laura Reply

    Am vazut filmul pentru a doua oara aseara. un film excelent a carui reusita este data si de cele doua actrite care nu dau gres niciodata (Kidman si Streep) plus inca una foarte buna (Moore). dar cat de mult o opera literara isi pune amprenta asupra unor vieti reale ramane sa ne gandim noi in continuare.

Post your thoughts