Reclamă în jocurile video: 183 de milioane de dolari în prezent, 700 de milioane în 2010

Piaţa de reclamă în jocurile video se ridică la 183 de milioane de dolari în prezent şi ar putea depăşi 700 de milioane în 2010, conform unui studiu Yankee Group.

Alte evoluţii pe piaţă: Sony a semnat recent un acord pentru măsurarea audienţelor în jocuri cu Nielsen (care dă şi Taylor-Nielsen AGB la noi). Jocurile video se ieftinesc în raft, în timp ce investiţia pentru a realiza un joc video a crescut de la 5 milioane acum câţiva ani, la 20 astăzi.

Sursa.

 1. El Comandante Deci Fidel Castron Reply

  Observ tendinta dumneavoastra, domnule Comanesco, de a prelua stiri de pe ici pe colo si a le prezenta pe acest blogue. Deci, cu respect, va’ntreb: de ce nu exista si comentariile dumneavoastra, domnule Comanesco, asupra celor prezentate? Sper ca nu va doriti sa transformati acest blog, altufelu interesant, intr’un news aggregator manual. Asta ar putea’o face si un copil precoce de 6-7 ani, dupa cum banuesc eo ca sunteti de acuerdo con me.

  Where is your take on that, mister Comanesco, where? 😉

  Eu, par example, sunt foarte sigur ca introducerea reclamei in jocurile video v’a schimba aceasta piata in 2-3 ani de zile. Cel putin in Cuba.
  Totusi, mi se pare interesant ca investitia pentru a crea un joc video a crescut de 4 ori in numai cativa ani. Si asta in conditiile in care exista diverse motoare grafice refolosite, placi grafice mult mai maleabile si predispuse la joc, programatori ieftini in Romania (cel putin in cazul Ubisoft/Gameloft)…hmm…

  O alta pista de exploree ar putea fi deci jocurile pentru device-uri mobile (momentan, sa le spunem telefoane mobile).

 2. Iulian Comanescu Reply

  Domnule Fidel,

  Acest blog conţine, de când a apărut, la începutul lui 2006, de regulă, ştiri de media şi relativ puţine analize şi comentarii. În acest fel, a ajuns cel mai masiv blog din categoria lui, dacă nu îl punem pe Tolontan, căruia îi fac o reverenţă pentru tunurile de media pe care le-a dat de-a lungul timpului, dar care va recunoaşte o dată cu mine că audienţa lui vine în mare parte din fotbal.

  Dumneavoastră, în momentul în care intraţi aici, vedeţi aceste informaţii pentru prima oară. Explicaţia e simplă: nu preiau decât foarte rar ceea ce găsesc la blogurile româneşti, cel puţin nu dacă nu pot completa cu informaţie proprie sau măcar o interpretare, cum vă place dvs. În schimb citesc destul de mult site-uri de specialitate de afară, unele dintre ele destul de obscure pentru publicul meu, şi pe acestea îmi permit să le aduc în atenţia lui.

  Precum aţi văzut, indic de fiecare dată sursa. Este o modalitate de utilizare legitimă a WordPress-ului. Las alţi bloggeri, mult mai importanţi decât mine, să-şi dea cu presupusul la modul copios şi eu mă mulţumesc cu folosul cititorului.

  Până aici veţi fi de acord cu mine că sunt în regulă, am cititori, le dau lucruri interesante ş.a.m.d. De aici încolo am să fiu eu de acord cu dvs., în sensul că reflectez dacă să dau sau nu drumul unei analize sau unui comentariu regulat. Dacă ar fi s-o fac, ce v-ar plăcea să fie?

 3. Le lapin cretin Reply

  @El Comandante Deci Fidel Castron:
  Da’ de unde stii matale ca sunt ieftini aia de la Ubisoft/Gameloft

Post your thoughts