Rechizitoriul lotului “Gazeta”

Ziua de Cluja postat (download, format .doc) pe site-ul propriu rechizitoriul împotriva lui Liviu Man şi a celorlalţi manageri din reţeaua “Gazetelor”, aflaţi în arest preventiv cu acuzaţia de şantaj. L-a găsit Andrei Crivăţ.

 1. Mushi Reply

  Imi permit sa citez. Si sa comentez.

  “Trebuie să subliniem că inculpaţii Liviu Man Aurel, Grama Aurelian şi Pârcălab Călin Dan. au numeroase legături, contacte, discuţii cu politicieni, oameni de afaceri, directori ai unor instituţii publice, persoane cu funcţii importante în cadrul administraţiei locale care îi furnizează cu bună sau rea-credinţă informaţii care ulterior sunt folosite de grup la şantaj.”
  :))

  “Titlul articolului este ales cu atenţie pentru a şoca şi a atrage atenţia cititorului deşi nu există neapărat o concordanţă între titlu şi conţinutul articolului. ”

  Trustul Gazeta a inventat acest lucru. Trebuie inregistrat la OSIM.

  “Trustul Gazeta care a avut la Tg.Mureş două publicaţii, respectiv „Gazeta de Mureş” şi „Zi de Zi”. ”

  Ei bine, prima se numeste Ziarul de Mures… Si chiar mai exista.

  Asta, asa, pe scurt. Pentru ca am ramas uimita sa vad ca nici un coleg de presa nu s-a inghesuit sa comenteze faptul ca spionii care atenteaza la siguranta Romaniei sunt cercetati in libertate., ziaristii stau in puscarie.

 2. Un cititor Reply

  A publica rechizitoriul, sau fragmente din acest document al procuraturii, adica al acuzarii, nu înseamna a face jurnalism! A da numai comunicate DIICOT, o institutie a statului care, iata, atenteaza tot mai mult la libertatile si drepturile fiecaruia dintre noi ca cetateni si, în plus, a avea nonsalanta de a te si semna pe ele, nu înseamna, nici pe departe, a face jurnalism.
  Pe vremurile de trista amintire, în cazul atâtor procese politice, tot asa rudimentar procedau si ziaristii comunisti. Dar ei, poate, aveau circumstanta atenuanta a fricii totalitare.
  Va rog, convingeti-ne pe noi, cititorii vostri, ca sunteti jurnalisti. Ca stiti si aveti curajul sa faceti jurnalism. Ca sunteti (înca) liberi!
  Va veni un timp când acest caz va face istorie. Iar prestatia voastra de pâna acum se va vedea jalnic.
  Cu admiratie si speranta, pentru aceasta breasla aparent decapitata!

 3. Iulian Comanescu Reply

  Un cititor: search cu “Liviu Man” sau “Dan Parcalab” pe acest blog si vei vedea ca nu am publicat numai rechizitoriul. Zici ca esti “un cititor”, dar nu prea ne citesti 🙂

  Cred ca aici e singurul interviu cu un tip din lotul “Gazeta”.

Post your thoughts