Realitatea TV și Antena 3, pe locurile II și III ieri, în ziua cu moțiunea

Moțiune de cenzură: audiențele posturilor de știri au crescut previzibil. Ieri, Realitatea TV și Antena 3 s-au situat pe locurile II și III pe medii de rating, întreaga zi, all urban, cu 2,0 și 1,7 puncte de rating. În cote de audiență, asta înseamnă 9,9 % și 8,8%, față de liderul zilei, PRO TV, care a atins 3,2% cu 16,1%. Perdantul pare a fi Antena 1, care a trecut pe locul al patrulea, cu 1,7 puncte și 8,7 cotă de piață.

Antena 3 a performat destul de bine pe 18-49. Comunicatele de presă, în care fiecare își comunică sloturile unde a ieșit bine:

Realitatea TV
Realitatea TV, din nou lider de audiență

– Postul de știri a fost în fruntea topului televiziunilor marți, între orele 14 și 17 –

Evenimentele politice desfășurate marți, 13 octombrie, au fost urmărite de cei mai mulți români la Realitatea TV. Postul de știri a fost lider de audiență timp de trei ore, urcând totodată pe locul doi în topul general al televiziunilor pe întreaga zi.

Realitatea TV a avut o medie de 458.000 de telespectatori din mediul urban în fiecare minut pe 13 octombrie, în intervalul orar 14-17, potrivit datelor furnizate de GfK România. Postul de știri a fost astfel lider de audiență, cu un rating de 3.9 și o cotă de piață de 17%. Vârful de audiență al stației a fost atins la 16:47, în timpul programului „Deschide lumea”, cu 670.000 de telespectatori (5.8 rating).

Pe același tronson orar, următoarele locuri ale clasamentului sunt ocupate de Antena 3, cu o medie de 342.000 de telespectatori pe minut (rating 2.9 și cotă de piață 12.7), și Pro TV, cu 302.000 telespectatori în fiecare minut (rating 2.6 și cotă de piață 11.2%)

Pe fondul nevoii de informare a românilor în această perioadă, Realitatea TV a urcat în topul general al televiziunilor și la nivelul întregii zile. Astfel, stația de știri s-a clasat pe locul al doilea cu un rating mediu de 2 (227.000 de telespecatori în fiecare minut și cotă de piață 9.9%). Clasamentul televiziunilor în ziua de 30 septembrie este condus de Pro TV (rating 3.2 și cotă de piață 16.1%), iar locul 3 este ocupat de Antena 3 (1.7 rating și 8.8% cotă de piață).

Cifrele de audiență înregistrate pe 13 octombrie vin la două săptămâni după blocajul politic care a dus la retragerea PSD din Executiv, moment în care Realitatea TV a fost, de asemenea, lider de audiență. Pe 30 septembrie 2009, postul de știri a fost cea mai urmărită televiziune între orele 10:30 și 13:00, având 214.000 de telespectatori în fiecare minut.

Antena 3
Postul de televiziune Antena3 a fost liderul televiziunilor informative in ziua dezbaterii motiunii de cenzura. Astfel, in cadrul publicului din mediul urban cu varste cuprinse intre 18-49 de ani ( considerat atractiv dpdv comercial), Antena3 a obtinut marti, 13 octombrie, o cota de piata de 6,4% depasindu-si principalul concurent Realitatea TV, care a realizat o medie de 5.9%. De altfel, si in intervalul orar de maxima audienta pentru posturile de stiri, 20.00-24.00, Antena3 a fost lider detasat cu o medie de 5.3 % fata de 4.2% cat a obtinut Realitatea Tv.
Pe langa jurnalele de stiri si Editiile Speciale realizate de Dana Grecu si Mihaela Birzila, care au acoperit subiectul motiunii de cenzura, la succesul de audienta al Antena3 au contribuit si emisiunile consacrate din Prime Time, Stirea Zilei cu Gabriela Vranceanu Firea, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea si In Gura presei cu Mircea Badea.

La nivelul intregului public din mediul urban, Antena3 s-a situat pe locul 3 in topul televiziunilor din Romania, cu o medie de rating de 1.7 % si o cota de piata de 8.8%. Lider de piata pentru acest target a fost Pro tv cu un rating mediu al zilei de 3.2% si o cota de piata 16.1%, conform institutului de masurare a audientei GFK Romania.

Audientele obtinute de Antena3 in ziua dezbaterii motiunii de cenzura si a retragerii increderii de catre Parlament guvernului condus de Emil Boc demonstreaza, o data in plus, ca publicul cel mai atractiv din punct de vedere commercial prefera sa se informeze de la postul nostru de televiziune.

4 thoughts on “Realitatea TV și Antena 3, pe locurile II și III ieri, în ziua cu moțiunea”

  1. mai, aici e comparatie mere cu pere, realitatea a fost pe locul al doilea pe all urban intreaga zi, antena 3 a fost in prime-time pe locul al treilea la publicul comercial. N-ar fi o problema, dar titlul nu-i potrivit si e in defavoarea antenei 3.

  2. Damian: citește cu atenție, ceea ce am scris eu se referă la all urban. În rest, fiecare a comunicat ce a vrut, sunt release-urile lor, era normal să nu se refere la aceleași lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *