Realitatea TV da lovitura cu returul Steaua-Rapid: 28 de puncte

Realitatea TV a atins aseara un rating apropiat de cel al Antenei 1 cu Steaua-Rapid: in jur de 27-29 de puncte (all urban), dupa primele cifre care se vehiculeaza pe culoarele televiziunilor. Usoara diferenta in jos (Antena 1 obtinuse putin peste 30) se explica prin faptul ca Realitatea TV e o televiziune de nisa. Foarte probabil, asta inseamna profit pentru Realitatea TV, care pastreaza in tolba si semifinala cu Middlesborough.
Tot pe culoarele televiziunilor s-a discutat destul de viu despre decizia de programare a unui meci de fotbal pe o televiziune de stiri. Ratingul atins de Realitatea TV este totusi imens (inseamna o cota de piata de vreo 60 la suta), de cinci-sase ori mai mare decat mediile de 5-6 puncte atinse acum aproape doi ani cu un cutremur de la miezul noptii si, mai apoi, cu gala “Zece pentru Romania”. Altfel zis, postul de la Casa Scanteii a riscat si a castigat. La 28 de puncte, postul a facut probabil profit din publicitate (multe GRP-uri).
Fiindca Steaua, al carei meci acasa l-a difuzat, se duce mai departe, Realitatea primeste si drepturile pentru semifinala cu Middlesborough (tur si retur). Conform unor surse din managementul Realitatea TV, contractul incheiat cu Jiji Becali este unul de tip futures – adica, daca nu se califica Steaua, Realitatea primea pentru 200 de mii numai meciul de pe “Lia Manoliu”. Fiindca Steaua s-a calificat, partida de aseara e la pachet cu cele din 20 aprilie (la noi) si 27 aprilie (la Middlesborough). Alte varfuri de audienta, alti bani.
P.S.: Realitatea TV transmite meciul in reluare azi, de la ora 19.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *