Răspunsul Mihaelei R. către Andreea M.: Drept cine mă iei, fă?!

Pe blogul Simonei Tache a apărut o scrisoare a Andreei Marin către Mihaela Rădulescu. Cum Mihaela n-are blog, m-am oferit eu să găzduiesc următoarele rânduri:

Făi Andreeo,

Fascinaţia, ispita, răsfăţul şi tentaţiile trendy, juicy, glossy, glamour, bolero, marie-claire, unica din noua mea viaţă îmi ocupă prea mult timp ca să mă cobor la vulgarităţi. Practic, mirosul împuţit al transpiraţiei răutăţilor îmi dă târcoale ca un abur pestilenţial, dar sunt prea plină de Dani şi de patapieviciul pe care îl citesc pentru noua mea emisiune de cultură de pe Cosmos TV ca să îmi pierd calmul care m-a consacrat.

După bungee jumping, cum ar veni, exersez la zbor în bătaia săgeţii (lui Dani, normal), acu, că mi-am luat destul Elan, şi n-am timp de prostii. De aia o să-ţi dau un răspuns evaziv la întrebarea aia care dintre noi două e mai frumoasă. Drept cine mă iei, fă, de crezi că am timp de prostii de-astea? Află şi tu că frumuseţea vine din interior. Altfel nu eram din ce în ce mai frumoasă. Crezi că contează să-ţi fâlfâi levinţele alea lipite cu scoci pe TVR? Află şi tu de la mine, că tot zici că sunt mai bătrână, că pe bărbaţi nu se pune mâna cu o rochie mai scurtă, un parfum tulburător din duty free sau zâmbind ca proasta la uninominal. Contează atitudinea. Contează cum te simţi în fiecare zi. Nu contează cât de lung ai părul, important e felul cum gândeşti. Profit de ocazie pentru a aduce mulţumiri firmei Head and Elbows pentru că banii au intrat în cont.

E cazul să pricepi. Pricepe dracului odată, că a trecut ceva vreme de când te-ai convins şi tu că Ştefan nu e o locomotivă, ci un vagon de dormit în care să-ţi parchezi papucii din deşert. Dar tu, femeie, ştii că n-a fost dintotdeauna aşa. Îţi dau un pont gratis, că am dat destule în revistele de femei: dacă-i găteşti pâine cu unt, juniorul i se face cât turnul Eiffel. Aşa că ce stai aicea şi beleşti ochii ca peştele-n acvariu? Fuga marş în bucătărie şi poate că diseară morcovelul o să danseze pentru tine.

Şi încă ceva. Azi noapte jucam scrabble pe dezbrăcate cu Dani şi mi-am dat seama că numele lui se poate anagrama iloţ. Temă pentru acasă: ce înseamnă mad, rare inane?

 1. minos Reply

  Foarte nereusita. Nu-mi vine sa cred ca ai pierdut timp sa scrii prostia asta.

 2. Dacian Reply

  Mie imi place, desi recunosc ca draga de Simona Tache are ceva mai mult talent. Pe cand interventia lui Stefan?

 3. calina Reply

  si mie imi place. nu se compara cu al simonei, dar a reusit sa ma tina atenta pana la final.

 4. Cora_ Reply

  “…zâmbind ca proasta la uninominal…” Asta e tare. 🙂
  Ai grija, ca data te prind fetele, poate ai parte gratis de un aranjament de podoaba capilara stil ’80… tapat si ridicat… 🙂
  In rest, asteptam si altele in gen, ca “economic si politic” avem din plin…

 5. vasilissa Reply

  Vezi, donle, ca e nasol si sa creezi asteptari foarte mari. Mie al doilea paragraf mi se pare cracanator. Cel putin aia cu parul si continuarea cu multumirile. Nu e vorba nici de umor, nici condei, pur si simplu cred ca te cam string hainele decoltate ale personajului…

 6. vasilissa Reply

  PS. Am intrat şi eu pe scrisoarea Andreei Marin către hastalantă. Să-mi fie iertată comparaţia, dar dacă tot au început comentariile aşa, îmi permit. Mi-a venit destul de greu să citesc, de atîtea cî-uri, şî-uri, oghealuri şi dezblehuiete. Cu măsură, era mai bine. Asta pe de o parte, pe de alta…, îmi place mai mult genul de umor mai subtil, chiar şi cînd nu e de să te tăvăleşti de rîs. Dar, desigur, e o chestiune de gust. Bagă mare, Iuliane, io chiar vrea să ştiu ce mai au de zis femeile astea două. Mai ales acu, că mi-e aşa o silă de ce se întîmplă în politică. E prima dată cînd mă tentează un cancan, fie el şi contrafăcut.

 7. puiagaia Reply

  Cine-s astea? Fetelor, chiar nu stiti? Priviti cu atentie reclama de 100 mp. antifumat vis-a-vis de Scala si veti vedea 1000000 Euro ascunsi in chilotii rosii ai MR… Restul e diversiune ca sa uitati de teapa.

 8. BABILONUL IMOBILIAR Reply

  CE “e” vedetele (*?!) si…CE “vrea” ele? !…
  Of, of…, mai, mai … 🙂

  Mai bine cu “alta placere decat tutunul”, cu/fara…crema “imi pasa de tine”. Si…, “de restul, caramele”!

 9. Marian S. Reply

  Iulian, iese de un cozonac de Craciun ?
  Zice o pasarica cum ca tinarul zoso n-a patit nimic pentru poanta de acum ceva vreme cu pozele, ba chiar dimpotriva.

 10. costin Reply

  Iulian, excelenta!
  Astept raspunsul la cea de-a doua scrisoare. Tare aia cu Head and Elbows. Salutare.

Post your thoughts