Radio Mix la Dogan? oricum, e de vânzare

O însemnare de pe forumul CNA spune că Radio Mix s-a dat la Dogan. O sursă bună îmi confirmă faptul că postul e de vânzare, de fapt, ceva mai de mult se auzise despre Patriciu în chip de cumpărător, și adaugă faptul că redacția a fost redusă la câțiva oameni, în vederea transformării în rețea de mainstream-divertisment.

Ce vrea să spună omul de pe forumul CNA: Că Aristotel Cănescu, baron local PNL de Brașov, a achiziționat Radio Mix și a expandat rețeaua la 32 de stații. Care nu prea au audiență, dar au licențe și o minimă bază logistică, ceea ce se vinde/cumpără. Cam așa arată un investitor român în media 🙂

În ce privește consorțiul Dogan-Ringier, o rețea de radiouri locale i-ar prinde foarte bine. Profit de ocazie ca să repet o întrebare care încă nu și-a găsit răspuns: Ce a dat Ringier în schimbul celor 25 % acțiuni pe care le-a primit de la Dogan România?

4 thoughts on “Radio Mix la Dogan? oricum, e de vânzare”

 1. Iulian,

  Radio Mix e singura retea care difuzeaza darnic si zilnic jurnalele de actualitati ale BBC, Deutche Welle, Europa Libera si are si un talk show bunut (Romania la raport) care e tinut de Andrea Pora de la Romania Libera. Dupa parerea mea, ceea ce face Radio mix se aproprie cel mai mult de multa dorita informare de calitate la care faceati referire tu (vezi capitolul Nu avem stiri. Da, stiri) , Sorin Matei si Bradut in acel exercitiu de co-editare.

  Dar cum romanul dupa ce gindeste mai ia si o pauza, constat ca si tu, dupa acel exercitiu destept, regurgitezi aceleasi caracterizari sleite: Aristotel Cancescu – “baron local PNL de Brasov”, capitalist fara scrupule (“cam asa arata un investitor in media”)

 2. Sorin, Radio Mix va fi curând o rețea de divertisment, iar Aristotel Căncescu va fi mai bogat cu câteva milioane, după un artificiu de business. Nu cred că este un autentic investitor în media.

  Cât privește “caracterizările mele sleite”, m-ai pus pe gânduri cu privire la propria-mi prospețime stilistică și am căutat pe Google sintagma. Iar Google dă 1 rezultat la “baron local PNL” și alte 29 la “baron PNL”. Destul de puțin pentru o lume în care totul a fost inventat.

  În loc să ucizi solul, mai bine te-ai concentra pe veste, cu alte cuvinte.

 3. Multam de postare – am intins intentionat coarda cu sleitul dar ma refeream la “regurgitare” in sensul ca preiei chestii pe care le-am mai auzit de zeci de ori (30 dupa count-ul tau de Google).
  Cit despre investitia in media, autentica sau nu – eu cred ca toti suntem in business-ul de colectare de cash, intr-un fel sau altul nu?
  Cind judele sas din Brasov a investit in media cumparindu-i lui Coresi o tiparnita scopul lui era sa-i treaca pe romani la calvinism adaugind astfel mai multa greutate in pozitia fata de Viena. Ca au fost si efecte benefice pentru romani asta e alta treaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *