Profitul Ringier

Michael Ringier s-a aflat azi in Romania, pentru o conferinta de presa in care a anuntat rezultatele grupului. Profitul global al Ringier – care desfasoara operatiuni in Elvetia, Romania, Slovacia, Cehia, alte tari europene, dar si Asia – a crescut cu aproape 21 la suta.
Comunicatul de presa Ringier:

Profiturile au crescut la valoarea de 67,1 milioane franci elvetieni – cifra de afaceri a crescut cu 12,8 %, ajung??nd la 1.256,3 milioane franci elvetieni
Ringier a realizat ?®nca un rezultat-record ?®n 2005. Profiturile au crescut cu 20,7 procente, la 67,1 milioane franci elvetieni si fluxul de numerar a crescut cu 9,6 procente, la 143,2 milioane franci elvetieni. Rata fluxului de numerar de 11,4 procente a fost ceva mai scazuta dec??t cea a anului precedent, ?®n timp ce marginea de profit de 5,3 procente a celui mai mare concern media elvetian a crescut cu 6 procente.
Cifra de afaceri a corporatiei Ringier a crescut cu un masiv 142,8 milioane franci elvetieni sau 12,8 procente ?®n 2005. Cresterea puternica din Europa Centrala si noua companie Swiss Printers care integreaza fostele tipografii NZZ din St. Gallen si Schlieren au fost printre factorii majori care au contribuit la aceste cresteri. Nelu??nd ?®n considerare efectul initial de consolidare al Swiss Printers, cifra de afaceri a crescut cu 54,1 milioane franci elvetieni, sau 4,9 procente.
Cea mai mare parte din cifra de afaceri, 66 procente, sau 829 milioane franci elvetieni, a venit din partea departamentelor Ringier Elvetia Print si Publishing. Chiar daca cererea locala a crescut, publicitatea ?®n mass media scrisa din Elvetia a ramas ?®n urma celei din 2004. Mass media electronica a fost cea mai mare parte din cresterea de 1,8 procente a cifrei de afaceri a Ringier Elvetia. Tiparirea la nivel national si international a avut de suferit de pe urma presiunii continue a preturilor, desi folosirea capacitatii a fost satisfacatoare. Cifra de afaceri rezultata din tiparire, incluz??nd comenzile interne, a crescut totusi cu 25,3 procente la 396 milioane franci elvetieni, datorita, mai ales, integrarii ?®n Swiss Printers a companiilor Zollikofer AG si NZZ Fretz AG.
Cresterea activitatilor editoriale ?®n Elvetia, dar ?®n special peste hotare, a crescut cheltuielile cu 13,2 procente, la 1113 milioane franci elvetieni (2004: 982,9 milioane franci elvetieni). Din nou, investitiile de 86 milioane franci elvetieni (2004: 60,3 milioane franci elvetieni) le-au depasit pe cele facute cu un an ?®n urma. Marirea tipografiei Ringier din Budapesta a fost cea mai mare investitie. Toate investitiile au fost auto-finantate.
Forta de munca Ringier a totalizat 6.441 de persoane ?®n ?®ntreaga lume ?®n 2005, cu 360 noi locuri de munca sau o crestere de 5,9 procente. Doar integrarea vechilor tipografii NZZ ?®n Swiss Printers a adus 371 de locuri de munca ?®n Elvetia, ?®n timp ce forta de munca Ringier de peste hotare a crescut cu 1,6 procente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *