Profii de mate contraatacă: Ioan Ursu din Bacău şi-a pus orele pe Neogen

Nu dau de obicei aici linkuri pure şi simple, fiindcă ţin să vin cu informaţie proprie. Totuşi, de data asta am să fac o excepţie, fiindcă povestea publicată azi de “Evenimentul zilei” arată că lucrurile se schimbă şi în România. Ioan Ursu, profesor de matematică în vârstă de 55 de ani de la un liceu din Bacău, s-a apucat să pună pe Video.Neogen.ro orele de curs, ca elevii să aibă lecţii on-line. Mostră din manualul de-a douăşpea:

Ioan Ursu vrea să breveteze ideea la OSIM şi încearcă să pună pe roate un studio într-un garaj, unde a adunat câţiva elevi pe care zice că îi meditează gratis şi îi filmează. E conştient de carenţele tehnice pe care le au filmele postate până acum. Din “Evenimentul” se poate vedea că acţiunea a atras câteva strâmbături în primul rând din partea elevilor, dintre care cel puţin unul este supărat fiindcă părinţii îl pot vedea pe net când nu şi-a făcut tema. Dar şi din partea Inspectoratului Şcolar.

Până acum, eram obişnuiţi doar cu elevi care postează clipuri cu cafteli, profesori ridiculizaţi sau chestii decoltate. Iată că profii îşi iau revanşa. Ioan Ursu şi-a organizat deocamdată lecţiile pe un canal Neogen şi la Blogspot. Există şi o secţiune în care îşi ceartă duşmanii, dar în apărarea lui stă faptul că a pregătit 15 elevi pentru lotul naţional de matematică.

 1. ghiunai Reply

  ce sa breveteze?…poate sa fure!…asa ceva se face de mult in lume…

 2. Ezry Reply

  Prima observatie: profesorul cand explica nu sta cu spatele la clasa, sala etc.

  Brevetul ar putea sa-l dea primaria din Bacau, pentru ca in judetul Bacau, dansul este probabil primul care aplica teaching with technology.
  Google-aitzi teaching with technology si vedeti ca nu existe motive sa se considere parintele ideii.

 3. Iulian Comanescu Reply

  Dragilor, uitaţi-vă şi voi cum arată comentariile voastre. Arată ca şi cum nu ştim să admirăm şi să ne bucurăm de ceva bun. Ştiu un liceu celebru din Bucureşti unde aproape că nu s-au făcut ore într-unul din anii trecuţi, ăla cu greva profesorilor. Am auzit şi despre măgari didactici care sar ora de clasă pentru ca să cheme elevii acasă, la meditaţii, pe 100 RON şedinţa.

  Eu zic că profu’ nostru merită aplaudat. Poate că n-o să-i iasă cu brevetul. Dar până una-alta a pregătit 15 copii pentru lotul naţional şi din înregistrările respective se vede măcar faptul că vine la ore şi explică cu plăcere. Credeţi că mi-era greu să demolez tot ce face ca producţie audio-video sau să spun că e un maniac pentru linkul ăla de “Mizerii făcute profesorului Ursu”?

  Sau altfel zis, eu unul mi-aş dori ca Oana Zăvoranu să ştie atâta algebră câtă televiziune ştie profu’ nostru. Ar trebui să, dar la cum s-a predat la noi, nu m-aş mira să nu şi n-ar fi vina ei.

 4. Andrei Ghica Reply

  Iulian, n-am citit despre el decat aici, pe blogul tau, iar initiativa lui este de laudat. La ce scoala se mai face (daca se mai face) acum la noi, el cred ca este printre putinii care incearca ceva. si pare sa o faca cu placere

 5. neagrigore Reply

  Acum nu va suparati, dar ati vazut cum arata sala de curs? Cati dintre noi am fi rezistat in conditiile alea? Cateodata stau si ma intreb de ce nu pleaca toti profesorii din invatamant. Mie mi se pare o initiativa buna, cat despre brevet chiar nu mai conteaza. Are dreptate Iulian. Este cam paradigmatica reactia de la inceputul comentariilor.

 6. neagrigore Reply

  Imi cer scuze, acum am observat ca era vorba despre garaj. Greseala mea.

 7. neagrigore Reply

  […] De la Iulian Comanescu am aflat despre profesorul de matemantica Ioan Ursu, din Bacau, si despre orele sale de matematica postate pe Neogen […]

 8. fost elev Reply

  Chiar imi face placere sa vad si acum devotamentul d-lui Ursu pentru matematica. Sunt un fost elev de al dumnealui, ba chiar mi-a fost si diriginte la liceul Cobalcescu din Moinesti. Ceea ce face dumnealui este folositor, macar se incearca ceva nou, ceva inedit pentru a da mai mult interes elevilor.
  Multe salutari si apropo mai toti care au facut matematica cu domnul Ursu stiu seriozitatea lui, dar si respectul dobandit dupa.

 9. Mariana Reply

  Super tare.. Mi se pare o idee geniala…Cine vrea sa se perfectioneze si nu a inteles la ore revede inregistrarea si poate dupa ce ii este explicat a 2-a sau a-3-a oara pricepe si el ce e cu lectia respectiva si cum se face.
  Bravo domnului profesor ca a reusit acest lucru.. Chiar este de laudat un astfel de profesor, se vede dedicatia lui pentru invatamant..
  Felicitari din partea mea.

 10. safimseriosi Reply

  Ideea e foarte buna, si cred ca e o premiera in Romania, insa ar fi o chestie ca lectiile inregistrate sa fie la un nivel mai inalt, cu un profesor mai dibaci, care sa nu se incurce, si sa faca mai repede calculele :))

 11. maria Reply

  comentarii vor fi si pro si contra.
  Important este ca unii elevi pot sa invete lectiile care le sunt la indemana oricand.
  Pacat ca nu au toti posibilitatea sa vada lectiile. Copiii care nu au internet.
  Poate se gasesc bani pentru accesul copiilor de la sate la internet. acolo sunt multe cadre didactice fara pregatire.
  Munca si devotamentul domnului profesor sunt de admirat. Poate ca il urmeaza si altii.
  asteptam!

 12. Aurel Reply

  Din punctul meu de vedere Domnul Profesor Ursu are atitudinea pe care ar trebui s’o aiba toti profesorii! Felicitari Domnule Profesor Ursu! Detractori, din pacate, avem prea multi.

Post your thoughts