Profii de mate contraatacă: Ioan Ursu din Bacău și-a pus orele pe Neogen

Nu dau de obicei aici linkuri pure și simple, fiindcă țin să vin cu informație proprie. Totuși, de data asta am să fac o excepție, fiindcă povestea publicată azi de “Evenimentul zilei” arată că lucrurile se schimbă și în România. Ioan Ursu, profesor de matematică în vârstă de 55 de ani de la un liceu din Bacău, s-a apucat să pună pe Video.Neogen.ro orele de curs, ca elevii să aibă lecții on-line. Mostră din manualul de-a douășpea:

Ioan Ursu vrea să breveteze ideea la OSIM și încearcă să pună pe roate un studio într-un garaj, unde a adunat câțiva elevi pe care zice că îi meditează gratis și îi filmează. E conștient de carențele tehnice pe care le au filmele postate până acum. Din “Evenimentul” se poate vedea că acțiunea a atras câteva strâmbături în primul rând din partea elevilor, dintre care cel puțin unul este supărat fiindcă părinții îl pot vedea pe net când nu și-a făcut tema. Dar și din partea Inspectoratului Școlar.

Până acum, eram obișnuiți doar cu elevi care postează clipuri cu cafteli, profesori ridiculizați sau chestii decoltate. Iată că profii își iau revanșa. Ioan Ursu și-a organizat deocamdată lecțiile pe un canal Neogen și la Blogspot. Există și o secțiune în care își ceartă dușmanii, dar în apărarea lui stă faptul că a pregătit 15 elevi pentru lotul național de matematică.

14 thoughts on “Profii de mate contraatacă: Ioan Ursu din Bacău și-a pus orele pe Neogen”

 1. Prima observatie: profesorul cand explica nu sta cu spatele la clasa, sala etc.

  Brevetul ar putea sa-l dea primaria din Bacau, pentru ca in judetul Bacau, dansul este probabil primul care aplica teaching with technology.
  Google-aitzi teaching with technology si vedeti ca nu existe motive sa se considere parintele ideii.

 2. Dragilor, uitați-vă și voi cum arată comentariile voastre. Arată ca și cum nu știm să admirăm și să ne bucurăm de ceva bun. Știu un liceu celebru din București unde aproape că nu s-au făcut ore într-unul din anii trecuți, ăla cu greva profesorilor. Am auzit și despre măgari didactici care sar ora de clasă pentru ca să cheme elevii acasă, la meditații, pe 100 RON ședința.

  Eu zic că profu’ nostru merită aplaudat. Poate că n-o să-i iasă cu brevetul. Dar până una-alta a pregătit 15 copii pentru lotul național și din înregistrările respective se vede măcar faptul că vine la ore și explică cu plăcere. Credeți că mi-era greu să demolez tot ce face ca producție audio-video sau să spun că e un maniac pentru linkul ăla de “Mizerii făcute profesorului Ursu”?

  Sau altfel zis, eu unul mi-aș dori ca Oana Zăvoranu să știe atâta algebră câtă televiziune știe profu’ nostru. Ar trebui să, dar la cum s-a predat la noi, nu m-aș mira să nu și n-ar fi vina ei.

 3. Iulian, n-am citit despre el decat aici, pe blogul tau, iar initiativa lui este de laudat. La ce scoala se mai face (daca se mai face) acum la noi, el cred ca este printre putinii care incearca ceva. si pare sa o faca cu placere

 4. Acum nu va suparati, dar ati vazut cum arata sala de curs? Cati dintre noi am fi rezistat in conditiile alea? Cateodata stau si ma intreb de ce nu pleaca toti profesorii din invatamant. Mie mi se pare o initiativa buna, cat despre brevet chiar nu mai conteaza. Are dreptate Iulian. Este cam paradigmatica reactia de la inceputul comentariilor.

 5. Chiar imi face placere sa vad si acum devotamentul d-lui Ursu pentru matematica. Sunt un fost elev de al dumnealui, ba chiar mi-a fost si diriginte la liceul Cobalcescu din Moinesti. Ceea ce face dumnealui este folositor, macar se incearca ceva nou, ceva inedit pentru a da mai mult interes elevilor.
  Multe salutari si apropo mai toti care au facut matematica cu domnul Ursu stiu seriozitatea lui, dar si respectul dobandit dupa.

 6. Super tare.. Mi se pare o idee geniala…Cine vrea sa se perfectioneze si nu a inteles la ore revede inregistrarea si poate dupa ce ii este explicat a 2-a sau a-3-a oara pricepe si el ce e cu lectia respectiva si cum se face.
  Bravo domnului profesor ca a reusit acest lucru.. Chiar este de laudat un astfel de profesor, se vede dedicatia lui pentru invatamant..
  Felicitari din partea mea.

 7. Ideea e foarte buna, si cred ca e o premiera in Romania, insa ar fi o chestie ca lectiile inregistrate sa fie la un nivel mai inalt, cu un profesor mai dibaci, care sa nu se incurce, si sa faca mai repede calculele :))

 8. comentarii vor fi si pro si contra.
  Important este ca unii elevi pot sa invete lectiile care le sunt la indemana oricand.
  Pacat ca nu au toti posibilitatea sa vada lectiile. Copiii care nu au internet.
  Poate se gasesc bani pentru accesul copiilor de la sate la internet. acolo sunt multe cadre didactice fara pregatire.
  Munca si devotamentul domnului profesor sunt de admirat. Poate ca il urmeaza si altii.
  asteptam!

 9. Din punctul meu de vedere Domnul Profesor Ursu are atitudinea pe care ar trebui s’o aiba toti profesorii! Felicitari Domnule Profesor Ursu! Detractori, din pacate, avem prea multi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *