Primul blog din închisoare?

Pe dinăuntru
UNU. Dan Pârcălab e unul din cei trei mari acționari ai Trustului “Gazeta” și director al “Gazetei de Maramureș”. Acum câteva zile a fost arestat preventiv pentru șantaj, iar acum el – sau cineva care a luat DanParcalab.Blogspot.com – scrie acolo lucruri de felul: “Eu sunt mai mult decât ok, cred că mă simt un fel de conte de Monte- Cristo 🙂 scriu articole în cap, mă gândesc la Dor, la ai mei, la Alexandru, la joc Rise of Nations :). Și la redacție mă mai gândesc, da’ voi sunteți mari și puternici, că așa îmi place să cred că v-am crescut.” Andrei Crivăț se jură (pe messenger, unde mi-a dat și pontul) că acolo e Pârcălab, iar eu recunosc ceva din lirismul prezent în ymterviul pe care mi l-a dat pe la începutul lui noiembrie. Asta se întâmpla după ce prietenul lui Liviu Man și alți manageri din trustul Gazeta, dar din Cluj, fuseseră arestați preventiv pentru șantaj.

În subsolul unuia din posturile trecute despre cazul Gazeta, două pseudonime au început să se contreze. Înțeleg de-acolo că tot mai multă lume semnează pentru judecarea lui Pârcălab în stare de libertate și că președintelui Băsescu, care va ajunge în zilele următoare la Baia Mare, unde e Pârcălab, i se pregătește ceva legat de bloggerul-din-închisoare. Dacă acolo, în subsol, nu sunt gogoși.

Și: dacă se dovedește că Pârcălab e chiar cel care transmite mesajele respective, o fi primul blog din închisoare? Și dacă e primul blog din închisoare, autoritățile îi pot tăia canalul de comunicare? Adică – au dreptul?

Una peste alta, dincolo de întreaga tristețe, un caz foarte interesant de studiat de către specialiștii în comunicare.

UPDATE: Pe 5 ianuarie, EVZ scria că procurorii vor finaliza dosarul în trei săptămâni și că Pârcălab e într-un arest la Cluj.

DOI. Aiuritoare viteza cu care Andrei Bădin trece de la Judecătorul roșu la Băsescu, de la acesta la extremiștii sârbi și de la sârbi la Bush, pe AndreiBadin.Blogspot.com. Când dracu’ mai și citește Bădin lucrurile alea despre care scrie? Și cică mai are și câteva articole la coadă la “Adevărul”. Dar, despre asta, poate, săptămâna viitoare. Oricum, dacă Bădin și-ar pune un plugin despre lungimea (număr de semne) a postărilor, cred că m-aș simți castrat. Din fericire, am impresia că Blogspot nu te lasă să pui plugin-uri. Încă.

TREI. Voiam să scriu despre asta, dar am uitat și mi-a luat-o Sorin Tudor înainte, că doar e PR-ul Trafic.ro. Sorin-Tudor.ro ne face atenți că majoritatea utilizatorilor Trafic.ro sunt de acord cu ascunderea unor cifre, pentru care pot opta începând din data de 12 decembrie anul trecut. Eu nu. Dar, oricum, nu m-am înscris în Trafic.ro.

Votul la care se referă Sorin continuă.

Pe din afară
PATRU. Pe blogul de muzică al The Guardian, Alan McGee sfătuiește trupele tinere să-și facă un cont pe MySpace, dacă vor să devină faimoase și tot restul. Eu mi-am făcut și n-am primit decât spamuri. Oare o fi cazul să-mi fac trupă?
CINCI. Apropo de muzicieni, de aici am aflat despre un clip filmat cap-coadă cu telefonul mobil. O fi vreun viral la Nokia N 93? Dacă da, îmi ridic pălăria. Artistul (cu muzica) se numește Rob Dickinson și clipul e aici:

Dacă nu credeți, making of-ul e aici:

P.S.: Așa cum ați văzut, de câteva zile mă joc cu o rubrică nouă, “După bloguri”. Dacă o vreți mai așa sau mai pe dincolo, vă rog mult să spuneți, în subsolul postului de față.

7 thoughts on “Primul blog din închisoare?”

 1. 1. Parcalab nu “e unul din cei trei mari acționari ai Trustului “Gazeta” …era actionar doar la Maramures. Se poate verifica la registrul comertului
  2. “Și: dacă se dovedește că Pârcălab e chiar cel care transmite mesajele respective, o fi primul blog din închisoare? Și dacă e primul blog din închisoare, autoritățile îi pot tăia canalul de comunicare? Adică – au dreptul?” … sa speram ca nu sunt singurele ganduri pe care le trimite. Oricum, vor fi publicate si in GAZETA de Maramures care va aparea luni. Sa speram ca va aparea si ca nu se vor mobiliza organele.
  3. Cam atat…sper sa am si maine net, sau hard..sau libertate.

 2. Parcalab e actionar la multe din publicatile Trustului, la fel cum Man si Grama sunt actionari la Maramures.
  Precizarea ca nu e actionar decat la Maramures e la fel de exacta ca aceea ca locuieste in chirie, dar apare pe siteul Primariei Baia Mare cu casa proprietate personala si cu lucrari de amenejare, declarate, de 250.000 RON.
  Tacerea e de aur !

 3. Pârcălab are procente și la alte Gazete. Am încercat să limpezesc structura de proprietate a trustului Gazeta în ymterviu, dar Dan nu m-a ajutat. La un moment dat a recunoscut că are 20 la sută din Hunedoara.

  “icomanescu (11/1/2006 7:02:45 PM): Societatile ale cui sunt?

  Dan Parcalab (11/1/2006 7:02:56 PM): Liviu [Man], Aurelian [Grama] si eu.

  Dan Parcalab (11/1/2006 7:04:31 PM): Noua societati.

  [Incercam sa socotim care din cei trei cat are unde, dar eu unul nu pricep.]

  icomanescu (11/1/2006 7:05:20 PM): Si fiecare are cate trei gazete?

  Dan Parcalab (11/1/2006 7:05:29 PM): Esti de groaza

  icomanescu (11/1/2006 7:05:34 PM): Sunt?

  Dan Parcalab (11/1/2006 7:05:37 PM): Eu am 33% din Maramures.

  Dan Parcalab (11/1/2006 7:05:58 PM): Raspund direct, dictatorial si isteric.

  icomanescu (11/1/2006 7:06:05 PM): Sa stii ca nu-i vreo prezumtie de ceva in insistentele mele. Pur si simplu am damblaua preciziei.

  icomanescu (11/1/2006 7:06:13 PM): Maramures = 1/9, nu?

  Dan Parcalab (11/1/2006 7:06:23 PM): Da.

  Dan Parcalab (11/1/2006 7:06:16 PM): N-am probleme cu precizia.

  icomanescu (11/1/2006 7:06:31 PM): Pana acuma ai. Nu mi-ai dat nume si acu ne caznim sa descriem reteaua de Gazete.

  Dan Parcalab (11/1/2006 7:06:31 PM): Sa nu mint.

  Dan Parcalab (11/1/2006 7:06:54 PM): mai am 20% din Hunedoara, pentru ca asa a dorit Aurelian [Grama].”

  Din toată discuția deduc că omul nostru era ori deosebit de obosit, ori avea ceva de ascuns.

 4. iulian, din cate știu e primul blog de genu ăsta. Cred că ce+i care-i publică scrisorile lui Dan au facut un lucru deosebit. Se vede clar din scrisori ca maramuresenii au facut mult mai mult decat se astepta Dan. Sunt curios ce reacție o să aibă când va vedea. Eu, sincer, aș plânge de emoție. E o chestie ISTORICA, fara precedent iar oamenii sunt constienti de pericole. Cred că am mai spus-o: trebuie făcuta diferenta dintre Maramures și ceilalti din trust. E clar că oamenii de aici îi apreciază pe Dan și echipa sa. Niciun alt județ n-are forța asta! Cine-o mai pomenit ca aproape toate instituțiile media dintr-un județ să facă front comun (au rămas pe dinafară doar ziarele ungurești, PRO TV și Radio Transilvania)? Că doar fiecare e interesat de propria afacere. Din ultimele date sunt circa 200 de semnături de la jurnaliști. Ideea e că oamenii ăștia și-au dat seama că pot ajunge în aceeași situație din cauza unor declarații de răzbunare a unor indivizi certați cu legea, ale căror afacei au fost în mod evident zgâlțâite de anchetele Gazetei de Maramureș. Doar ai văzut pe http://www.gazetademaramures.ro “biografiile” celor care au făcut plângeri.

 5. Se tot vorbeste de @casa@ lui Dan însă poate fi verificat faptul că acea constructie de pe str. Monetăriei este viitorul sediu al Gazetei de Maramureș. Poate iși va face și Dan vreo cameră pe acolo, să nu mai stea în chirie, dar, repet, știu sigur că acolo va fi sediul redacției. Construcția este în lucru, dar majoritatea celor care vorbesc despre asta “omit” să spună că Dan a girat cu apartamentul părinților săi!!!!!!!!!! Construcția e ridicată printr-un credit ipotecar!!! Știu ce vorbesc!

 6. “Biografiile”…martorilor sunt deci credibile si este decis de Gazeta si de Dl Morosan si de ceilalti revolutionari baimareni, fara dovezi concrete, fara dovezi de niciun fel decat barfele unora care dintr’un motiv sau altul nu prea iubesc pe martori, ca acestia sunt cum spune Dan in blogul sau niste banditi. Dupa dnul morosan si suporterii Gazetei nu exista nicio indoiala de vinovatia criminalilor de paratori, nici de NEvinovatia lui Dan. La ce atunci avem nevoie de tribunale, de magistrati, de judecatori, de LEGI? In Maramures, Gazeta si Dnu morosan fac legea, ei decid cine e vinovat si cine nu, si daca cineva are alte idei, o sa injurati, o sa trimiteti petitii la curtea Europei, a Asiei, Africii si chiar la curtea dupa luna. Ca sa convingeti trebonalele de corectitudinea PARERII voastre, ca ATATA e, o sa plangeti de emotie…halal provincie…

  De ce nu lasati voi institutiile statului sa’si vada de trebi? Voi nu stiti nici legile, nu aveti nici dosarul cu probele in fata, nu va nici pasa ca Dan a avut audiente ore in sir cu magistratii. Care, dupa legea tarii, l’au retinut in arest. Iar prin atacul continuu asupra martorilor Gazeta i face un rau enorm lui Dan. Calmati’va, lasati plansu ca rade Romania de voi. Era sa zic Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *