PrimaSpaga.ro

Așa se cheamă continuarea de la “Nu da șpagă”. Autori: Fundația “Concept” și Transparency International. Păreri, critici, laude?

7 thoughts on “PrimaSpaga.ro”

 1. Este ok. 🙂

  Directorul executiv Transparency International, Victor Alistar ne surprinde de fiecare data cu proiecte interesante.

  Pentru cine nu stie – Alistar a fost jurnalist la TVR si Radiodifuziunea Romana, ex consilier al lui Viorel Lis la Primaria Capitalei, a fost cadru didactic la SNSPA si lector la Institutul National de Administratie.

  Amicii il cunosc din perioada liceului 🙂

 2. Foarte frumos, cel putin clipul e la fel de haios ca si cel vechi de la nudaspaga.ro
  Raman cu regretul ca targetul este foarte limitat, probabil ca in Romania o campanie gen Prima Spaga ar trebui adresta copiilor ce abia incep sa suga laptele de la mama. Si macar pentru ca viitorii spaguiti au cam dat deja spagi prin scoli si se cam gandesc sa-si recupereze investitia.
  Pe de alta parte pare rezonabila tintirea populatiei de viitori profesionisti. Pare realizabila.
  Pacat ca nu s-a inventat si o masina a timpului ca sa mergem cu campania “Prima Spaga” pana in momentele in care actualii (si cei din guvernarile precedente) spaguiti la greu debutau in cariera.

 3. Analizand mai atent mi-am dat seama de ceva, clipul surprinde o realitate dura, greu de schimbat. Tanarul nostru pare un functionar proaspat angajat care nu e inca “integrat” in colectiv. Pentru el optiunea e greu de facut.
  Daca ia spaga, totul e ok, se integreaza, devine ca toti ceilalti, adica “mânjit”.
  Daca nu ia, situatia se complica dramatic. Ce vor zice ceilalti ? Probabil il vor considera “ciudat” initial, apoi il vor banui ca e “infiltrat” si periculos, oricum va fi izolat. Asa ca va fi o alegere grea … si prea putini vor avea taria si verticalitatea morala sa reziste. Spaga e deja o institutie, e greu sa i te opui !

 4. O fi poate ca in venele mele curge sange fierbinte de slav, dar mi se pare destul de neproductiv sa te adresezi functionarilor. E destul de clar ca vorbim despre un razboi deschis intre populatie (care nu trebuie sa dea spaga si sa-i dea in gat pe cei care cer spaga) si functionarii corupti. Functionarii care nu iau spaga oricum nu o iau din principiu, deci nu vad ce nevoie mai este sa-i educam prin tv… O campanie la fel de creativa si bine executat orientata inspre populatie si oferind solutii clare (suna la … si …) consider ca ar fi mult mai inteleapta.

 5. noi ce-i care dam suntem vinovati.
  tentatia este mare,saracia deasemenea.unul pricajit zice in sinea lui ; daca imi da inseamna ca-i prisoseste.
  oricum serviciul nu va fi mai bun.
  sa auzim numai de bine !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *