Prigoană face Meteo TV (updated)

UPDATE 26 septembrie: “Business Standard” vine cu detalii precise: Meteo TV trece pe 15 octombrie de la grafică la prezentatori. Până acum, postul livra buletine cu grafică pe Max TV, una din platformele de DTH. Buget pentru relansare: 250.000 de euro, după factotumul lui Silviu Prigoană şi coacţionar al postului, Rareş Gărduş.

Ce scriam pe 12 septembrie: E un proiect anunţat mai de mult, dar acum e vorba de angajări. Pe-o vreme ca asta, dacă eşti implicat în piaţa TV, nici nu trebuie să-ţi ardă de altceva, ca să spun aşa. În ciuda ieşirilor sale rizibile în presă, Silviu Prigoană a dovedit că are o viziune pe piaţa media, mai întâi prin Realitatea TV, pe care a vândut-o în 2004 lui Vîntu, iar apoi prin televiziunile de manele şi muzică populară, care sunt un business valid în Est.

Toată povestea se profilează ca o nişă cu buget mic, dar identitate clară. Problemele pe care le va avea Prigoană se leagă de calitatea informaţiei disponibile din surse oficiale.

La Prigoana.ro puteţi găsi o listă a proiectelor finalizate sau nu ale magnatului Rosal, printre care şi Meteotv.ro, unde deocamdată nu se prea găseşte nimic şi ar fi fost bine să nu se găsească chiar nimic. Interesant e faptul că Realitatea pare a fi recâştigat controlul asupra domeniului Realitatea.tv, care forwardează la Realitatea.net, după ce Prigoană suspendase site-ul pentru “neplata datoriilor”, cum spunea un splash pus de Prigoană acolo. Realitatea migrase atunci pe .net. Realitatea.tv e, totuşi, la Silviu Prigoană.

 1. Andrei Rosca Reply

  Prigoana a fost printre primii care au sesizat nevoia de a intra pe nise SI in Romania. Cred ca cel putin 3 sferturi din firmele lui sunt firme de nisa, cu unul-doi oameni cheie la conducere. Da’ nu stiu daca ai vazut cate domenii are el cumparate.. 🙂

 2. Adrian P. Reply

  hm…un domeniu achizitionat nu e echivalent cu o afacere. Multe din “proiectele” de pe site dl. Prigoane, au denumiri dezastroase dpvd a brandului. Slabe sanse sa se impuna un brand gen simfonicfm, hiphopfm, etc… merg la cuvinte cheie,dar nu la branding

  Afacerile profitable pt dl. prigoana , au fost si raman deseurile unde se invart milioane de euro in contracte….

  Totusi realitateatv, max tv, e-boda sunt un success ca si brand.

  nu stiu din ce cauza N24 a decazut. Era tot un site de stiri, tot in perioada in care se impunea si realitatea….

 3. Iulian Comanescu Reply

  Adrian: da, domeniul nu e afacere şi unele din achiziţiile lui Prigoană sunt ciudăţenii. Unde mai pui faptul că s-ar putea să se treacă la plata anuala şi în cazul ăsta nu mai e vorba de faptul că-ţi trece o idee prin cap şi dai 100 şi ceva de RON pe ea.

  Pe de altă parte, domeniul nu e neapărat brand. Sunt construcţii de felul: Romanian Media Explained/www.comanescu.ro, îmi pare rău că mă dau pe mine exemplu, dar altceva n-am la îndemână.

 4. Andrei Rosca Reply

  Ce zice Iulian e corect. Pana la urma, mai ales atunci cand esti pe o nisa ingusta, poate fi mai profitabil sa iti alegi un nume de domeniu care sa dea bine la SEO, sa fie descriptiv si sa spuna mai multe despre afacerea ta decat ar spune un nume bun, cu potential de a deveni brand dar care, pana una-alta, nu inseamna absolut nimic pt un prospect.

  Ultima data cand am verificat Prigoana avea vreo 50 si ceva de firme. Ma gandesc ca unele dintre ele or scoate si bani (in afara de Rosal care clar face si care a fost si afacerea cu care s-a lansat).

 5. Andrei Reply

  Poate-si face vreo afacere cu producerea de energie eoliana :)) ca sa aibe la ce sa foloseasca si vintu.ro.. e cam pe sistemul vechi de scriere…da’ merge :p

 6. Adrian Tudor Reply

  Oare cui ii va vinde Prigoana Meteo TV peste cativa ani. Vantu si Sarbu au luat Realitatea si TV Sport. Ar mai ramane in cursa Voiculescu sau Patriciu, sa vedem vremea din Cipru sau din Kazahstan. 🙂

 7. Daniel Todoran-Rares Reply

  Fostul patron al editurii Nemira si ex presedinte al Televiziunii publice a cumparat cateva domenii: inger.ro, alah.ro, duh.ro, diavol.ro, scris.ro, citit.ro si evanghelie.ro.

  Este posibil ca Nicolau sa fie pasionat de spiritualitate si de new media.

  De asemenea, Ase Soft , firma care vrea sa achizitioneze Siveco, are domeniul jaf.ro 🙂

 8. Iulian Comanescu Reply

  Da, Dumnezeu.ro e în schimb la Felix Tătaru/GMP, care a spus că e normal să ia domeniul ăsta, cât timp a făcut teologia. Fiecare dintre noi trece printr-o fază în care cumpără domenii, nu?

 9. Daniel Todoran-Rares Reply

  In prezent, Valentin Nicolau – (http://valentinnicolau.ro/?pid=1) conduce Smart FM.

  Fundatia “Sanse Egale Pentru Femei” a cumparat domeniul sef.ro 🙂

  O firma inregistrata in Nicosia a preluat mincinosi.ro

  Daca domeniul romania.ro este detinut de Guvern, transilvania.ro apartine unei firme din Cluj.

  De asemenea, firmele si persoanele fizice au preluat regiunile virtuale: muntenia.ro, oltenia.ro, moldova.ro, dobrogea.ro, basarabia.ro si banat.ro.

 10. Iulian Comanescu Reply

  Daniel: f. interesantă lista pe care o dai. Ai timp să sapi? Mă gândesc să scriem un articol în colaborare, că am şi eu câte ceva.

 11. Andrei Reply

  E foarte activa piata domeniilor de net in Romania, eu mi-am facut o lista de 255 de domenii – cuvinte cheie acum un an si ceva, din care sa zic 200 erau mai bune. Cam 100 din ele intre timp au fost cumparate… printre ele yachturi.ro vapor ,vapoare, romania-transport, motoservice,leasing-auto, toate cu asigurari : asiguraremedicala,asigurari-de-viata, asigurari-romania and so on. Ar fi interesant un articol despre asta…

Post your thoughts