Prigoană, critic de film la TVR

Succesul lui Biju Morar cu “Lumea citește” i-a inspirat pe realizatorii culturali ai TVR, care au pus de-o mare chestie pe TVR Cultural, vineri, și TVR 1, sâmbătă. Anume, că Silviu Prigoană comentează “The Inconvenient Truth”, un documentar de Oscar.

Acuma, spre deosebire de multă lume, eu cred că Prigoană, în stilul lui caraghios, e un baiat deștept care a inventat un business românesc de televiziune, cu maneliștii ăia ai lui. Acolo unde niște posturi pricăjite de muzică dance luau doi-trei euro de difuzare de clip, Prigoană marca până la 25 de euro pe manea, cu factură. Nu e cultură, dar e business cu documente contabile și impozite. Dar de aici și până la opinii despre documentare oscarizate e un pas. Mic pentru Prigoană, mare pentru TVR.

Comunicatul de presă:

Silviu Prigoană comentează documentare la Cinemaniacii

Silviu Prigoană este un împătimit colecționar de filme, căruia îi place să comenteze succesele filmografice recente. Acesta este un lucru pe care puțini îl știu și motivul pentru care Mădălina Roșca, realizatoarea emisiunii „Cinemaniacii” l-a invitat să comenteze împreună „An Inconvenient Truth”, documentarul premiat ca cel mai bun la Gala Oscarurilor de anul acesta.

„L-am văzut la un post de televiziune, unde tot întrerupea conversația arătând la cameră un DVD și vorbind despre un film care trebuie văzut – «An Inconvenient Truth»! Cum mie îmi place foarte tare filmul acela, și în general documentarele, am vrut să aflu ce-i plăcuse și lui Prigoană”, explică Mădălina Roșca decizia de a-l avea invitat în emisiunea sa de săptămâna aceasta.

Întâlnirea fată în față din casa lui Silviu Prigoană a fost la fel de spumoasă ca și punctul de plecare al interviului.

„Am fost la el acasă și i-am văzut colecția maaare de filme, dar i-am întâlnit și pe cei doi câini mici și neprimitori. Am fost la cafeaua de dimineață și am terminat interviul fix când începea emisiunea noastră. De obicei, după terminarea interviurilor, discut cu invitații mei tot despre filme. Dar cu Silviu Prigoană, orice făceam, tot la poluare, E-uri și deversări ajungeam…”, povestește amuzată Mădălina Roșca.

Interviul cu Silviu Prigoană, dar și toate noutățile cinematografice le puteți vedea în ediția din această săptămână a Cinemaniacilor.

6 thoughts on “Prigoană, critic de film la TVR”

 1. Nu e nimic deosebit pentru cei urmăresc emisiunea respectivă în mod constant. “Cinemaniacii” are o rubrică în care un film este comentat de o persoană din afara fenomenului cinematografic. De exemplu, ediția trecută a fost invitat Toni Grecu. El a vorbit despre comedia “Norbit”. Șerban Huidu a comentat “Epic Movie”, mai mulți alpiniști au fost invitați când s-a discutat despre “13 Tzameti”, un analist politic a analizat “The Last King of Scotland”. Și exemplele ar putea continua.

 2. bravo tvr, bravo mada
  prigoana e idolul tuturor cinemaniacilor care si-au ptutu lua dvd-playere eboda fara restrictii de cod, pe bani putini!
  e un prim pas spre recunoasterea unui om chiar care face ceva concret pt cultura
  tocmai ca ESTE cultura: sub o alta forma, mai populara si mai poragmatica (dct talswow cu patapvci sau djuvara), dar mai adecvata mediului televizual:
  2 humbs up!
  chiar 3:)

 3. cum ai spus si tu, prigoana e un tip inteligent si articulat. in plus documentarul (pe care eu nu l am vazut) vad ca este pe profilul lui–fiind el un mare ecologist de felul sau. poate ca omul a evaluat filmul din punct de vedere al mesajului mai mult decat din cel al maiestriei artistice cu care a fost realizat.

 4. Nu vad legatura intre cultura si Silviu Prigoana. Este intr-adevar un om de afaceri de succes. Totusi, vorbim de omul pe care il vedeam pe National TV in urma cu ceva vreme discutand despre “literatura horror romaneasca” cu referire directa la baltagul. A-l numi om de cultura mi se pare exagerat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *