Premiile TV mania, 006

Buna,
In primul rand trebuie sa va multumesc pentru ca ne-ati onorat invitatia aseara. [29 august, ora 20.00, Taifasul nou (pe strada sau mai precis in groapa numita Gheorghe Manu)] Noi ne-am simtit bine si sper sincer ca si pentru voi a fost o experienta placuta. [Da, a fost placut, muschi cu visine, Horia Ghibutiu, redactor-sef adjunct la TV mania, cu un picior la “Compact”, unde o sa fie redactor-sef, Varsandan, Ghibu si Adela Popescu (PR Ringier) cu Nokii la fel, de la trust, Vlad Iorga fara tigari, l-am fumat destul cand eram impreuna la EVZ…] Asa cum v-am promis, astazi va trimit cele zece categorii care vor intra in concurs anul acesta la Premiile TV mania. [Care se desfasoara de niste ani buni si sunt singurele premii relevante de televiziune din Romania, fiindca sunt decernate de public, prin voturi].

Mesajul vine de la Dragos Varsandan, redactor-sef la TV mania. Premiile revistei se dau, previzibil, si anul asta, la inceputul lui decembrie. Ca si alte dati, telefoanele jurnalistilor de la cel mai bine vandut ghid TV din Romania vor zbarnai in ziua si pre-ziua festivitatii din cauza intrebarilor de vedete: “Hai, zi-mi daca am luat ceva. Nu vin daca nu iau premiu”. In 2005, categoriile si castigatorii au fost cam asa. In 2006, au aparut doua noutati: cea mai reusita transmisiune sportiva a anului si cel mai reusit personaj de telenovela.

Categoriile de anul asta si nominalizarile mele

Mai la vale, ceea ce se va vota anul asta, impreuna cu nominalizarile mele, distins membru in juriu, bla, bla. Nu uitati totusi ca de decis au sa decida cititorii.

1. CEA MAI BUNA EMISIUNE DE STIRI: Jurnalele Realitatea TV, nu fiindca sunt bune, ci fiindca sunt singurele pe care le suport.

2. CEA MAI BUNA TRANSMISIUNE SPORTIVA: Steaua-Rapid, Realitatea TV. Mai tineti minte? Ioanitoaia si tot restul.

3. CEL MAI BUN REALIZATOR DE TALK-SHOW: Mihai Radulescu, Prim-plan, TVR 1. Repet, Mihai Radulescu si nu actualul host pe formatul respectiv, adica nu Dan Turturica. Misu Radulescu a intrat anul trecut si a ajuns lider de audienta pe segment (pana la 8-9 puncte pe all urban), reusind sa bata filmele de la Pro TV si alte povesti atractive. A avut o contributie importanta la format, pentru ca, ulterior, acesta sa fie preluat de Turturica, din motive pe care nu le cunosc. Audientele lui Turturica au fost ulterior mai slabe. Acum Mihai Radulescu e pe TVR 2 si ramane lider de audienta al talk-show-urilor din ultimii cativa ani, probabil de prin 2000, cand se concurau Tuca si Calinescu.

4. CEA MAI BUNA EMISIUNE DE DIVERTISMENT: Planeta Moldova, TVR 2. Unora le place, altora nu, eu zic ca este o bijuterie care atinge parametrii cei mai inalti ai umorului TV din perioada post-1989, alaturi de Calinescu, Divetis si, pe vremuri, Uscat si Trofin la TVR Cluj (vai, ce pierdere de viteza pentru cei doi in urmatorii ani).

5. CEA MAI BUNA EMISIUNE DESPRE OAMENI OBISNUITI: Dansez pentru tine, Pro TV. Un fel de “lazaroava” mai bine filmata si ritmata. Stiu ca lumea va bombani fiindca pun emisiunea asta la “lazaroave”, fiindca formatul vine din alta parte, dar in ultima instanta e vorba tot de un show mieros si duios cu animatori plini de sex appeal si audiente pe masura. Tot de-a curmezisul adaug ca mi se pare ca Antena 1, prin lazaroavele ei, a devenit trend setter pe piata TV din Romania, fiindca am senzatia (fara nici un fel de dovezi) ca Pro a tras cu ochiul la ea atunci cand a lansat “Dansez pentru tine”, singura noutate de real succes din ultimii ani. Hai, proseudonime, dati navala cu replicile.

6. CEL MAI BUN SERIAL ROMANESC: Lacrimi de iubire, Acasa TV. E probabil cea mai “artistica” telenovela din sezonul trecut. Iar altceva decat telenovele nu s-a prea facut in 2006.

7. CEA MAI SEXY VEDETA TV: Delia Vranceanu, Realitatea TV, Vremea. Uite-asa, ca vreau eu. Delia e o fata alternativa, are un prieten normal, fara jeep, merge la disco, bea suc de portocale la Motoare si poarta ciorapi cu dungi. M-am saturat de frumuseti in rochii de tafta, cu Dolce & Gabanna in exces (C’est la marque des puttes en Europe, zice un prieten elvetian), de oane andoni care vor sa para esca, de esca, care la randul ei vrea sa para si ea tot esca, dar nu ii mai prea iese.

8. CEL MAI SEXY STAR TV: Banica jr., in lipsa unei laturi feminine mai dezvoltate, ma ghidez si eu dupa ce zic fetele de la terasa…

9. CEL MAI REUSIT PERSONAJ DE TELENOVELA: Ion Isaiu – Bogdan Popovici, heartbreakerul din Secretul Mariei, Antena 1. Un tip venit din neant, cu toate datele biologice ca sa ajunga mare vedeta de telenovela. Sunt si actori consacrati, dar mi se pare interesant faptul ca telenovelele pot impune o noua stea.

10. CEA MAI POPULARA VEDETA TV: Andreea Marin, Surprize-nesurprize, TVR 1, cu dragoste si abjectie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *