Premiile Liviu Iolu

Presa sportiva si-a desemnat premiantii; printre ei se numara Grigore Cartianu, Adrian Soare, Radu Naum si altii, a caror lista o gasiti aici, in EVZ. Numele pe care vreau sa-l subliniez cu rosu, insa, pe lista este al lui Liviu Iolu, castigatorul de la reportaj sportiv. Alegerea a starnit pizma unora din colegii care au spart tomberoane de seminte pe stadion in viata lor, fiindca Iolu nu e ziarist sportiv, ci reporter in general. Ecourile au ajuns pana aici, unde un cetatean care n-are ce face si-a adus aminte ca are o poza de-a lui Iolu jucand Need for Speed si o prezinta in chip de proba incriminatoare. Desi cred ca Iolu are voie sa se joace Need for Speed, o preiau fiindca e singura mai de Doamne ajuta pe care am gasit-o.

Articolele cu care a luat premiu sunt asta, asta si asta.

De ce l-am ales pe Iolu din buchetul laureatilor: fiindca are in rucsac doua nominalizari si cinci premii in cariera lui de ziarist, iar varsta lui e compusa din cele doua cifre, 2 si 5. Anul asta a mai luat, pe langa “Ioan Chirila”, si premiul pentru reportaj al lui CRP. Ar fi luat si un Freedom House, daca n-ar fi candidat cu articolul premiat la CRP, ceea ce era interzis de regulament.

Asta i-a atras faima de ziarist care vrea sa ia mai multe premii de cate articole a scris. Dar, lasand ironiile, nu pot decat sa-i doresc sa pastreze si mai departe egalitatea intre suma cifrelor din varsta si premii, macar pana la 29. Ca dupa aia ar insemna s-o ia invers…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *