Premiile Emmy: 30 Rock şi Mad Men, ca şi anii trecuţi. Grey Gardens = 3 distincţii

“30 Rock” (comedie) şi “Mad Men” (drama) au fost printre cele mai premiate producţii TV la Emmy Prime-Time Awards, decernate aseară la Nokia Theatre din Los Angeles, ca şi în anii trecuţi. Lista completă a câştigătorilor o puteţi citi pe site-ul Emmy.

Acţiunea “30 Rock“, serial care se difuzează joia pe NBC, se petrece în culisele unei producţii gen “Saturday Night Live”. Filmul a plecat acasă cu Emmy-urile pentru Outstanding Comedy Series, Outstanding Lead Actor in a Comedy Series (Alec Baldwin), Outstanding Writing for a Comedy Series (Matt Hubbard).

Mad Men“, serial difuzat pe reţeaua de cablu AMC, a fost recompensat pentru Outstanding Drama Series, Outstanding Directing for a Drama Series (Phil Abraham), Outstanding Writing for a Drama Series (Kater Gordon şi Matthew Weiner). Acţiunea se petrece într-o agenţie de publicitate, în anii ’60.

Grey Gardens” (HBO), film difuzat anul acesta, pe 18 aprilie, a fost recompensat şi el cu Outstanding Lead Actress in a Miniseries or Movie (Jessica Lange), Outstanding Made for Television Movie şi Outstanding Supporting Actor in a Ministeries or Movie (Ken Howard). Filmul este gândit ca un making of al unui documentar omonim din 1975 şi le are în distribuţie pe Drew Barrymore şi Jeanne Tripplehorn. Povestea se referă la două femei excentrice, rude apropiate ale lui Jackie Kennedy, mamă şi fiică:

Dintre producţiile despre care ştim mai multe în România, au mai luat premii “The Office”, “Lost” şi “United States of Tara”.

UPDATE: 30 Rock e lunea la TVR 1, de la ora 22.50 (sezonul al doilea).

 1. Gaspar Reply

  O mentiune pentru Jon Stewart si echipa de la The Daily Show . Au castigat cred a 7 sau a 8-a oara consecutiv premiul pt. cel mai bun show talkshow de divertisment . Un exemplu de cum se poate face satira politica chiar angajanta , (pro-democrat), dar care totusi e credibila . Nu stiu cine de la noi ar putea invata ceva de la ei . Ca la noi cele mai multe stiri politice sunt fictive in sens manipulatoriu , in schimb la ei emisiunea a inceput ca si divertisment pe stiri fictive si a devenit o emisiune frecventabila pt. toti importantii zilei , inclusiv candidatii la prezidentialele din 2008.

 2. Sandi Reply

  Mad Men e cool. Show-ul de la Emmy’s a fost insa cam fasait – cu exceptia aspectului tehnic al productiei. Ca sa nu ma plictisesc intre nominalizari am incercat in zadar sa gasesc vreun domn care sa nu aiba cravata neagra. Iar momentul din Family Guy a fost nepotrivit pentru un show in Prime Time…

  Astept si eu sa inceapa Season 3 de la Mad Men, aici in GB e pe BBC4.

  Productiile BBC la capitoulu TV movies sau Short Series au luat mai putine premii decat meritau. Little Doritt, Cranford, sau Lake Rise to Candelford sunt niste bijuterii.

  Parerea mea, vorba cui stim noi.

Post your thoughts