Premiile Emmy: 30 Rock și Mad Men, ca și anii trecuți. Grey Gardens = 3 distincții

“30 Rock” (comedie) și “Mad Men” (drama) au fost printre cele mai premiate producții TV la Emmy Prime-Time Awards, decernate aseară la Nokia Theatre din Los Angeles, ca și în anii trecuți. Lista completă a câștigătorilor o puteți citi pe site-ul Emmy.

Acțiunea “30 Rock“, serial care se difuzează joia pe NBC, se petrece în culisele unei producții gen “Saturday Night Live”. Filmul a plecat acasă cu Emmy-urile pentru Outstanding Comedy Series, Outstanding Lead Actor in a Comedy Series (Alec Baldwin), Outstanding Writing for a Comedy Series (Matt Hubbard).

Mad Men“, serial difuzat pe rețeaua de cablu AMC, a fost recompensat pentru Outstanding Drama Series, Outstanding Directing for a Drama Series (Phil Abraham), Outstanding Writing for a Drama Series (Kater Gordon și Matthew Weiner). Acțiunea se petrece într-o agenție de publicitate, în anii ’60.

Grey Gardens” (HBO), film difuzat anul acesta, pe 18 aprilie, a fost recompensat și el cu Outstanding Lead Actress in a Miniseries or Movie (Jessica Lange), Outstanding Made for Television Movie și Outstanding Supporting Actor in a Ministeries or Movie (Ken Howard). Filmul este gândit ca un making of al unui documentar omonim din 1975 și le are în distribuție pe Drew Barrymore și Jeanne Tripplehorn. Povestea se referă la două femei excentrice, rude apropiate ale lui Jackie Kennedy, mamă și fiică:

Dintre producțiile despre care știm mai multe în România, au mai luat premii “The Office”, “Lost” și “United States of Tara”.

UPDATE: 30 Rock e lunea la TVR 1, de la ora 22.50 (sezonul al doilea).

3 thoughts on “Premiile Emmy: 30 Rock și Mad Men, ca și anii trecuți. Grey Gardens = 3 distincții”

  1. O mentiune pentru Jon Stewart si echipa de la The Daily Show . Au castigat cred a 7 sau a 8-a oara consecutiv premiul pt. cel mai bun show talkshow de divertisment . Un exemplu de cum se poate face satira politica chiar angajanta , (pro-democrat), dar care totusi e credibila . Nu stiu cine de la noi ar putea invata ceva de la ei . Ca la noi cele mai multe stiri politice sunt fictive in sens manipulatoriu , in schimb la ei emisiunea a inceput ca si divertisment pe stiri fictive si a devenit o emisiune frecventabila pt. toti importantii zilei , inclusiv candidatii la prezidentialele din 2008.

  2. Mad Men e cool. Show-ul de la Emmy’s a fost insa cam fasait – cu exceptia aspectului tehnic al productiei. Ca sa nu ma plictisesc intre nominalizari am incercat in zadar sa gasesc vreun domn care sa nu aiba cravata neagra. Iar momentul din Family Guy a fost nepotrivit pentru un show in Prime Time…

    Astept si eu sa inceapa Season 3 de la Mad Men, aici in GB e pe BBC4.

    Productiile BBC la capitoulu TV movies sau Short Series au luat mai putine premii decat meritau. Little Doritt, Cranford, sau Lake Rise to Candelford sunt niste bijuterii.

    Parerea mea, vorba cui stim noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *