Premiile CRP: un șperaclu sparge loteria

Cam 70 %, îmi zice un satir în ascensiune prin presă, Marele Premiu al CRP o să-l ia diseară un articol-șperaclu care a spart un cazino, de la un ziar care apare în fiecare zi. Masa, dansul și felicitările de la ora 20.00, la Teatrul Național, moșia lui Caragiale și în timpul vieții, și după moarte.

Cica – și luați-o ca atare, cu “cică” – la reportaj-anchetă s-au făcut șase nominalizări, numai reportaje unu și unu, fiindcă anchetele erau despre Voiculescu și Năstase. Or în juriul care nominaliza era Cristoiu, care scrie la Voiculescu despre Năstase. Nu, nu anchete. Așa s-a ajuns la chestia cu șperaclul și prăvălia de jocuri de noroc, ca să aibă și presa română, aia de la CRP, o anchetă. Un chelner care fură la nota de plată era, probabil, ceva prea ambițios, de când cu privatizarea restaurantelor…

Certe și oficiale sunt la ora asta doar nominalizările.

15 thoughts on “Premiile CRP: un șperaclu sparge loteria”

 1. dat fiind faptul ca unii directori de publicatii cotizeaza cu propria imagine la credibilizarea crp, ar fi putut sa se implice mai mult, incurajandu-si subalternii sa concureze… mie mi-au trecut prin mana, anul trecut, cel putin zece reportaje care puteau singure umple lista de nominalizari si chiar avea ce juriza!

  indiferenta? delasare? sentimentul inutilitatii? (lista ramane deschisa)

 2. pai, Iuliane, toata lumea stie ca CRP-ul are si el interesele lui…oamenii lui…
  ce ne mai miram? asta-i tara in care respiram oleaca de vise murdare…
  sau prizam praful de pe aripile fluturilor, ca sa zic asa…
  Iti dai seama cati au participat la concurs, au dat banii de inscriere si au ramas cu deshtu-n nas! ?
  ca nu-s buni!
  daca asa zice Cristoiu…

 3. @Victor, Cristoiu este 50% din juriul de la reportaj-ancheta, restul de 50% a fost Cristian Hostiuc, Publimedia. Asadar se poate spune ca e mare-n juriu, sau in ce vrei tu.

 4. @Iulian, nu face pe naivul. Incerci sa insinuezi – fara sa ai vreo proba – ca Jack a smenuit concursul ca sa-i apere pe Voiculescu sau pe Nastase; sau pe cine vrei tu…
  E ridicol, daca ai mei erau asa mari in juriu, DE CE NU E NIMENI DE LA JN NOMINALIZAT LA NICI UN PREMIU? Asta-i discutia…

 5. Nu insinuez, chiar afirm, dar cu “cică” în față, fiindcă e o informație de care nu sunt sigur, motiv pentru care am pus-o și la neverificate. Cu insinuări se ocupă alții, să nu m-apuc eu să fac analize de text. Chestiile tale cu “Jurnalul național” nenominalizat nu sunt la topic. Mai bine spune-ne dacă ai informații despre marele premiu – altfel zis, dacă ghicitoarea ține. Sau cine câștigă la editorial, că ai fost în juriu.

 6. 1. Eu nu vorbesc pe “cica”. Doar pe papirusuri…
  2. Ba sunt foarte la topic.
  3. Habar n-am cine castiga si nici nu am fost in juriu (asta nici la “cica” n-are haz). Nu am ce sa caut nici macar in vecinatatea unei institutii cum e CRP.
  End of story

 7. Pai domnule Ciutacu, e clar, s-a elucidat misterul. Cum dvs sunteti redactor-sef adjunct ( sau ma insel ?) la JN, subalternii dvs au luat aminte si nu vor sa concureze la ceva unde dvs n-ati avea ce cauta, nu? adica au avut grija sa nu iasa in fata la nominalizari. asa ma gandesc eu. 😛

 8. Victor: informațiile neverificate au rolul lor, pe blogul ăsta, așa cum scrie și la “Despre blog”. Altfel, dacă ai curiozitatea, dă un clic pe “Neverificate” și ai să vezi câte se adeveresc. Cam asta-i cu “cică”. Sigur că un ziar are un alt statut, fiindcă nu vorbește în primul rând cu colegii, deci te felicit că folosești doar “papirusuri” – și totuși, mă întreb cum s-a umplut “Jurnalul” de drepturi la replică. Mă întreb public, fiindcă în particular mi-ai dat un răspuns care nu că n-ar fi cinstit, dar ar fi chiar imposibil să-l reproduc aici.

  În privința juriului în care ai fost sau nu, o să studiez problema. Chiar dacă aș fi greșit, nu știu de ce ești atât de nemulțumit fiindcă am zis că ești în juriu.

  În privința lui “ba sunt foarte on-topic”, să știi că aici opinia care prevalează e a mea, la fel cum pe Ciutacu.ro opinia care prevalează e a ta și așa mai departe. Nu e o amenințare. E un avertisment, cum se spune pe Internet.

 9. @Iulian, pai, in cazul asta, desi-s de acord cu tine ca orice site privat e o dictatura, ar trebui sa nu mai scriu nimic despre JN. Bine, te las pe tine sa le stii pe toate despre ziarul unde lucrez, cu amendamentul ca mi se falfaie de drepturile la replica mincinoase (celelalte le iau in considerare).
  Punctul b): Te-ai aruncat la aia cu Ciutacu – membru al juriului, ai gresit, nu-i nevoie sa studiezi, iti dau eu cuvantul meu de om. Asta e, nobody’s perfect; nici macar eu.
  @Dave: au participat, nu s-au impiedicat de mine, doar ca – spre deosebire de altii – noi n-am tras sfori.

 10. Iulian…
  Eu stiu ce pasarica ti-a soptit tie ca premiul va fi luat de George Lacatus cu scandalul Loteria:). M-a intrebat pe mine daca stiu si i-am spus ca prea se perpelea:)). Si mai stiu ca trustul lui Voiculescu nu o sa distinctii de la CTP pentru ca nu a donat nimic la capitolul sponsorizari pentru Marile Premii CRP. In plus, dom profesor este ocupat cu probleme de familie la DNA. Astazi a fost audiat impreuna cu doamna Camelia. Problema lui este una simpla: profesorul este putin agramat:)). El foloseste n-are in loc de nu au. Dar poanta a fost observata si de baietii-carcotasi si l-au difuzat deja. Deci nu pot sa-mi umflu penele si sa spun ca-i exlusivitate, asa cum fac colegii de la EVZ atunci cand reiau materiale din Academia Catavencu si Romania libera:). Eu l-as condamna doar pentru ca a stalcit limba gramatica:):P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *