Premiile CRP: un şperaclu sparge loteria

Cam 70 %, îmi zice un satir în ascensiune prin presă, Marele Premiu al CRP o să-l ia diseară un articol-şperaclu care a spart un cazino, de la un ziar care apare în fiecare zi. Masa, dansul şi felicitările de la ora 20.00, la Teatrul Naţional, moşia lui Caragiale şi în timpul vieţii, şi după moarte.

Cica – şi luaţi-o ca atare, cu “cică” – la reportaj-anchetă s-au făcut şase nominalizări, numai reportaje unu şi unu, fiindcă anchetele erau despre Voiculescu şi Năstase. Or în juriul care nominaliza era Cristoiu, care scrie la Voiculescu despre Năstase. Nu, nu anchete. Aşa s-a ajuns la chestia cu şperaclul şi prăvălia de jocuri de noroc, ca să aibă şi presa română, aia de la CRP, o anchetă. Un chelner care fură la nota de plată era, probabil, ceva prea ambiţios, de când cu privatizarea restaurantelor…

Certe şi oficiale sunt la ora asta doar nominalizările.

 1. ics Reply

  dat fiind faptul ca unii directori de publicatii cotizeaza cu propria imagine la credibilizarea crp, ar fi putut sa se implice mai mult, incurajandu-si subalternii sa concureze… mie mi-au trecut prin mana, anul trecut, cel putin zece reportaje care puteau singure umple lista de nominalizari si chiar avea ce juriza!

  indiferenta? delasare? sentimentul inutilitatii? (lista ramane deschisa)

 2. Rashela Reply

  pai, Iuliane, toata lumea stie ca CRP-ul are si el interesele lui…oamenii lui…
  ce ne mai miram? asta-i tara in care respiram oleaca de vise murdare…
  sau prizam praful de pe aripile fluturilor, ca sa zic asa…
  Iti dai seama cati au participat la concurs, au dat banii de inscriere si au ramas cu deshtu-n nas! ?
  ca nu-s buni!
  daca asa zice Cristoiu…

 3. Victor Ciutacu Reply

  @Iulian, hai s-o lasam balta. Cristoiu e mare-n juriu, Tuca e-n Consiliul de Onoare si Jurnalul n-are nici un nominalizat.

 4. Marcel Precar Reply

  @Victor, Cristoiu este 50% din juriul de la reportaj-ancheta, restul de 50% a fost Cristian Hostiuc, Publimedia. Asadar se poate spune ca e mare-n juriu, sau in ce vrei tu.

 5. Victor Ciutacu Reply

  @Iulian, nu face pe naivul. Incerci sa insinuezi – fara sa ai vreo proba – ca Jack a smenuit concursul ca sa-i apere pe Voiculescu sau pe Nastase; sau pe cine vrei tu…
  E ridicol, daca ai mei erau asa mari in juriu, DE CE NU E NIMENI DE LA JN NOMINALIZAT LA NICI UN PREMIU? Asta-i discutia…

 6. Iulian Comanescu Reply

  Nu insinuez, chiar afirm, dar cu “cică” în faţă, fiindcă e o informaţie de care nu sunt sigur, motiv pentru care am pus-o şi la neverificate. Cu insinuări se ocupă alţii, să nu m-apuc eu să fac analize de text. Chestiile tale cu “Jurnalul naţional” nenominalizat nu sunt la topic. Mai bine spune-ne dacă ai informaţii despre marele premiu – altfel zis, dacă ghicitoarea ţine. Sau cine câştigă la editorial, că ai fost în juriu.

 7. Victor Ciutacu Reply

  1. Eu nu vorbesc pe “cica”. Doar pe papirusuri…
  2. Ba sunt foarte la topic.
  3. Habar n-am cine castiga si nici nu am fost in juriu (asta nici la “cica” n-are haz). Nu am ce sa caut nici macar in vecinatatea unei institutii cum e CRP.
  End of story

 8. dave Reply

  Pai domnule Ciutacu, e clar, s-a elucidat misterul. Cum dvs sunteti redactor-sef adjunct ( sau ma insel ?) la JN, subalternii dvs au luat aminte si nu vor sa concureze la ceva unde dvs n-ati avea ce cauta, nu? adica au avut grija sa nu iasa in fata la nominalizari. asa ma gandesc eu. 😛

 9. Iulian Comanescu Reply

  Victor: informaţiile neverificate au rolul lor, pe blogul ăsta, aşa cum scrie şi la “Despre blog”. Altfel, dacă ai curiozitatea, dă un clic pe “Neverificate” şi ai să vezi câte se adeveresc. Cam asta-i cu “cică”. Sigur că un ziar are un alt statut, fiindcă nu vorbeşte în primul rând cu colegii, deci te felicit că foloseşti doar “papirusuri” – şi totuşi, mă întreb cum s-a umplut “Jurnalul” de drepturi la replică. Mă întreb public, fiindcă în particular mi-ai dat un răspuns care nu că n-ar fi cinstit, dar ar fi chiar imposibil să-l reproduc aici.

  În privinţa juriului în care ai fost sau nu, o să studiez problema. Chiar dacă aş fi greşit, nu ştiu de ce eşti atât de nemulţumit fiindcă am zis că eşti în juriu.

  În privinţa lui “ba sunt foarte on-topic”, să ştii că aici opinia care prevalează e a mea, la fel cum pe Ciutacu.ro opinia care prevalează e a ta şi aşa mai departe. Nu e o ameninţare. E un avertisment, cum se spune pe Internet.

 10. Victor Ciutacu Reply

  @Iulian, pai, in cazul asta, desi-s de acord cu tine ca orice site privat e o dictatura, ar trebui sa nu mai scriu nimic despre JN. Bine, te las pe tine sa le stii pe toate despre ziarul unde lucrez, cu amendamentul ca mi se falfaie de drepturile la replica mincinoase (celelalte le iau in considerare).
  Punctul b): Te-ai aruncat la aia cu Ciutacu – membru al juriului, ai gresit, nu-i nevoie sa studiezi, iti dau eu cuvantul meu de om. Asta e, nobody’s perfect; nici macar eu.
  @Dave: au participat, nu s-au impiedicat de mine, doar ca – spre deosebire de altii – noi n-am tras sfori.

 11. lovinpress Reply

  Iulian…
  Eu stiu ce pasarica ti-a soptit tie ca premiul va fi luat de George Lacatus cu scandalul Loteria:). M-a intrebat pe mine daca stiu si i-am spus ca prea se perpelea:)). Si mai stiu ca trustul lui Voiculescu nu o sa distinctii de la CTP pentru ca nu a donat nimic la capitolul sponsorizari pentru Marile Premii CRP. In plus, dom profesor este ocupat cu probleme de familie la DNA. Astazi a fost audiat impreuna cu doamna Camelia. Problema lui este una simpla: profesorul este putin agramat:)). El foloseste n-are in loc de nu au. Dar poanta a fost observata si de baietii-carcotasi si l-au difuzat deja. Deci nu pot sa-mi umflu penele si sa spun ca-i exlusivitate, asa cum fac colegii de la EVZ atunci cand reiau materiale din Academia Catavencu si Romania libera:). Eu l-as condamna doar pentru ca a stalcit limba gramatica:):P.

 12. lovinpress Reply

  Marele premiu CRP pentru sectiunea hibrid reportaj-ancheta: George Lacatus, de la Cotidianul, cu marfa despre Loteria Nationala.
  Premiul pe sectiune: Viorel Ilisoi, tot de la Cotidianul.
  Mai multe pe blogul meu verde care deja a prezis asta (parca am spus si pe aici ieri). http://www.lovinpress.wordpress.com

Post your thoughts