PR Vodanet: trafic record cu felicitările, cu erată

Vodanet comunică un trafic de 3,2 milioane de vizitatori in decembrie, ceea ce conform PR-ului trimis reprezintă 60 45 la sută din traficul total pe Internetul românesc, din sursă Trafic.ro.

Pare monstruos, dar cifrele de ordinul ăsta de mărime sunt posibile, datorită felicitărilor de Crăciun puse la dispoziţie pe Acasa.ro şi Ele.ro. Poate să mai vină cineva cu detalii? Ionuţ?

UPDATE: Chiar e monstruos, ca dovadă că însuşi PR-ul Vodanet a trimis o erată:

“Cu scuzele de rigoare, precizam ca, cei 3,2 milioane de vizitatori, conform Trafic.ro reprezinta 45% din totalul audientei raportata de Trafic.ro, 7000 000 de vizitatori, in luna decembrie.

De asemenea, as vrea sa subliniez ca numarul de vizitatori pe care l-am citat conform trafic.ro, nu reprezinta numarul de vizitatori unici/luna.”

Pentru comparaţie, ultima hartă a publicităţii on-line, de la Vivi, care azi e datată 18 decembrie.

Comunicatul de presă:

Record de audienta la Vodanet Media

In luna decembrie 2006, Vodanet Media a obtinut un record de audienta de peste 3.2 milioane de vizitatori, conform Trafic.ro, ceea ce reprezinta aproximativ 60% din totalul audientei de internet din Romania.

De sarbatori, toate proiectele Vodanet au inregistrat cresteri la nivelul audientei.

Astfel, peste 700 000 femei au vizitat site-ul ele.ro, revista online destinata femeilor.

Site-ul personal al lui Mos Craciun, gazduit de acasa.ro a fost vazut de aproximativ 200 000 de vizitatori unici, peste 15 000 de copii scriindu-i mosului.

Proiectul Smartbuy a avut o crestere de 99% a numarului de vizitatori in luna decembrie, obtinand un trafic de 120 000 de vizitatori unici, conform trafic.ro.

Portalul Acasa.ro a inregistrat de sarbatori un record de peste 1 800 000 de utilizatori.

Din luna decembrie, Bloombiz.ro are o noua infatisare si noi functionalitati. Principalul avantaj al noului BloomBiz consta in faptul ca ofera utilizatorilor posibilitatea de a-si crea un profil personalizat al stirilor in functie de domeniile de interes si de sursele de informare preferate. Astfel, cele mai noi informatii din domenii precum Afaceri, Finante, Investitii, It&C, Auto-Moto, Cariera, LifeStyle si Turism ajung la cititori in cel mai scurt timp posibil si din surse multiple.

Despre Vodanet Media

Dezvoltand proiecte care ating interese dintre cele mai variate, raspunzand la o gama larga de intrebari si oferind solutii si servicii in maniera creativa si profesionista, Vodanet s-a impus ca un jucator important pe piata de publishing si advertising online.

Cu o activitate de 7 ani in media si publicitatea online romaneasca Vodanet Media detine in portofoliul sau de publisher branduri precum: www.acasa.ro, www.ele.ro, www.imagoo.ro, www.bloombiz.ro, www.smartbuy.ro, proiecte care insumeaza un trafic de peste 3,2 milioane de vizitatori luna conform www.trafic.ro, si a dezvoltat serviciul de inchiriere si cumparare DVD cu livrare la domiciuliu exclusiv online, www.videomax.ro care serveste peste 25.000 clienti doar in Bucuresti.

 1. Octavian Costache Reply

  1.8 (acasa) + 0.7 (ele) + 0.2 (mos craciun) + 0.12 (smarbuy) = 2.82 milioane. Restul de 400.000 unde sunt? 🙂

  M-as mai intreba cati dintre vizitatorii acasa au intrat si pe ele si pe moscraciun. Daca vorbesc de vizitatori unici in toata reteaua vodanet, de ce i-au adunat duplicat? 🙂

 2. orlando Reply

  Ringier, conform calcului celor de la Vodanet a avut in decembrie, cu cele 4 site-uri (Evz, Libertatea, Prosport si Capital) aproape 100% din total audienta …

 3. Iulian Comanescu Reply

  Orlando: banuiam eu ca e ceva ciudat, dar cum nu sunt la fel de stiutor ca voi cu privire la cifrele astea si azi n-am avut timp… Din fericire, comentariile au venit chiar de la Vodanet, sub forma de erata. Asa e bine?

 4. orlando Reply

  da, e mult mai bine … partea cu “nu reprezinta numarul de vizitatori unici” e cea care face diferenta

 5. Octavian Costache Reply

  Nu e mult mai bine si-abia acum am vazut eu de unde si-au luat ei cifrele, au luat pur si simplu unicii pe luna raportati de trafic.ro (http://stat.trafic.ro/stat/acasa/vizitatori/luna/#stat).

  Compara mere cu pere, unicii adunati de trafic.ro pe decembrie numarati ca unic pe zi, duplicati, triplicati si rasmultiplicati cu 7milioane estimati de trafic.ro ca unici total, overall, romani care au intrat cel putin o data pe internet in luna decembrie.

  Si cand ma gandesc ca tocmai Vlad Stan era unul dintre cei care reprosa hartii publicitatii ca duplica unicii. 🙂

 6. Ionut Oprea Reply

  Cei 7 milioane de vizitatori unici raportati de Trafic.ro sub forma comunicatelor de presa sunt numarati in mod unic de-a lungul site-urilor monitorizate, si de-a lungul unei luni calendaristice. Nu pot fi comparati cu vizitatoriunici pe zi, si adunati pe o luna, pentru ca eu daca intru in fiecare zi din ianuarie 2007 (31) de zile, masurarea folosita de colegii de la Vodanet pentru a se lauda ma numara de 31 de ori. Mai mult, adunand laolalta traficul brut al tuturor site-urilor detinute de Vodanet, si daca eu vizitez mai multe din site-urile respectivi, in fiecare zi, atunci, dupa calculul Vodanet, cei 31 de Ionuti Oprea de pe un site se aduna cu cei 31 de Ionuti Oprea de pe alt site, si asa mai departe pentru fiecare site de-al lor pe care l-am vizitat in fiecare zi. Intr-o situatie extrema, in care as vizita fiecare din site-urile lor in fiecare zi, in ianuarie as putea fi, conform acestor adunari, responsabil pentru peste o suta-doua de Ionuti Oprea din cei 3,2 milioane…

  O fi record pentru Vodanet cifra in sine, insa acesti vizitatori unici pe zi adunati pentru fiecare zi din luna se indeparteaza cu mult de o cifra reala a persoanelor unice care le compun audienta(spre deosebire de acea cifra de 7 milioane, care eliminand la maxim duplicarea, e cea mai apropiata in acest moment).

  Si ce e mai trist e ca stiu ca Vodanetii stiu asta, insa continua sa foloseasca pervers astfel de cifre pentru a “face un PR” pe care imi iau libertatea de a-l pune intre ghilimele.

 7. cristian china birta Reply

  dincolo de chestiunile tehnice
  cum dracu se poate ca ditai vodanetul sa aiba o atat de slaba minte PRistica???
  ori habar nu au cum e cu cititul traficului ceea ce ma foarte indoiesc (in cazul asta e de bai rau la ei acolo)
  ori au mintit pur si simplu
  iar apoi au incercat sa o scalde pentru ca s-au sezizat unii pe care i-au crezut mai prosti decat sunt de fapt
  oricum a iesit o varza
  comanescu din nou a lovit la fix…

 8. Iulian Comanescu Reply

  Cristi draga, mulţumesc pentru “lovitul la fix”, dar eu n-am făcut decât să primesc un comunicat de PR şi să-i pun mare în titlu: “PR”, fiindcă intuiam că s-ar putea să fie erori la cifre, fără să fiu la fel de la curent cu datele alea ca Vivi, Orlando sau Ionuţ. Am suflat şi-n iaurt, cu alte cuvinte, dar până la urmă iaurtul a luat foc.

  În privinţa calităţii PR-ului, s-a văzut şi altădată:

  http://www.comanescu.ro/piar-a-la-vodanet.html

  Mi s-a părut însă că am vorbit destul despre treaba asta şi mai e ceva: fata aia care trimite mail-uri nu e de capul ei.

 9. Bobu Reply

  Mai trebuie scazuti si vizitatorii care nu sunt din Romania.
  De ex. la acasa.ro 10%.

 10. Florin Reply

  Am 2 motive sa cred ca e un balon de sapun:

  1. trafic.ro nu arata Ip-urile si de aici rezulta ca fiecare spune ce vrea si altii interpreteaza cum vrea
  2. trafic.ro nu pastreaza informatiile mai mult de atat cred ca ii avantajeaza pe cei din reteaua lor cu trafic artificil adica ne luad in calcul o zi de 24 ore ci doar jumate ca sa puna utilizatorul de 2 ori la numar.
  Asa ca tot ce spune vodanet client Netbridge este egal cu zero s nici nu ar trebui luat in discutie. Pur si simplu li se face reclama gratis pe bloguri si nu cred ca o merita.

Post your thoughts