Povești cu Adriana Săftoiu

Plecarea Adrianei Săftoiu ar putea să-l coste destul de mult pe Traian Băsescu. Despre fosta purtătoare de cuvânt a Președinției a circulat următoarea anecdotă: odată a fost sunată pe mobil de un ziarist, iar ziaristul a auzit o voce de bărbat: “Sunt Traian… Adriana nu e aici.”

În plus, ieri am vorbit cu un ziarist binecunoscut de politic, despre care s-a spus că e vizat pentru locul Adrianei Săftoiu. Persoana respectivă s-a declarat, pentru prima oară după decembrie 2004, dezamăgită de Băsescu. Motivul? Acesta a lăsat-o pe Adriana Săftoiu să plece.

În comunicare se lucrează uneori pe așa-numitul model al foilor de ceapă. Pentru ca să ai o imagine publică bună, trebuie să începi din interiorul instituției. Apoi ajungi la trend setteri, cei care influențează opinia publică. Și așa mai departe. Mesajul arată ca o ceapă sau niște cercuri concentrice, unde opinia publică e doar ultimul strat. Pare-se că mult din Traian Băsescu era, în sensul ăsta, Adriana Săftoiu, ca-n anecdota cu telefonul.

10 thoughts on “Povești cu Adriana Săftoiu”

 1. Lasa-l frate pe Basescu si bancurile cu Adriana. Deja vorbim de istorie:). Mai bine fa uz de relatii sa prelungeasca aia de la CRP perioada de inscriere la concurs. Stii de ce? Pai nu prea au concurenti si am spus ca ma bag si eu.
  Dar ai auzit de birocratie? CRP a ramas o tejghea de la primarie, unde te apleci in fata unei tanti sa-i dai bani, actele de la masina si casa, o rogi frumos sa te inveti cate mii de copii xerox si inscriptionari pe CD sa faci, apoi pleci.
  Ce spui de solicitarea mea? Altfel iar vedem niste premianti care nu spun nimic. Trage si tu un semnal de alarma. Sa vina mai multi jurnalisti. Ar fi pacat sa concureze doi, unul sa ia marele premiu, iar celalalt pe ala normal:)) de 40 de bulioane. Chiar m-am mirat ca niciun boggist nu scrie despre acest concurs. Poate o faci tu.

 2. Razboiul dintre palate strikes back! Valeriu Turcan este marea surpriza a lui Basescu. Pentru cine nu stie, omu’ e sotul ilustrei sale sotii, fin al Robocopului de aluminiu care raspunde la apelativul “draga Stolo” si face frumos la Alro, fost sef al Agentiei de Strategii a Guvernului. A fost dat afara de Calin din cauze de nevasta si, nu in ultimul rand, fiindca nu era-n stare sa cheltuie purcoiu’ de buget pe care-l primise. Drept pentru care a venit nea Bulai si-a dat o comanda beton de flyere cu mecla grizonata a manechinului…

 3. Verilor si verisoarelor, ca madam Saftoiu era mare parte a imaginii prezidentului este neindoielnic. Ca d-na Pufulete a plecat dezamagita de domn prezident iar este neindoielnic.
  Daca facem o corelare cu o stire recenta ca madam Udrea era o obisnuita a Cotrocenilor chiar si dupa demisie, pana ce chestia asta a devenit prim plan de presa, iar gasim o motivatie in plus a d-nei Saftoiu. Ca madam Udrea prevala fata de ceilalti consilieri…. Ca si ca…
  Mai adaugam la motive pe sotul dansei, ex SIE si tabloul este in mare parte conturat.
  Intrebare aproape retorica: au plecat 13 consilieri unele nume de mare rezonanta si tu vere zici de ultimul mohican – nu crezi ca este o mare problema la omul Basescu???

 4. Adriana S.: o loialitate de cursa lunga, purtata cu demnitate, masura, ceea ce foarte rar afli printre comunicatori (inclusiv jurnalisti). Asta nu inseamna insa ca n-ar putea deveni desteapta peste noapte mergind la o televiziune d-asta de gang … oh, scuze, de “nisa” cum le ziceti dumneavoastra, onorati mediaexperti

 5. Estraordinar ! Sunteti fenomenali.
  Politica in Romania de cine dracu’ mai e facuta? Ca io unul nu mai pricep nimic. De muieri? Udrea, Adriana, nevasta lu’ Stolo, Basescu ce naiba…
  Pe cuvant daca nu suntem o tara de mameluci.
  Ca suntem cam redusi mintal, stiam, dar macar aveam asa in capu’ meu o mandrie ca suntem masculi virili. Da’ acusha m-am lamurit. Mameluci.
  Cum da cu ciocu o muiere, fie din Parlament, fie din Admin. Prezidentiala sau Guvern, pac, mai cade un partid, se mai ridica un lider – sau coboara…….

 6. Si care este problema? A demisionat purtatorul de cuvant al TB-ului – om de incredere intr-o echipa – bucuria unor ciutaci-ciudati. Ar fi fost mai nimerit ca inlocuitor un B. Ficeac, mare sfatuitor de taina al Cotoiului Felix?

 7. Șacal teverist: ai dreptate, dar nu știi de ce 🙂 Dacă te privesc prin ochelari corecți politic, ce-ai spus e tare trist – femeile sunt o specie inferioară, care, culmea, sunt la putere fiindcă bărbații sunt cum sunt în țara asta.

  În realitatea, mie mi se pare că lucrurile stau așa: bărbatul român nu crede-n “muieri”, în genere. De aceea, ele sunt mai rare în politică. Și atunci când ies și spun ceva – sau fac ceva – se crează o pată de culoare și multă agitație, așa cum ai observat. Muscă, Șandru, Stănoiu… 50 la sută din femeile care există în politică au importanță. La bărbați, probabil că procentul e de cinci la sută.

 8. “Mesajul arată ca o ceapă sau niște cercuri concentrice, unde opinia publică e doar ultimul strat. ”

  Iulian,
  cred ca nu “allium cepa” este modelul de comunicare al presedintelui, cred ca mai degrab cel viral, in care “purtatori empatici femenini” raspandesc cu repeziciune epidemiologica “tuplini patogene agresive” in popolatzie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *