Poftim postare cu Giurgiu

Eeee, uite c-am fost prin oraș, am aflat și eu în rând cu toată lumea de demisia lui Giurgiu, dar văd că altă lume a deturnat subsolul Petrom Service către asta. Cu alte cuvinte, parastasul lui Giurgiu se petrece în subsolul Realității TV.

Ca să zic și eu ceva, post… mortem. Succesorul lui Tudor Giurgiu este Tudor Giurgiu, fiindcă după demisie urmează 30 de zile de preaviz, în care Giurgiu va lucra, semna etc. Dacă, cumva, nu mai are chef să treacă pe la TVR și nu se supără nimeni, omul cu semnătura ar putea fi Titi Dincă, cel pe care Giurgiu l-a lăsat în locul lui atunci când a mai fost plecat.

Și un mesaj personal, de la revedere, pentru fostul președinte-director general al TVR: Nu știu, dom’le, ce prostii ai făcut pe-acolo, dar știu ce ai făcut bun. M-ai făcut să deschid televizorul cu Breaking the Waves pe 1 și cu Adriana Muraru, care în sfârșit are ceva din ce merită, pe 2. Transfer a fost o încântare, Planeta Moldova, ceva la nivel de Divertis, lorzii senini și nemiloși ai umorului românesc. De Bazar nu mai zic nimic, că sunt prieten cu cei care îl fac. Cred că ai făcut bine să te duci să-ți rupi gâtul acolo. Am zis de la început că n-o să ai viață lungă, mi s-a părut o decizie de manager sinucigaș, dar admir oamenii care au o latură constructivă, împotriva tuturor sorților.

De ce îmi permit tonul ăsta familiar: prin toamna lui ’98 am avut un interviu cu tine, voiam să mă angajez la Atomic TV, am propus știri de lifestyle românești, fără de care postul nu putea face audiență, și am cerut bani mulți. Nu m-a mai chemat nimeni 🙂 Atomic TV e între timp arșice. Eu nu. Și nici tu.

6 thoughts on “Poftim postare cu Giurgiu”

  1. Ferească Dumnezeu, dragule, să ai mînă bună cu deja renumitele furnici pesediste. Ele îți sunt atribuite oficial și mă tem că, dacă vor reveni la statutul de plagă de Stat, nu vei mai fi iubit. Pînă una alta, eu rămîn la aceleași sentimente bune. Emoțicon cu I pup you!

  2. Asa, ca impresie generala, TVR s-a mai refrishat vizibil cu Tudor Giurgiu la conducere. Sistemul de management al TVR nu permite mai mult decat am primit in ultimii ani. Directorul general pare singur in demersul reformator. Eu nu am vazut alti porte-parole ai procesului de tranformare al TVR, si sigur nu au fost. Cred ca DG ar trebui sa isi aduca echipa sa la conducerea TVR (director de marketing, de resurse umane, de achizitii si logistica, etc). Ar mai trebui si un suport politic dramatic de puternic, care sa permita desfiintarea SRTV si reinfiintarea ei sub alta forma, o buna abordare de organizare institutionala, care ar permite indepartaarea balastului. TG s-a referit, in scrisoarea sa, si la personaje cu “ochi albastir”. Am trecut prin aceasta experienta acum 2 ani, intr-un proiect lucrat in TVR si m-au trecut frisoane (fara sa intru in amanunte)….pentru ca am simtit atmosfera securistica….Si sa ne mai aducem aminte ca acum 2 ani, procesul de transformare a modului de gestionare a fost amanat, desi societatea civila a cerut intai reforma si apoi activitate…presedintele si PD nu si-au nimit reprezentantii in CA al SRTV (sper ca nu ma inseala memoria) insa pe ceilalti actori poltici i-a durut exact in k….In fine, politicienii sunt asa de infantili si loviti de handicap democratic ca nu inteleg ce inseamna sa nu ai control asupra presei…Si inchei aici: poate este cazul sa incepem sa ne pregatim sa ii judecam pe principii, inca din acest an, cand se pregatesc de alegeri. Daca exista grupuri de interese este cazul ca acestea sa intreebe deschis ce isi propun pentru urmatorul mandat partidele politice, inca de acum…Educatia? mediul de afaceri? subordonarea institutiilor publice fata cetatean?…etc

  3. Problema lui Giurgiu nu e cea legata de anumite initiative discutabile pe care le-a avut, ci una legata de management(slab) si audienta(mica). In rest ar fi un baiat simpatic!

  4. Am primit mesajul personal da’ tot incerc sa-mi aduc aminte de intilnirea noastra de la Atomic si nu reusesc. Acum, ca am revenit in “civilie” sau cum zicea un prieten, in clubul oamenilor relaxati, poate ne vedem la o bere sa mai depanam una-alta. Nu ma va mai acuza nimeni ca vreau sa “cumpar” presa libera. Poate dai un semn pe mail si ne vedem zilele astea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *