Plecări de la EVZ, ediția de Vest?

Am primit pe mail, nu e confirmată:

“Dupa o sedinta de evaluare care a avut loc astazi, vor pleaca de la Editia de Vest a Evenimentului zilei cel putin 3 oameni: Radu Nicosevici, publisher al Editiei de Vest, Ino Ardelean, redactor, Stefan Both, redactor sportiv (se pare ca se desfiinteaza pagina locala de sport). Versiunea oficiala: despartirea este de comun acord, fiecare din cei patru avand “lucruri mai bune de facut”.

Ino Ardelean a devenit un fel de simbol al Ev z local dupa ce a fost batut de persoane necunoscute, in timp ce se indrepta spre casa, in decembrie 2003.”

EVZ are trei ediții regionale, Cluj și Timișoara și Moldova.

Tre s-o șterg de acasă. Mă ajutați voi, ca totdeauna? Mulțumesc.

UPDATE: S-a verificat, a doua zi, printr-o știre NewsIn, preluată de Brăduț. E vorba de cutting costs. Răzvan Ionescu, redactor-șef EVZ: “Este vorba despre o redimensionare a resurselor noastre în zona de vest.”

11 thoughts on “Plecări de la EVZ, ediția de Vest?”

 1. tiberiu kiss stie de ce tace ino ardelean
  Scris de: politia presei
  La data: 2007-03-02 23:42:32

  Concedierile de la Evz nu sunt intamplatoare. Cel putin pentru editia de vest. Daca in cazul lui Nicosevici lucrurile sunt simple, vezi implicarea sa in diverse actiuni cu iz politic, mult mai complicate sunt lucrurile in cazul INO ARDELEAN. Insusi maestrul Ion Cristoiu a dezvaluit, inca de anul trecut,intr-un editorial de mare curaj faptul ca Ardelean a profitat de bataia primita pentru a transforma pixul in fabrica de bani. Numai asa se poate explica faptul ca ramanand simplu ziarist la Evenimentul zilei, dupa bataia care l-a facut celebru, a inceput sa-si ia masini noi si sa devina un prosper om de afaceri. Partenerul sau este nimeni altul decat Tiberiu Kiss, corespondentul Jurnalului National in Timisoara. De faima celor doi se vorbeste fara ocolisuri in mediile politice si economice din oras, toata lumea fiind uimita de imbogatirea peste noapte a celor doi. Tiberiu Kiss,de exemplu, a reusit in nici doi ani de zile sa-si ridice o vila, sa-si cumpere doua Mercedes-uri, ultima achizitie in valoare de peste 90.000 de euro si sa petreaca numeroase concedii in strainatate. Toate astea din vanzarea unui apartament din centrul vechi al Timisoarei.Legaturile celor doi cu diverse echipe politico-economice pot fi usor deslusite daca sunt analizate materialele publicate de acestia. Intamplator, in ziua in care Ino Ardelean era anuntat ca este dat afara, s-a lansat varianta ca va face echipa la Jurnalul cu Kiss. Pana atunci, Kiss a avut grija de partenerul sau si l-a luat cu el la Cronica de sud-vest. Kiss a fost pus director la aceasta publicatie de finantatorul acesteia, controversatul om de afaceri, Georgica Cornu, clientul PD-ului la contractele din bani publici atat in Timisoara, cat si in Drobeta Turnu Severin. Si pura intamplare, cei doi sunt proprietarii unor suprafete de terenuri la Sacalaz, unde metrul patrat este de peste 70 de euro, cumparate de la un controversat samsar de terenuri ale caror interese au fost protejate si de Kiss. Acesta a publicat anul trecut o asa zisa ancheta despre cum sunt cica santajati marii investitori imobiliari. Cat despre sugestia ca Ino Ardelean sa taca, s-ar putea spune ca multi s-ar putea sa inceapa sa vorbeasca de acum incolo. Chiar daca nu veti publica acest mesaj pe site, il puteti verifica, iar cele scrise mai sus sunt doar varful iceberg-ului. Nu de altceva, dar credibilitatea si forta Jurnalului National este folosita la Timisoara pentru afaceri personale

 2. Si daca este altceva? Prin Timisoara circula un zvon legat de un autodenunt… de plata unor ziaristi pentru scrierea unor articole… de o incercare a Evenimentului de a musamaliza un mare scandal… Oricum, tot la nivel de zvonistica, se vorbeste mult despre cat costa un articol bun despre tine sau denigrator la adresa altora in editia de vest a Evenimentului Zilei. Si nu numai legat de Ino Ardelean – mai sunt si altii acolo. Una peste alta, cei care citesc Evenimentul zilei frecvent pot sa creada, poate fara sa greseasca prea mult, ca zvonurile nu sunt numai simple zvonuri. Fum fara foc nu iese….

 3. A propos de iceberg. Lucrurile sunt mai complicate…Vedeti pe cine a
  nasit
  Nicosevici din presa timisoareana, vedeti ce firma are redactorul sef
  de la
  evz si cu cine… apoi le puneti cap la cap si vedeti cum presa
  timisoareana e
  o mare familie, cu un singur scop. Imbogatire peste noapte. Toti
  acestia se
  bat in schimb cu caramida in piept ca sunt jurnalisti. halal..

 4. Oare din martie cat au mai pus la pusculita acesti minunati ziaristi, plini de har si profesionalism. Si bineinteles dornici sa ne dezvaluie adevaruri… Te apuca sila. Eu am invatat o viata, nu am vila, nu am masina , traiesc decent si am un concediu pe an. Si sunt DOCTOR, deci putin mai multa scoala decat minunatul dl Kiss . Vad ca la medicina dl kiss se pricepe din ce in ce mai bine. S-a apucat de pamflete. La adresa lui Ionac, bineinteles. Pe banii cui si la comanda cui scrie dl Kiss atat de inversunat si ni-l prezice pe unul si pe altul in diverse functii. ?! Acesti indivizi au fost si unii mai sunt, daca kiss are cumva o perioada de amnezie retrograda. Chiar si la Academia Romana se pricepe. Stie cine nu trebuie sa bata la portile Academiei-poate l-a invatat meserie intr-o alta viata- da, pe domn” Semaca, lascariciule! penibil si gretos! Oare cati doctori timisoreni avem in Academie si care sunt? Ce au facut – cu unele exceptii – ce-au facut pentru medicina romaneasca sau macar pentru cea timisoreana. ?Mai documentati-va domnilor,si atunci scrieti, altfel continuati-va afacerile prospere fara sa ne otraviti sufletul si mintea. Iar pe tine lascarica, cand va fi sa fii bolnav sa te trateze din pix si reteta toti mosii si mosii academicieni pe care ii aperi, ii lauzi si ii canti…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *