Plecare de la Capital la Foreign Policy

Nu e vorba de redacția “Capital”, de unde s-a plecat atât încât nu e clar cine ar mai putea pleca, ci de cinci oameni de la dtp-ul săptămânalului economic și un fotograf, care se îndreaptă către “Adevărul”, cu destinația “Foreign Policy”. E vorba de un lunar făcut de Ovidiu Nahoi, editorialistul de la “Evenimentul zilei” și “Adevărul”, titlu internațional publicat în State de Carnegie Endowment for International Peace.

Alte surse dau mai mulți plecați, din aceeași zonă.

11 thoughts on “Plecare de la Capital la Foreign Policy”

 1. nu mi-a fost niciodata excesiv de simpatic nahoi
  fara insa sa pot spune de ce
  dar de cand l-am vazut in caseta foreign policy imi este extraordinar de simpatic
  uite ce face un brand care mi-a marcat copilaria cu un jurnalist 🙂
  aveam 11, 12 ani cand ma uitam la pozele din foreign policy cu gura cascata
  am cumparat primul numar din editia romaneasca si l-am savurat asa cum mananc acuma o eugenia 🙂

 2. FP este un titlu lansat cu stingul. In spotul difuzat pe tv, “Foreign” este pronuntat gresit, accentul corect este pur si simplu invers! Cum spera ei sa vanda un titlu pe o nisa de consumatori titrati cind comunicarea de lansare contine asa o greseala? Chiar nu vorbeste nimeni engleza in redactia lor ca sa sesizeze greseala?

 3. deci Nahoi scoate FP in romania prin Adevarul sau prin baietii care il scot international. cu alte cuvinte s-a cumparat licentza sau s-a venit cu ea la implementare?

 4. citesc foreign policy de multa vreme, chiar ultimul numar cu “loosing russia’ a fost si mai interesant decat media..dar editia in romana… la ce echipa au..sunt cam circumspecta. cine stie, poate o sa fie o surpriza placuta si vor scoate articole bune sau va fi o surpriza si mai placuta si vom vedea multe (dar foarte multe ) articole traduse din versiunea engleza.. succes traducatorilor. succes..

 5. Pentru ca FP sa iasa in standarde minimale, ar trebui decapitate departamentele de externe de la principalele ziare. Altfel, aparitia nu e decat modalitatea – primitiva, e drept – de-a tine locul ocupat pe piata cu un asemenea titlu.

 6. Pt Alma: Losing Russia (cu un singur o) a aparut in Foreign Affairs, nu in Foreign Policy. Am citit o parte din numarul de debut al FP, nu m-a entuziasmat decit pe jumatate si ma enerveaza prezenta lui Petre Roman si Adrian Severin in Consiliul Editorial, pentru ca sunt puternic angajati politic si as fi sperat sa fie o revista de “academics”. Desigur, nu prea avem universitari care sa se priceapa la politica internationala in Romania si aceasta este de fapt problema revistei – ca a oricarei reviste de politica externa din Romania. Asa ca ne lovim din nou de acesti semi-dinozauri. Cel putin Petre Roman nu ma convinge deloc.
  Dar Nahoi este un ziarist pe care-l respect si-l apreciez de mai multa vreme si am incredere ca va face maximum in conditiile penuriei intelectuale din patrie. Revista merita citita.

 7. nu stiu daca o sa faca si o pagina de web, deocamdata e numai atat: http://www.adevarul.ro/categorii/fp-romania/280

  nici revista americana nu poate fi citita integral decat pe baza de abonament (e insa in orice baza de date mai de doamne ajuta si abonamentul e in format html si nu pdf asa ca nu prea face sa o abonezi) dar are o multime de chestii interesante ca de exemplu passport-ul. oare vine asa ceva si la noi? nu cred.

  asa se poate ajunge la articolul de la lansare: http://www.adevarul.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=334949&search=foreign+policy

  am citit in sua ultimul numar si am cumparat acasa varianta autohtona. in afara de o hartie un pic mai lucioasa, zici ca ar fi gemene si produse in acelasi loc :O)

  mie personal traducerile din engleza nu mi s-au parut rele, dar eu nu sunt etalonul ca oricum nu prea citesc nimic in romana :O)

  nu, nu cred ca trebuie sa ii ia pe toti de la externe din romania ca sa faca trei pagini de editie nationala, ca mai mult nu are nici versiunea franceza, nu stiu cum o fi la cea japoneza sau araba, ca nu pot citi :O)

  dar interesant mi se pare faptul ca daca in boardul american eu pot sa identific numai 4 academici care au lucrat in administratie in posturi cheie, la noi i-au luat pe mai toti ministrii de profil. oare nenea melescanu nu o fi fiindca e ministru, nu are timp sau e incapabil? :O) dar oare pe cine din lumea academica ar fi putut pune, ca eu habar nu am…

  varianta in engleza costa 7$, cea mioritica un pic mai mult de 3. dar nu mai mult decat un cosmopolitan :O)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *