Pierre Barbu la Adevărul

Petre Barbu pleacă de la “Capital” la “Adevărul”. Pentru cei care nu știu, știrea e importantă fiindcă Pierre este omul care a inventat presa de media în România, la sfârșitul anilor ’90, ca pagină de sine stătătoare în “Capital”. Tonul și tematica lui Pierre de atunci seamănă cu ceea ce face Petrișor Obae, colaboratorul de la “Capital” al lui Pierre, la “Evenimentul zilei” și cu ce fac eu aici.

Mai e ceva de spus: în ultima vreme, Pierre trecuse de pe media pe o poziție de top la “Capital”. Era ultimul rămas din “garnitura de aur” a revistei, sfârșitul anilor ’90, cu excepția lui Ionuț Popescu, care a revenit ca director editorial, după ce a fost ministru și multe altele.

Articole din Capital, de Petre Barbu.

10 thoughts on “Pierre Barbu la Adevărul”

 1. Din BLAZARE oare DUELISTUL este ULTIMA TRESARIRE A crucisatorului, pardon – SUBMARINULUI ?
  TATAL NOSTRU CARE ESTI IN hidrocarbura
  BINECUVANTEAZA Adevarul
  Cu ULTIMUL PURTATOR AL TRICOULUI PORTOCALIU FARA NUMAR DE CONCURS
  Sa vina aici, IN STANGA TATALUI!

  Succes Petre, m-as bucura sa aflu ca stirea nu-i reala (cu toate ca de cele mai multe ori Fidelitatea devine sinonima cu Stagnarea). Numai Bine!

 2. Stiti cum sunteti domniile voastre? Ca fotbalistii romani. Nu-i baga nimeni in seama din strainatate, pentru ca n-au valoare, dar in schimb fac clasamente intre ei, se transfera pe bani grei de la o echipa de judet la alta. E adevarat, exista si un clasament al nulitatilor si trebuie ocupat si acesta. Nu e nici o filosofie sa colportezi toata ziua stiri de mana a patra, cu aerul ca faci vreo minune, dacat ca mananci o paine degeaba.
  Vedeti vreo revista economica capabila sa surprinda fenomenul economic romanesc? Hai sa fim seriosi! Uitati-va ce jaf sunt MONEY-urile lui Vantu, ce varza comerciala e Capitalul lui Ringier sau cata intriga si iubire emana Saptamana lui madam Firea. Trageti vreo concluzie despre economia romaneasca dupa ce v-ati bagat nasul prin ele?

 3. pierre este un reper si pt. presa economica.
  pe partea de marketing si publicitate, unde azi e inflatie de publicatii (majoritatea cu functie encomiastica, PR-istica) si comentatori (majoritatea abia alfabetizati), pb a fost mereu un ziarist pursinge, investigativ si incomod.
  a refuzat compromisuri, s-a luptat pt. adevar si chiar a suferit pt. cauza dreptului la informare al cetateanului.
  ringier nu a stiut sa pastreze un om valoros si devotat, care a facut istorie in locul ala.

 4. Multa bafta pentru Pierre, oriunde s-ar duce! Poate isi aduce aminte si cine ii mai dadea sugestii de subiecte pentru pagina de media pe vremea aia..:-)

 5. MaTRE: Știrea e cam reală, îmi pare rău să te întristez. Sincer. Dar nu mă împiedică nimeni să mă bucur pentru Pierre. Cum mi-a zis mie un director de gazetă pe vremuri: “Nu există creștere fără despărțire. Îți urez să crești cât mai mult!”

  Eh, vremuri, Nicolae Cristache, ce-o fi făcând acum…

  Hagi al finanțelor: să știi că și eu îmi cumpăr The Economist. Totuși, nu pot să-mi consider toți colegii nulități. Nu ești puțin cam sever, ca să nu zic jignitor? Oricum, nu Petre Barbu e responsabil de calitatea proastă a publicațiilor economice din România. Meritul lui e de a fi lansat o nișă de conținut pe care, iată, noi ne luptăm astăzi. Înainte de Pierre Barbu, ziarist de media voia să spună că scrii rețete de Teo Trandafir sau vorbești cu Andreea Esca despre copii. Nu am nimic cu cei care fac asta, și eu am făcut-o la vremea mea, dar mă simt mai bine uitându-mă la new media, cifre și alte chestii.

  A, și apropo de ziariștii străini: am lucrat cu 15-20 în viața mea și nu era vorba de pakistanezi, ci de nemți, austrieci, elvețieni, polonezi. Unii sunt mai buni, alții mai răi decât ai noștri. Cred însă că în țările cu tradiție a presei există două lucruri: publishing mai puternic decât la noi și un public care să citească și lucruri mai elitiste. Cele două se înlănțuiesc.

  Sunt de acord cu o carență de oameni, dar la nivelul juniorilor.

  Dacă ar fi loc de finețuri de conținut prin presa tipărită, ne-ați mai vedea pe noi, bătrânii, pe-aici, pe bloguri?

 6. pentru ca un jurnalist sa fie respectat , dincolo de talent, trebuie sa faca un numar fffff mic de compromisuri . petre barbu face parte din stirpea rara a jurnalistilor care au facut fffff putine compromisuri. va avea acelasi verb si aceiasi cititori si daca va scrie la gazeta de perete. de ce ? pt ca omul nostru e bun. sunt sigur ca trecerea la Adevarul nu-l va schimba deloc . ma grabesc sa-i urez bafta dramaturgului inca ne(re)cunoscut petre barbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *