Pierderile TVR în funcție de președinte-director general

“Din cauza lui [PREȘEDINTE-DIRECTOR GENERAL], TVR e-n faliment.” Titlul ăsta l-ați tot citit prin presă, dar conform situației date publicității de Stelian Tănase săptămâna trecută, lucrurile stau așa cum se vede în imaginea de mai jos.

Pierderile TVR pe ani

Pierderile TVR, 2006-2013

Înainte de Tudor Giurgiu e Valentin Nicolau, PDG-ul PSD, care a obținut rezultate pozitive, dar n-am cifre complete pentru anii respectivi. Epoca Lăzescu e cea mai neagră din istoria TVR, în materie de indicatori economici, dar în mandatul acestuia au fost cheltuiți o groază de bani pe lucruri ca TVR Info sau studioul teritorial din Tg. Mureș al TVR. Nu că genul ăsta de investiție ar fi avut vreo finalitate, dar o fi fost omul presat de politic ca să facă ce-a făcut. 

Comparativ, perioada Claudiu Săftoiu e înfloritoare, pe plus. Așa cum se întreba cineva la întâlnirea cu presa de săptămâna trecută: “Atunci de ce l-ați mai dat afară?!” Săftoiu și-a dat demisia în decembrie 2013, iar raportul de activitate al TVR a fost trântit de Parlament la scurt timp după, cu un vot copios anti. E clar că partidul care nu l-a mai vrut pe Săftoiu a fost cel care l-a numit, adică PNL. Fără el nu se putea obține majoritatea consistentă pentru demiterea din Parlament.

Stelian Tănase moștenește o televiziune publică care arată bine în cifre, dar nu are grilă. Stabilitatea financiară înseamnă producții mici și irelevante. Pentru ca abonații să perceapă un început de redresare, ar trebui ca posturile publice să arate niște conținut care să facă diferența. Pe actualele bugete, asta nu se va întâmpla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *