PF Daniel FM

Iulian Trasă îşi aminteşte oportun de prodigioasa activitate audiovizuală a ÎPS, devenit astă-seară PF, Daniel, noul Patriarh. Un ochi aruncat pe lista de licenţe de la CNA ne ajută să numărăm posturile din reţeaua Trinitas, adică ale Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, care sunt nici mai mult, nici mai puţin de 26. Pentru comparaţie, o reţea măricică, precum a Pro FM, are 30 de staţii locale, iar liderul Kiss FM se duce peste 50.

Audienţa Trinitas, e drept, nu prea “prinde” topul urban şi pe cel naţional, iar studii locale nu se fac în zona în care staţiile emit, adică Botoşani, Bârlad, Brodina, Dărăbani ş.a.m.d. Cu privire la profitul acestei acţiuni se pot spune puţine, fiindcă Mitropolia Moldovei şi Bucovinei nu are date fiscale pe site la Ministerul Finanţelor, deşi prezintă, cuminte, două CUI-uri. Mitropolia, de altfel, are şi o pagină de web, la MMB.ro, destul de bine pusă la punct, dar lucruri mai interesante putem găsi pe site-urile Trinitas.ro, unde ies la iveală, pe lângă Radio.Trinitas.ro, şi o editură, o tipografie şi un magazin virtual (no credit cards accepted, plata prin ramburs).

Dacă reţeaua Trinitas vi se pare mare, aflaţi că există ceva mai mare decât ea: Micul Samaritean. Acesta numără 27 de posturi. E vorba, cred, de un cult neo-protestant, care operează prin SC Audio Delta SRL. Societatea are pierderi de 562.541 RON în 2006, la o cifră de afaceri de 436.450 RON. Remarcabil, tot conform Ministerului de Finanţe, Micul Samaritean a reuşit să sufle foc în eter cu 29 de angajaţi, adică aproximativ câte unul de staţie locală din Cobadin, Craiova, Cîmpulung, Dej etc., la care punem de la noi doi directori, dacă nu cumva plăteşte la negru sau sub o altă formă semi-legală, ceea ce nu e frumos pentru un samaritean, oricât de mic ar fi el. Stau şi mă gândesc cum arată un format de matinal la Micul Samaritean: DJ Pachlebel îi dă legătura lui Ionel Calvin pentru ştiri, cu precizarea că sunt una şi aceeaşi persoană, din motive de buget.

 1. Olivian Breda Reply

  Pentru Adrian B:
  Mfinante.ro => Persoane Juridice => Aici trebuie sa cauti textul cu atentie
  (Selectie dupa cod unic de identificare, nume si judet)

  Mai departe te descurci. 🙂

 2. krossfire Reply

  Probabil ar fi trebuit ca ziarele sa-l foloseasca denominarea ”cunoscutul mogul media Daniel”…

 3. Jean Valjean Reply

  Eu zic ca este foarte bine ca biserica are afaceri infloritoare care sa-i permita sa se autosustina si sa faca acte caritabile. Astfel se evita situatiile in care sta cu mana intinsa si ridica osanale la fel de fel de indivizi controversati.

 4. Din Public! Reply

  @ Iulian Comanescu
  Nu inteleg ce reclama sau ce vrea sa spuna articolul!
  Nu e bine si nici rau, dar totusi, cred ca deranjeza pe cineva. Presupun ca bucura faptul nu prinde topul urban!
  Nu cumva e din ciclul “daca are de ce are, daca n’are de ce n’are”?

 5. Luke Reply

  bine, rau treaba lor…daca nu au pierderi care vor fi suportate de catre stat. daca preotii vor primi bani de de la stat si banii bisericii din care se plateau pana acum salarile vor merge spre astfel de posturi…cam tot suportat de la stat devine.

 6. Iulian Comanescu Reply

  Din Public: întrebarea destul de clară care se desprinde e: “De ce are?”, şi nu contrariul. Probabil că cineva care ascultă Radio Trinitas ar putea să ne spună mai multe.

 7. Dorin Reply

  PF Daniel este ecumenist. Orientarea PF Daniel spre ecumenism este total gresita si impotriva invataturilor Sfintilor Bisericii. Sfintii au placut lui Dumnezeu si atunci inseamna ca cei ce fac ecumenism nu sunt placuti lui Dumnezeu. Adevarata fata a ecumenismului e aratata la http://www.ortodox.srv.ro si la http://ortodox.weblog.ro.

Post your thoughts