PF Daniel FM

Iulian Trasă își amintește oportun de prodigioasa activitate audiovizuală a ÎPS, devenit astă-seară PF, Daniel, noul Patriarh. Un ochi aruncat pe lista de licențe de la CNA ne ajută să numărăm posturile din rețeaua Trinitas, adică ale Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care sunt nici mai mult, nici mai puțin de 26. Pentru comparație, o rețea măricică, precum a Pro FM, are 30 de stații locale, iar liderul Kiss FM se duce peste 50.

Audiența Trinitas, e drept, nu prea “prinde” topul urban și pe cel național, iar studii locale nu se fac în zona în care stațiile emit, adică Botoșani, Bârlad, Brodina, Dărăbani ș.a.m.d. Cu privire la profitul acestei acțiuni se pot spune puține, fiindcă Mitropolia Moldovei și Bucovinei nu are date fiscale pe site la Ministerul Finanțelor, deși prezintă, cuminte, două CUI-uri. Mitropolia, de altfel, are și o pagină de web, la MMB.ro, destul de bine pusă la punct, dar lucruri mai interesante putem găsi pe site-urile Trinitas.ro, unde ies la iveală, pe lângă Radio.Trinitas.ro, și o editură, o tipografie și un magazin virtual (no credit cards accepted, plata prin ramburs).

Dacă rețeaua Trinitas vi se pare mare, aflați că există ceva mai mare decât ea: Micul Samaritean. Acesta numără 27 de posturi. E vorba, cred, de un cult neo-protestant, care operează prin SC Audio Delta SRL. Societatea are pierderi de 562.541 RON în 2006, la o cifră de afaceri de 436.450 RON. Remarcabil, tot conform Ministerului de Finanțe, Micul Samaritean a reușit să sufle foc în eter cu 29 de angajați, adică aproximativ câte unul de stație locală din Cobadin, Craiova, Cîmpulung, Dej etc., la care punem de la noi doi directori, dacă nu cumva plătește la negru sau sub o altă formă semi-legală, ceea ce nu e frumos pentru un samaritean, oricât de mic ar fi el. Stau și mă gândesc cum arată un format de matinal la Micul Samaritean: DJ Pachlebel îi dă legătura lui Ionel Calvin pentru știri, cu precizarea că sunt una și aceeași persoană, din motive de buget.

14 thoughts on “PF Daniel FM”

  1. Eu zic ca este foarte bine ca biserica are afaceri infloritoare care sa-i permita sa se autosustina si sa faca acte caritabile. Astfel se evita situatiile in care sta cu mana intinsa si ridica osanale la fel de fel de indivizi controversati.

  2. @ Iulian Comanescu
    Nu inteleg ce reclama sau ce vrea sa spuna articolul!
    Nu e bine si nici rau, dar totusi, cred ca deranjeza pe cineva. Presupun ca bucura faptul nu prinde topul urban!
    Nu cumva e din ciclul “daca are de ce are, daca n’are de ce n’are”?

  3. bine, rau treaba lor…daca nu au pierderi care vor fi suportate de catre stat. daca preotii vor primi bani de de la stat si banii bisericii din care se plateau pana acum salarile vor merge spre astfel de posturi…cam tot suportat de la stat devine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *