Pescuit sportiv, de Adrian Sitaru: trei premii până acum

Debutul pe lung-metraj al lui Adrian Sitaru, “Pescuit sportiv”, a fost premiat pe 22 și 23 noiembrie la Estoril și Salonic. În România, filmul va putea fi văzut din 13 februarie 2009. Trailer:

Comunicatul de presă:

Trei premii internaționale în două zile

Duminica, 23 noiembrie, filmul de lung metraj “Pescuit sportiv” În regia lui Adrian Sitaru, a obținut la Festivalul International de Film de la Salonic al doilea premiu ca importanță: premiul special al juriului – “Silver Alexander”, iar la secțiunea “cea mai bună actrită”, Ioana Flora și Maria Dinulescu au primit premiul de interpretare, ex aequo.

Cu o zi mai devreme, pe 22 noiembrie, filmul “Pescuit Sportiv” a primit premiul special al juriului în cadrul festivalului de film de la Estoril-Portugalia, la egalitate cu producția suedeză “Involuntary” a lui Ruben Ostlund.

Juriul care a premiat filmul a fost compus din: Cristina Iglesias, Paul Auster, J.M. Coetzee si Juliao Sarmento.

“Pescuit sportiv” va avea premiera în Romania pe data de 13 (vineri) februarie 2009.
Filmul prezintă o zi de duminică, cand un picnic în doi pare a fi cea mai bună idee pentru Mihai și iubita lui să petrecă ceva timp împreună. Dar o serie de întâmplări stranii și greu de explicat schimbă acest picnic idilic într-o experiență ciudată.

Primul film de lung metraj al regizorului Adrian Sitaru este o coproducție româno-franceză
(4 Proof Film si MPM, in coproducție cu ARTE France Cinema).

“Pescuit sportiv” a fost selecționat până acum în festivaluri ca cel de la Veneția în secțiunea “Venice Day”, London Film Festival, Toronto Film Festival, Pusan Film Festival și se află acum în selecția oficială a Festivalului de film de la Stockholm si Bratislava.

4 thoughts on “Pescuit sportiv, de Adrian Sitaru: trei premii până acum”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *