Pericole, masacre, sânge, arme, muniții și alte iubiri

Cântec pentru un masacru – Vineri, 16 februarie, 23:00, TVR Cultural

Un documentar spectaculos și impresionant la o primă lectură, cu o teribilă forță de convingere. Michael Moore pornește de la un incident tragic petrecut în anul 1999, într-un liceu din Colorado, când doi adolescenți înarmați până în dinți au intrat în școală și fără vreun motiv anume au deschis focul la întâmplare, omorând deopotrivă colegi și profesori. Pe parcursul unei investigații mai mult sau mai puțin oneste, condusă de Moore cu nonșalanță și cu o falsă naivitate, filmul expune o analiză vastă și speculativă despre cultura armelor și violența din Statele Unite, incoerența elitelor politice americane și interesele corporatiste care utilizează mentalitatea americană pentru propriul câștig.

Fragment din film:

Bowling for Columbine (2002), regizor: Michael Moore
Cu: Michael Moore, George W. Bush, Michael Caldwell, Marilyn Manson, Charlton Heston

O iubire secretă – Vineri, 16 februarie, 23:00, PRO TV

În anul 1963, doi tineri cowboy se angajează la o fermă din Wyoming. Pe parcursul lunilor de izolare, între cei doi bărbați se dezvoltă o relație aparte, o relație interzisă, care în cele din urmă se transformă în pasiune.

Trailer:

Brokeback Mountain (SUA, 2005), regizor: Ang Lee
Cu: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger

Confesiunile unei minți periculoase – Vineri, 16 februarie, 23:20, TVR 1

Debutul în regie de film al lui George Clooney, finalizat cu succes, urmărește cu mult umor evoluția starului tv Chuck Barris. Acesta are o viață dublă: ziua e producător de televiziune, iar noaptea asasin CIA.

Trailer:

Confessions of a Dangerous Mind (2002), regizor: George Clooney
Cu: Sam Rockwell, George Clooney, Drew Barrymore, Julia Roberts

Duminică sângeroasă – Vineri, 16 februarie, 22:15, Național TV

În Irlanda anului 1972, Ivan Cooper încearcă să organizeze un marș de protest pacifist pentru drepturile omului și împotriva conducătorilor protestanți care au trimis în închisoare catolici fără a fi judecați. Numai că militarii britanici responsabili de menținerea păcii, vor deschide focul asupra civililor. În urma confruntărilor de stradă, 13 civili își vor pierde viața. Ulterior, cei vinovați de aceste crime nu numai că nu sunt pedepsiți, ci chiar vor fi decorați de către regină.

Trailer:

Bloody Sunday (2002), regizor: Paul Greengrass
Cu: James Nesbitt, Declan Duddy

4 thoughts on “Pericole, masacre, sânge, arme, muniții și alte iubiri”

 1. merci tare mult pentru recomandari
  numai ca esti intr-o pozitie cam ingrata in ceea ce priveste feed backul 🙂
  sigur ai un numar foarte mare de cititori dar care nu prea auc e sa comenteze
  se informeaza
  isi noteaza in agenda
  se uita
  si sunt multumiti de recomandarea facuta
  eu sunt unul dintre ei

 2. de acord cu tine in ceea ce priveste pozitia ingrata. recomandarile astea sunt mai mult un fel de highlight-uri din programul tv la zi si nu ma mira absenta comentariilor. ma bucur insa ca pot fi utile cuiva. in curand voi avea un blog de film separat de media lui comanescu care va contine ceva mai mult 🙂 si unde va fi loc si pentru discutii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *