Patru (branduri) dintr-o lovitură: Ciocan te lovește-n timpan

M-a frapat neplăcut prima oară, dar am uitat de toată povestea și oricum nu mă prea reped cu verdicte negative aici. Totuși, am mai primit un comunicat de PR, așa că n-am ce face și vă spun:

“Autoshow” (Burda), Orange, Renault și Poliția au avut ideea ca abonații respectivului operator de mobil să-și poată activa, gratuit, un ton de așteptare cu vocea magnificului și simpaticului comisar Christian Ciocan, port-parolul Poliției Române. Copy-ul e solemn, adecvat pentru temă:

Sunt comisarul șef Christian Ciocan și iți recomand să folosești cu responsabilitate telefonul mobil când ești la volan.

Respectă legea și folosește telefonul în timpul condusului numai dacă este prevăzut cu dispozitiv tip mâini libere.

Nu uita! Ești așteptat acasă, în viață!

Perfect de acord că străzile sunt pline de nebuni și nu înțeleg de ce nesimțiții de posesori de Q 7 sau Lexus nu vor să dea 200 de mii de ROL pe un hands-free. Totuși, ideea de a-l folosi pe comisarul Ciocan, cu eghileții ăia ai lui, în chip de purtător de mesaj mi se pare de coșmarul marketingului. Se știe că omul s-a distins, de pildă, la summitul NATO, când cu arestarea amărâților ălora de antiglobaliști. Tocmai fiindcă nu prea am stimă pentru cei care vorbesc la mobil când conduc, stau și mă-ntreb ce jmecher de SLK ar avea o reacție pozitivă când s-ar trezi cu Ciocanu-n timpan, mai ales cu limba aia a lui de lemn.

Dacă vreți să citiți și comunicatul de presă, în care a mai fost înghesuită și nu mai știu ce cască bluetooth:

CONTRIBUIE LA SIGURANTA RUTIERA!

ACTIVEAZA APELUL IN ASTEPTARE SI CONTRIBUIE LA REDUCEREA NUMARULUI DE ACCIDENTE RUTIERE!

Esti actorul principal al sigurantei rutiere! Implica-te! Dovedeste ca iti pasa de viata ta!

Revista Autoshow, trustul de presa BURDA ROMANIA, impreuna cu ORANGE ROMANIA, RENAULT ROMANIA si POLITIA CAPITALEI au initiat campania “ESTI ASTEPTAT ACASA, IN VIATA!” – campanie de responsabilizare asupra folosirii telefonului mobil la volan.

Participa activ la campanie si sa atrage atentia asupra importantei conduitei preventive!

Clientii Orange isi pot activa gratuit, tonul de asteptare inregistrat de comisarul sef Christian Ciocan.

“Sunt comisarul șef Christian Ciocan și iți recomand să folosești cu responsabilitate telefonul mobil când ești la volan.

Respectă legea și folosește telefonul în timpul condusului numai dacă este prevăzut cu dispozitiv tip mâini libere.

Nu uita! Ești așteptat acasă, în viață!”

Siguranta rutiera – o provocare majora a societatii

Siguranta rutiera este o provocare majora a societatii, atat la scara nationala cat si internationala. De fapt, conform Organizatiei Mondiale pentru Sanatate (OMS), accidentele rutiere sunt astazi a opta cauza de deces in lume. In 2020, OMS estimeaza ca accidentele vor deveni a treia cauza de mortalitate.

La randul sau, Uniunea Europeana si-a fixat ca obiectiv, prin Carta Europeana a Sigurantei Rutiere, reducerea numarului victimelor accidentelor rutiere de la 50 000 in anul 2000 la 25 000 pana in anul 2010.

Mai multa responsabilitate in timpul condusului

La un an de la semnarea Cartei Europene a sigurantei Rutiere revista Autoshow lanseaza romanilor o noua provocare. ESTI ASTEPTAT ACASA, IN VIATA! este o campanie pentru incurajarea folosirii telefonului mobil cu responsabilitate in timpul condusului.

Din studiile efectuate de Laboratorul de Accidentologie, de Biomecanica si de studiu al comportamentului uman PSA Peugeot-Citroën si Renault s-a constatat ca 80% din totalul accidentelor rutiere sunt cauzate de eroarea umana.

Aceste erori sunt impartite astfel:

30% – perceptie gresita a pericolului

20% – decizie sau actiune inadaptata in fata pericolului

20% – evaluare eronata

10% – erori generale

20% – interpretare inprecisa

Pentru a reduce cat mai mult numarul accidentelor produse de erorile umane conducatorii auto trebuie sa respecte regulile de circulatie si sa adopte o atitudine corespunzatoare in trafic, inclusiv in ceea ce priveste utilizarea telefonului mobil. Campania ESTI ASTEPTAT ACASA, IN VIATA! isi propune sa informeze si sa aduca in atentia participantilor la trafic importanta adoptarii unui comportament responsabil in timpul mersului. Astfel, acestia sunt sfatuiti sa limiteze utilizarea telefonului mobil in trafic, iar in cazul in care sunt nevoiti sa vorbeasca la telefon, sa utilizeze un dispozitiv de tip “maini libere” care le permite sa controleze masina si sa comunice in acelasi timp.

In perioada 17 septembrie – 18 octombrie Orange ofera clientilor sai care sunt si soferi 10% reducere la achizitionarea accesoriilor auto. Acestia pot alege dintre cele peste 50 de modele existente. De asemenea, casca bluetooth Nokia BH-104 este disponibila la un pret redus cu 30 %, de 16.5 EUR (TVA inclus).

Esti actorul principal al sigurantei rutiere! Implica-te! Dovedeste ca iti pasa de viata ta!

9 thoughts on “Patru (branduri) dintr-o lovitură: Ciocan te lovește-n timpan”

 1. Sunt total de acord cu ideea ca vorbitul la volan te face mai neatent.
  CHIAR SI CU DISPOZITIVE HANDS-FREEE !
  Pe de alta parte una e sa asculti o melodie sau un ton oarecare si cu totul altceva un mesaj vocal. Pariem ca in acel moment cei care vor asculta acest mesaj vor deveni si mai neatenti ?
  Pina la urma care e ideea: ne facem ca murim de grija soferilor doar pentru a face reclama unei companii de telefonie mobila ? Chiar nu va prindeti ?
  Repet: ascultarea unui mesaj vocal te face mult mai neatent decit orice melodie banala. Vreau sa ma contraziceti daca aveti cu ce.
  Pe de alta parte eu nu am ascultat mesajul dar sunt foarte curios cu ce voce a fost inregistrat. Cu timbrul acela emotionat si speriat din seara in care o anumita doamna a dat cu gipanul peste niste bieti politisti de la circulatie ? Timbru ca acela nu mai prinde domnul purtator de cuvint oricit s-ar stradui.

 2. Nu spun ca-i bun sau e rau timbrul. Dar cel putin se incearca ceva. Hai sa nu mai dam cu ciocanu’ in nicovala si sa mai si facem cate ceva pentru un pas inainte spre civilizarea soselelor. Poate ca vocea lui Bleont ar fi fost mai buna. Dar totusi ciocanu’ asta de la politie mai incearca si el cate ceva pentru reglementarea traficului, altceva decat limbajul de genul: “atragem atentia participantilor la traficul rutier sa nu utilizeze aparatele de telefonie mobila cand sunt la volan si sa respecte intotdeauna regulile de circulatie si sa dea dovada de constiinta civica atat in trafic, cat si in afara acestuia. A consemnat de la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei agent Tuzgureanu'”

 3. @ Freetalker
  Hai sa ne imaginam urmatoarele: X suna pe Y si aude mesajul.
  Deodata il pocneste in moalele capului o revelatie: tiiii, eu sunt la volan !!! Daca si Y e la volan ? Hai mai bine sa inchid, a vazut el apelul si ma cauta cind poate.
  Si uite asa pierde firma aia apeluri. Tocmai firma cu care trebuia sa te lupti trei zile incheiate pentru a-ti dezactiva mesageria vocala (va spune unul care a patit-o – ce e drept in trecut era asta).
  Pai sa nu te umfle risul ?

 4. Daca Budescu s-a bagat sa i i urmareasca aiurelile scrise,ma tot intrebam bai frate,cine e Comanescu asta de tot dau de media lui pe tot google-ul?si uita-ma aici.Ai un stil original,ma intorc,adica be right back,off corse,daca imi dai voie.Aia cu ciocan in timpan suna mai tare decat postul in sine…
  Toate cele bune.
  (un fost jurnalist local incomod si un actual jurnalist online si mai incomod)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *