Patriciu dă 10 milioane de dolari pe sediul din Fabrica de Glucoză

O sursă din managementul “Adevărul” îmi spune că Dinu Patriciu a achiziționat sediul “Adevărul”/”Click!” din Fabrica de Glucoză nr. 21, contra a peste 10 milioane de dolari SUA. Achiziția confirmă ceea ce spunea Dinu Patriciu nu demult, cu privire la consolidarea pozițiilor. Pare-mi-se că Adevărul Holding devine astfel singurul grup de presă care deține sediul unde funcționează. Spațiul cuprinde și loc de extindere.

Interesant e că din cei 10 milioane, Patriciu ar fi putut lansa cam două cotidiene sau o televiziune de buzunar. Înseamnă de două ori pierderile Realitatea-Cațavencu de anul trecut, care în ultimă instanță pot fi trecute tot la capitolul “investiție”.

UPDATE: Comunicatul de presă (jpg).

4 thoughts on “Patriciu dă 10 milioane de dolari pe sediul din Fabrica de Glucoză”

  1. Si? “Investeste” si anul asta Vantu in Realitatea-Catavencu? Cam cati ani mai are de “investit” pana sa vada vreun ban? Ma gandesc ca numai salariile armatei de ziaristi si consilieri media pe care o are fac mai mult decat veniturile din Realitatea-Catavencu. Ma rog, a vrut sa-i cumpere pe toti, asa a facut.

  2. Ionut: Nu trebuie să îți placă sau să îmi placă de Vîntu ca să fim de acord că a devenit un jucător major în piața media prin investițiile pe care le-a facut anul trecut și în acest an. Ce semnificație au pierderile din 2006 numai managementul lui știe. Vedem cum s-o coace toată treaba.

  3. Cătălin: ca să fim exacți, pierderea netă a Realitatea Media și cea a Cațavencu SA dau, însumate, 18.499.785 RON, adică vreo 5,25 milioane de euro la cursul mediu pe 2006.

    Operațiunile de televiziune au fost într-adevăr mult mai costisitoare: Cațavencu SA a pierdut vreo 350.000 RON, adică vreo 100.000 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *