Patriciu dă 10 milioane de dolari pe sediul din Fabrica de Glucoză

O sursă din managementul “Adevărul” îmi spune că Dinu Patriciu a achiziţionat sediul “Adevărul”/”Click!” din Fabrica de Glucoză nr. 21, contra a peste 10 milioane de dolari SUA. Achiziţia confirmă ceea ce spunea Dinu Patriciu nu demult, cu privire la consolidarea poziţiilor. Pare-mi-se că Adevărul Holding devine astfel singurul grup de presă care deţine sediul unde funcţionează. Spaţiul cuprinde şi loc de extindere.

Interesant e că din cei 10 milioane, Patriciu ar fi putut lansa cam două cotidiene sau o televiziune de buzunar. Înseamnă de două ori pierderile Realitatea-Caţavencu de anul trecut, care în ultimă instanţă pot fi trecute tot la capitolul “investiţie”.

UPDATE: Comunicatul de presă (jpg).

 1. ionut Reply

  Si? “Investeste” si anul asta Vantu in Realitatea-Catavencu? Cam cati ani mai are de “investit” pana sa vada vreun ban? Ma gandesc ca numai salariile armatei de ziaristi si consilieri media pe care o are fac mai mult decat veniturile din Realitatea-Catavencu. Ma rog, a vrut sa-i cumpere pe toti, asa a facut.

 2. Iulian Comanescu Reply

  Ionut: Nu trebuie să îţi placă sau să îmi placă de Vîntu ca să fim de acord că a devenit un jucător major în piaţa media prin investiţiile pe care le-a facut anul trecut şi în acest an. Ce semnificaţie au pierderile din 2006 numai managementul lui ştie. Vedem cum s-o coace toată treaba.

 3. catalin tolontan Reply

  Iullian: Vorbim de pierderile partii de presa scrisa? Pt ca Realitatea a pierdut mult mai mult

 4. Iulian Comanescu Reply

  Cătălin: ca să fim exacţi, pierderea netă a Realitatea Media şi cea a Caţavencu SA dau, însumate, 18.499.785 RON, adică vreo 5,25 milioane de euro la cursul mediu pe 2006.

  Operaţiunile de televiziune au fost într-adevăr mult mai costisitoare: Caţavencu SA a pierdut vreo 350.000 RON, adică vreo 100.000 de euro.

Post your thoughts