Pare-se că am putea să-l înduplecăm pe Emil Brumaru… (updated)

…la un ymterviu. Am spus câteva lucruri despre poet aici, pornind de la faptul că are un blog aici. Ideea mea e următoarea: Brumaru e mult prea mare ca să-l țin numai pentru mine și, în plus, am trac, oricât mă vedeți cu gura mare prin alte ymterviuri. Vă invit deci să colaborați postând întrebări mai la vale, o să le trec mai departe dacă se face. De dragul poeziei.

UPDATE: Am programat discuția cu Emil Brumaru mâine, adică marți. Întrebările pentru poet au început să se strângă aici, mai jos – vă invit să nu vă sfiiți și să puneți și voi câte una, în cursul zilei de azi, fiindcă le voi da mai departe pe toate.

16 thoughts on “Pare-se că am putea să-l înduplecăm pe Emil Brumaru… (updated)”

 1. Maestre, ca poet al carnii de fetiscana, sau poate chiar mai durdulie duduie, ati recuperat in mod fenomenal sexualitatea din zona lubricului in cea a ludicului si esteticului. Poezia dvs. are insa chichirezul ei numai atita timp cit sexul ramine o terra incognita sau macar ne prefacem ca nu stim unde e birlogul lui. De cind insa toate fetele, mai mult sau mai putin respectabile, de la Mona Musca la Ruxandra Ciuhulescu isi etaleaza nurii live pe toate ecranele si paginile, valoarea misterioasa si mistica a erosului carnii a cam scazut. Daca mergem tot asa, prezentatoarele de la tv vor da stirile in pielea goala. Ce se va alege de poezia dvs. atunci?

 2. Am dat șfară-n țară și pe mail și mi s-a întors ceva de la Lucian Mîndruță:

  “Domnule Brumaru,

  unde sa ascundem poezia in urmatorii 100 de ani de barbarie, ca s-o salvam pentru generatiile care vor fi in stare sa se intoarca la ea?

  Lucian Mindruta”

 3. 1) EDIT: e off-topic, nu e vorba de evaluat intrebarile altora – I.C.

  2) Ersilia, “che significa figlia del sole”, este reala sau nu? Daca nu, ce anume v-a inspirat in alegerea ei pentru posturile pe blog?

 4. am citit revoltat pe hobbit acuzatiile de misoginism si corupere pedofila care vi se aduc. cred ca in privinta misoginismului sint destule cititoare gata sa dezminta. dar ipostaza de “satir batrin” e rauvoitoare si (cred eu) stirnita de gelozie. personal consider ca in versurile dv. “senzualiste” are prea putina importanta virsta fiziologica la care le-ati scris.
  inrebarea mea este: va complaceti in acest gen de folclor legat de asa-zisul priapism/ lolitism al dv.? credeti ca poate fi acesta un mit, o legenda adecvata pt. brumaru ca personaj (gen vidas, “vietile poetilor”)? va convine sa intrati cu aceasta imagine in panteonul birfitilor (alaturi de eminescu = sifilis, stanescu = servetel etc.)
  intrebare suplimentara: cum e sa fiti hartuit de ideea atitor cititoare tinere care va descopera si se indragostesc de versurile dv. tot mai mult in ultima vreme? o simtiti ca un feedback? un schimb de energii? face bine la scris? la moral? la… mai mult decit atit?

 5. Braduț Ulmanu, NewsIn/Jurnalismonline.ro:
  1. cite ore pe zi stati pe messenger? s-au publicat niste discutii savuroase cu ada milea si am vazut ca sunteti in corespondenta, in felul asta, si cu alte june
  2. credeti ca messengerul poate fi o forma de arta?

 6. 1. Mai citeste cineva poezie in ziua de azi sau cu alte cuvinte cum se vand volumele cu poeme noi ?
  2. Se poate trai numai din scrisul de poezie, in ziua de azi ?

 7. Eu l-as intreba cine este, cum se defineste?
  Si daca poezia lui e fructul realitatii sau ii tine loc de realitate.
  Si daca crede ca mai e posibila pasiunea azi.
  Si daca a intilnit femeia vietii lui.
  Multumesc

 8. domnule poet,

  1. poezia dvstra as numi-o tratat national de dezinhibare sexuala. a fost intii una personala? cum a fost expulzat intimul in eter?

  2. ce mai retinem din nichita?! oh nichita, oh nichita/ma apuca infinita…

  3. de ce nu recititi cervantes sau shakespeare pentru noi? mi-ar place comentariile dvstra, cam asa cum sunt alea din dostoievski. sau orice altceva: recititi, recititi… pentru noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *