Ori nevasta, ori cauciucurile din spate

Zilele trecute, cafea la Inter cu un posibil client. Discuţie despre media, desigur, şi în general despre mediul de business, întârzieri la plată, economia care se-nvârte greu.

Mă urc într-un troleibuz, fiindcă dacă aţi citit cartea, aţi aflat că n-am maşină şi nici carnet. Pe la mijloc, pe la locul invalidului, un tip gălăgios. Are mâini, picioare şi un fir care îi iese din ureche. Latră către aerul din faţa lui:
Nu. N-a plătit. Ştii ce i-am zis? “Florineee!”

Troleibuzul dă-n gropi, trepidează, scârţâie, se opreşte mirat.
“Florineee!” aşa i-am zis. “Dacă nu plăteşti, am ce să-ţi fac. Ori nevasta, ori cauciucurile din spate.”

Problema, aceeaşi ca la Inter. Nu ştiu exact ce-a prestat omul cu sârmă-n ureche. Dar am o nedumerire: Nevasta, ca nevasta. Cauciucurile, ok, dar de ce alea din spate?

  1. Marian Stavaroiu Reply

    Nu cred. Mai degraba avea omul gipan cu tractiune pe spate. A schimbat cauciucurile din spate, ca doar de alea a avut bani acum. Bani imprumutati de la galagios, evident. Galagiosul i-a cerut banii iar asta a raspuns: De unde sa-ti dau, ba, ca nu merge nimic, nu vezi ca e criza ? / Pai atunci iti iau nevasta la… munca silnica. / Hai, mai lasa-ma o saptamina, ca te caut eu. Si nu l-a cautat. Galagiosul s-a enervat si l-a sunat pe Florin asta, dar inainte ca Iulian sa se urce in troleu: te-ai hotarit, nevasta sau cauciucurile din spate, ca merg si la a mea ? Vezi ca sunt in troleu, ajung la tine in 15 minute.
    Dupa care s-a urcat Iulian si a prins doar partea a doua, cind incepuse asta sa se laude pe la altii.

    Ptiu, drace, ma fac scenarist de filme politiste, sa moara criza de nu…

Post your thoughts