Ori la bal, ori la spital…

Posibil atent la comentariile referitoare despre “Românii au talent”, cu privire la care s-a spus că a avut un singur punct slab, juraţii, PRO TV propune, pentru următorul mare talent show, o garnitură aleasă: Loredana, Smiley, Marius Moga şi Brenciu. Ce te faci că ultimul dintre ei a fost deja luat în vizor de un tabloid?

La o zi după ce PRO TV furniza presei juraţii de la “Vocea României”, adică ieri, “Click!” venea cu nişte poze în care Brenciu, sau o sosie identică, dădea o reprezentaţie ad-hoc pe holurile Spitalului Colţea. Pozele, ca şi amănuntele poveştii, erau neclare: Brenciu ar fi ajuns la spital în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce i s-ar fi făcut rău. De la ce şi cum de şi-a revenit atât de repede încât să danseze pe hol, în halat? “Click!” nu vine decât o declaraţie a lui Brenciu, care susţine că nu era el.

E incidentul cu pricina legat de “Vocea României”? Fără îndoială, deşi nu avem dovezile care să ateste o intenţie demolatoare sau un “atac”. E vorba pur şi simplu de faptul că, prin “Vocea României”, Horia Brenciu prinde un tren în care n-a mai călătorit de ani de zile, în materie de televiziune. Şi, deci, devine foarte expus.

După o copilărie petrecută la lucruri ca “Tip-Top Minitop”, Horia a prins un deceniu bun, între 1993 şi 2003, în TVR şi apoi Antena 1, unde a făcut matinale şi concursuri. În 2003, sedus de o ofertă de la Naţional TV, s-a dus către postul niciodată foarte urmărit al fraţilor Micula. De acolo a ieşit, cum se spune, din scenă.

Sau, de fapt, a ieşit către scenă. De la Naţional TV şi până în prezent, Brenciu nu a stat deloc degeaba: a fost mai ales producătorul şi protagonistul unor spectacole de cabaret de succes şi, probabil, foarte bine plătite. A mai apărut, la TV, ca invitat sau în serialul “Om sărac, om bogat” şi în producţii speciale de felul teledoanelor.

Reintrarea în circuitul TV la “Vocea României”, un spectacol cu potenţial foarte mare de audienţă, e o şansă, cum se spune, unică pentru entertainer. Ce s-a întâmplat în week-endul trecut la spital nu se ştie exact şi, în plus, Horia neagă faptul că în poze ar fi el. Spitalul nu e un motiv pentru ca PRO TV să-l lase fără “bal”, adică fără locul din garnitura de juraţi de la “Vocea României”. Dar, în viitor, Brenciu trebuie să fie foarte atent prin ce spitale umblă şi de ce. Oricât de cinic sună asta.

UPDATE: Fotografiile cu Brenciu sunt vechi de un an, spune Pagina de media, care conchide că tabloidul a fost păcălit de cititori.

Articol scris pentru ediţia de tipar din 22 iunie 2011 a “României libere”

Post your thoughts