Odiseea spațială și odissea coreeană

2001: Odiseea spațială – Marți, 13 februarie, 21:00, Cinemax

Filmul marchează un moment de răscruce în evoluția genului sci fi. Are o imagine excepțională și vizualizează principalele teme ale literaturii de specialitate într-o manieră inedită. Dar dincolo de fanteziile pur științifice, filmul încearcă să ne comunice ceva mai mult, mai ambiguu și mai uman… După cum declara și Kubrick, Odissea este mai degrabă un documentar magic în patru părți…

Vezi trailer:

2001: A Space Odyssey (SUA, 1968), regizor: Stanley Kubrick
Cu: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester, Leonard Rossiter

Vezi un mash-up:

Și o replică în varianta Machintosh:

Apple Computer commerical, 2001

Crimele de război din Coreea – Marți, 13 februarie, 22:00, Viasat History

Masacrul de la No Gun Ri, din tipul războiului din Coreea, este considerat ca fiind una dintre cele mai mari atrocități comise de trupele americane asupra civililor în secolul XX, deși nu a fost relatat la vremea respectivă. Acum, în colaborare cu scriitorul Charles Hanley, câștigător al Premiului Pulitzer, și folosind mărturii noi ale veteranilor, supraviețuitorilor și ofițerilor superiori ai armatei americane, această investigație dă în vileag adevărata poveste.

war-in-coreea.jpg
Kill ‘Em All – American War Crimes in Korea, (Anglia, 2002), documentar

Newsreel, 1950:

2 thoughts on “Odiseea spațială și odissea coreeană”

  1. Hummmmm… Iulian, poate ca unii dintre cititorii tai n-au vazut OS2001 si vor incarca pasajul pe care l-ai postat aici. Cred ca si-ar face o idee complet gresita despre film… Vorbesc depre pima secventa, nu despre reclama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *