Odiseea spaţială şi odissea coreeană

2001: Odiseea spaţială – Marţi, 13 februarie, 21:00, Cinemax

Filmul marchează un moment de răscruce în evoluţia genului sci fi. Are o imagine excepţională şi vizualizează principalele teme ale literaturii de specialitate într-o manieră inedită. Dar dincolo de fanteziile pur ştiinţifice, filmul încearcă să ne comunice ceva mai mult, mai ambiguu şi mai uman… După cum declara şi Kubrick, Odissea este mai degrabă un documentar magic în patru părţi…

Vezi trailer:

2001: A Space Odyssey (SUA, 1968), regizor: Stanley Kubrick
Cu: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester, Leonard Rossiter

Vezi un mash-up:

Şi o replică în varianta Machintosh:

Apple Computer commerical, 2001

Crimele de război din Coreea – Marţi, 13 februarie, 22:00, Viasat History

Masacrul de la No Gun Ri, din tipul războiului din Coreea, este considerat ca fiind una dintre cele mai mari atrocităţi comise de trupele americane asupra civililor în secolul XX, deşi nu a fost relatat la vremea respectivă. Acum, în colaborare cu scriitorul Charles Hanley, câştigător al Premiului Pulitzer, şi folosind mărturii noi ale veteranilor, supravieţuitorilor şi ofiţerilor superiori ai armatei americane, această investigaţie dă în vileag adevărata poveste.

war-in-coreea.jpg
Kill ‘Em All – American War Crimes in Korea, (Anglia, 2002), documentar

Newsreel, 1950:

  1. Vlad P. Reply

    Hummmmm… Iulian, poate ca unii dintre cititorii tai n-au vazut OS2001 si vor incarca pasajul pe care l-ai postat aici. Cred ca si-ar face o idee complet gresita despre film… Vorbesc depre pima secventa, nu despre reclama.

  2. Iulian-Manuel Ghervas Reply

    Da, Vlad. Ai dreptate. Dupa cum bine ai observat, primul clip e un mashup si nu scena originala… Ca sa nu mai existe niciun dubiu, uite si trailerul oficial.

Post your thoughts