O lecție de journablogging de la Heidi Stephens/The Guardian

Eurovision este un fel de coș de gunoi pentru melodiile executate la comandă de diverși compozitori bine cotați în țările lor, majoritatea specializați oricum în kitsch (da, știu, la UK a fost Andrew Lloyd Weber, dar totuși…). Subiectul cu votul politic a fost deja scris, o analiză de director de imagine la toată nebunia cu scena din LCD-uri (cred) e prea criptică chiar și pentru voi, cei care citiți acest blog, iar eu nu sunt director de imagine. Ce rămâne de făcut? Pe ei, pe mama lor! de Heidi Stephens de la The Guardian.

De obicei invectivele de genul ăsta, cronicarul care stă-la-televizor-și-face-pe-toată-lumea-de-rahat sunt deplasate sau deplasat. De data asta era cazul. Fragmentele despre Moldova și România, în, ăăă, română, pentru grăbiți:

9.00 PM: Ne-am întors. E MOLDOVA – iar triluri de la o fată pe nume Nelly, care arată ca Geri Halliwell într-un costum național moldovenesc (gâl, gâl, of, of). Sau dacă nu, face un casting pentru Peter Pan. O mulțime de dansatori bărbați care prestează un cazacioc în spate (gâl, gâl) și țipă “hoi, hoi” ca pirații. Îmi place. E voie? Gâl, gâl, gâl.

9.35 PM: Aproape am terminat, fraților – mai mult de patru sau cinci nu mai sunt, nu?

ROMÂNIA, cu Elena, care e o altă încarnare a lui Geri Halliwell, într-o zdreanță de culoarea cărnii, cântând despre fetele din Balcani. Dacă ar fi să ne luăm după ce face ea acolo, fetele din Balcani au toate extensii de păr de sfoară, se bronzează cu baiț de mobilă și umblă în veșminte sfâșiate de sirenă.

Coapsele Elenei au luat foc, se pare. Există medicamente pentru asta, dragă. O mostră de pop ieftin – e bun totdeauna. Mai vreau.

8 thoughts on “O lecție de journablogging de la Heidi Stephens/The Guardian”

 1. Și iată că am găsit răspunsul la întrebarea “Există un festival de divizia B mai penibil decât «Cerbul de aur?»”. Se pare că da. Hai România!!!

 2. Eu nu am vazut, ma asteptam ca totul sa fie o cacealma iar acum imi pare rau.
  Spectacolul de deschidere oferit de organizatori a rupt gura tirgului, se zice ca a fost mai ceva decit Olimpiada de la chinezi (oare? )
  Are cineva vreo inregistrare cu spectacolul, saru mina ?

 3. PS: alea erau cu extensii de păr și rochii sfâșiate pentru că jucau un rol, ăla de iele, iar pentru niște iele erau destul de decent mascate… părerea mea… interpretarea vestimentației este și chestie de diferență culturală… zic eu.

 4. Adevarul e ca fata (Elena) a stat ca o scandura pe scena, in speranta ca prezenta ei e suficienta pentru a umple imaginea. Melodie proasta, versuri si mai proaste, coregrafia si costumele de scene prea subtile pentru a le intelege chiar si noi (romanii).
  Ma intreb cum ar fi daca am reusi sa intelegem ca nu are sens s ne straduim sa castigam eurovisionul (lol), si ne-am comporta in cadrul competitiei pe post de promotori ai civilizatiei si poporului roman. Stiu si eu, sa avem si noi un instrument clasic pe scena, ca doar noi l-am dat pe Enescu, si niste versuri decenta, ca doar nu a murit poezia romaneasca odata cu Eminescu. Cer prea mult daca vreau si o/ un interpret care sa arate decent, imbracat civilizat, ca doar nu suntem la concursuri de ghiceste personajul pe vremea cercului de literatura de la Palatul Copiilor. Poate si o tentativa de refren memorabil, care sa nu semene a Ozone sau Cheeky Girls, si de ce nu (sau poate vreau prea multe), o sansa pentru tinerii inca necunoscuti, de a-si incepe cariera.

  Regards from the heart of Kent

  PS: Sigur ca de la Eruvision incoace, englezii ma intreaba daca toate romancele sunt gay si care ar fi pretul vara asta pe litoral lol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *