O idee articulată, legată de taxe și impozite

Arsit.org.ro, site-ul asociației

Arsit.org.ro, site-ul asociației

M-a interesat chestia asta, pe nume ARSIT sau Asociația pentru Reformarea Sistemului de Impozite și Taxe, fiindcă încearcă să se constituie într-o soluție articulată și rațională față de o problemă profundă a societății: faptul că ești retrogradat la un “tovarăș” sau celovek de ani ’80 atunci când te-așezi la ghișeele astea cu impozite. Printre fondatorii asociației sunt Dan Pascariu, Vlad Păunescu, Valeriu Stoica și alte VIP-uri din sectorul privat. Sper să nu fi consemnat aici ceva ce o să capete o culoare politică la un moment dat 🙂

2 thoughts on “O idee articulată, legată de taxe și impozite”

  1. Salut

    Este normal, fara sau cu culoare politica, ca sa existe o miscare ‘sociala’ de sustinere a diverse subiecte, pentru plasarea lor pe agenda publica. Este o practica ce tine de adevaratul lobby, la vedere. Doar sa spui ca Guvernul face ceva prost, fara ca societatea sa coaguleze un grup de interese, bine articulat, care, in mod civilizat, argumenteaza, demonstreaza, nu tipa si nu urla in microfoane, nu este in regula. O parte a publicului este interesat de aceste platforme civice, care preiau subiecte si le pun pe agenda sociala in mod curat, sa iti placa sa ii asculti pe oamenii care le sustin. Asta lipseste Romaniei si de asta se plange societatea, nu de partide politice, ci de grassroots initiatives. Nu avem nevoie sa vina statul sa ne dea, ci sa ne niscam sa cerem. Pana la a se naste un nou partid, de dorit ar fi ca, foarte puternic, grupuri de cetateni sa isi ia soarta in maini, pentru diverse lucruri, in limitele legii. Dupa ce aceste nuclee civice iau forma, ulterior, in cativa ani 2-3, pot da nastere unui partid. Grassroots este cuvantul.

  2. Și când e fals grassroots se cheamă astroturfing 🙂

    De fapt n-am nimic în privința unei oarecari culori politice. Un ONG ca ăsta nu poate funcționa decât dacă are deschidere din partea anumitui partid, care să ia expertiză de la el și să promoveze inițiative care convin respectivului ONG. Dar asta-i una și acuzele politice referitoare la modul cum funcționează ANAF-ul acum e alta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *