O idee articulată, legată de taxe şi impozite

Arsit.org.ro, site-ul asociaţiei

Arsit.org.ro, site-ul asociaţiei

M-a interesat chestia asta, pe nume ARSIT sau Asociaţia pentru Reformarea Sistemului de Impozite şi Taxe, fiindcă încearcă să se constituie într-o soluţie articulată şi raţională faţă de o problemă profundă a societăţii: faptul că eşti retrogradat la un “tovarăş” sau celovek de ani ’80 atunci când te-aşezi la ghişeele astea cu impozite. Printre fondatorii asociaţiei sunt Dan Pascariu, Vlad Păunescu, Valeriu Stoica şi alte VIP-uri din sectorul privat. Sper să nu fi consemnat aici ceva ce o să capete o culoare politică la un moment dat 🙂

  1. Tiberiu Cazacioc Reply

    Salut

    Este normal, fara sau cu culoare politica, ca sa existe o miscare ‘sociala’ de sustinere a diverse subiecte, pentru plasarea lor pe agenda publica. Este o practica ce tine de adevaratul lobby, la vedere. Doar sa spui ca Guvernul face ceva prost, fara ca societatea sa coaguleze un grup de interese, bine articulat, care, in mod civilizat, argumenteaza, demonstreaza, nu tipa si nu urla in microfoane, nu este in regula. O parte a publicului este interesat de aceste platforme civice, care preiau subiecte si le pun pe agenda sociala in mod curat, sa iti placa sa ii asculti pe oamenii care le sustin. Asta lipseste Romaniei si de asta se plange societatea, nu de partide politice, ci de grassroots initiatives. Nu avem nevoie sa vina statul sa ne dea, ci sa ne niscam sa cerem. Pana la a se naste un nou partid, de dorit ar fi ca, foarte puternic, grupuri de cetateni sa isi ia soarta in maini, pentru diverse lucruri, in limitele legii. Dupa ce aceste nuclee civice iau forma, ulterior, in cativa ani 2-3, pot da nastere unui partid. Grassroots este cuvantul.

  2. Iulian Comanescu Reply

    Şi când e fals grassroots se cheamă astroturfing 🙂

    De fapt n-am nimic în privinţa unei oarecari culori politice. Un ONG ca ăsta nu poate funcţiona decât dacă are deschidere din partea anumitui partid, care să ia expertiză de la el şi să promoveze iniţiative care convin respectivului ONG. Dar asta-i una şi acuzele politice referitoare la modul cum funcţionează ANAF-ul acum e alta.

Post your thoughts