O demisie din TVR mai importantă decât pare

Cristina Constantinescu, directorul de comunicare al TVR, și-a prezentat demisia din poziția pe care o deținea până azi, 1 octombrie. Cine știe cunoaște că stimata doamnă era o piesă grea în angrenajul instituției, pe vremea lui Valentin Nicolau. Ce n-a făcut Giurgiu face Sassu, am putea spune, dacă am fi răutăcioși, dar Cristina Constantinescu a trimis un mail de la revedere în care nu precizează motivele demisiei – poate că a primit o ofertă de nerefuzat.

UPDATE: Cristina Constantinescu rămâne în TVR ca PR specialist, îmi zice cineva. Urmăriți și ce se spune în subsol.

14 thoughts on “O demisie din TVR mai importantă decât pare”

 1. giurgiu i-a desfiintat dept, a pus-o sa dea concurs, si-a facut comisia cum a vrut el si tot degeaba ca femeia nu a avut contracandidat serios. eu as zice ca a demonstrat ca se pricepe. si as mai zice ca e chiar ok dc si-a dat demisia. fata de toti lingaii din pozitiile de conducere din tvr care acum freaca usile lui sassu, trag sfori pe la psd , pnl si pc ca sa isi protejeze fundurile. intrebarea este pe cine pune sassu in locul ei?

 2. Eu am lucrat de cateva ori cu fata. Nu era nici mai rea, nici mai buna decat alti pr-i. Am apreciat ca nu ma ducea cu zaharelul si cand nu putea sa dea ceva, spunea. In rest, destul de prompta si deschisa. Intr-un fel, daca ma gandesc ca cine stie cu ce functionaras avem sanse sa ne trezim la comunicarea tvr-ului (ca la conducerile multor asemenea departamente de pe la institutii de stat), cred ca as avea chiar motive sa o regret

 3. pr-ul de la tvr era mai bun decat altele din punctul de vedere al omului care trebuia sa lucreze direct si aproape zilnic cu el. exact asa cum zice dana, fetele de-acolo iti ziceau daca pot sau nu sa-ti dea ceva, cat o sa dureze si pe la cine trebuie sa treaca. si in peste 95% din cazuri se intampla asa cum spuneau.

  nu se intampla sa-ti spuna “lasa-ma sa ma interesez si te sun eu” dupa care nu numai sa nu sune, dar sa nici nu-ti mai raspunda la telefoane cateva zile, cum se intampla pe la pro, antene, prima tv etc.

  dar e vorba de munca zilnica cu departamentele de pr, nu de socializarea si cafelele cu piaristele care se dau vedete. sa ne-ntelegem: pr-ul nu se reduce la mondenitatile livrate tabloidelor, ci si la capacitatea de a discerne ce e informatie de interes public si ce nu.

  la srr e haos, nu suporta comparatie cu televiziunea. iar restul radio-urilor, sa ma ierte, n-au pr. au niste fatuci care scriu comunicate despre care cred ca-s haioase, da’ n-au nici macar nivelul glumelor de vacanta mare.

 4. Cristina ramane in TVR! nici mie nu a vrut sa-mi spuna motivele dar este clar ca noul PDG nu are nici o treaba cu PR-ul. Se pare ca o sa-l faulteze presa. Parerea mea e: Cristina C a fost super ok fata de tot ce inseamna comunicare la o institutie publica.

 5. Cristina nu e genul care sa-si dea demisia, probabil au santajat-o cu ceva afaceri de-ale lui taica-sau, dl.Constantinescu de la IT.In locul ei o sa vina probabil Catalin Dumitru, consilierul lui Sassu pe comunicare,un baiat fara nici un talent si lipsit de orice viziune in ceea ce priveste TVR-ul( fost consiler de presa la Cotroceni,unde nu s-a remarcat prin nimic).Ghinionul lui Cristina ca va lucra sub el.Pe de alta parte avea si Cristina figuri destule in cap.Nicolau o lasa sa ia decizii in multe probleme care n-ar fi trebuit sa o priveasca si la un moment dat ajunsese mai importanta decit directorul de la Stiri.A cum i s-a luat jucaria.Nasol…

 6. Sint cu totul off topic, dar nu stiu unde sa intreb: stie cineva unde a disparut serialul Forsyte Saga, difuzat – PINA IERI – pe TVR1, lunea, de la 20.20???
  M-am simtit mai umilita decit atunci cind statia de autobus e plina masini parcate generos, pe jumatate din carosabil. Nu avem dreptul la ritmicitatea unui serial, ori macar la anuntarea unei aminari sau dislocari?

 7. Iulian, ai decimat topica titlului acestui subiect. Eu zic ca formularea : “‘O demisie din TVR mai importantă decât pare” tine de o exprimare mai normala. Nu trebuie sa pastrezi acest post pe site. Eu sint multumit si daca tii cont de sugestia mea.

 8. mira: serialul s-a terminat sapt trecuta. s-au dat doua episoade unul dupa altul. si eu am prins doar ultimul episod, printr-o minune si am verificat in programul de pe site, asa m-am prins ca au dat in aceeasi seara ultimele doua epidoase. poate ar tb sa il reia si sa ii respecte programarea. cred ca se grabeau sa il termine inainte de a intra cu grila noua. oricum, nu a facut cine stie ce audiente, desi nu a fost deloc o productie slaba. in general, serialele la noi nu prea mai fac treaba. uite pro-ul: a luat prison break, s-a laudat cu audientele la primul episod (care au fost la nivelul oricarui alt serial american super bun dat la noi) dupa care nu au mai avut cu ce se lauda… asta e, tot pro-ul a schimbat gusturile publicului cu telenovele de doi lei. acum culege ce a semanat.

 9. privit din afara problema pare simpla. dl. Sassu vrea sa isi consolideze puterea si sa puna directori care sa coordoneze departamente cheie [doua nume sunt vehiculate ca inlocuitori]. are o problema mai putin pentru ca domna Constantinescu a ales sa isi dea demisia si conform procedurilor, concurs, etc, deja cunoscuta reteta.

 10. ma mai bag o data in discutie … despre Sasha cum era numit pe vremuri cand era deputat de Braila.
  tipul e f inteligent, are o experienta apreciabila de lucru in organizatii mari si dificile (vezi PD si PSD). acest tip de organizatii in care a functionat au un management indreptat spre “enoriasi” si nu spre patronat.
  din alt punc de vedere … oricare din noi daca am fi fost in situatia lui, ne-am fi adus echipa de incredere.
  si un punct tare: si-a pastrat relatii bune prin PD, are relatii super ok cu PSD-ul si civilizate cu restul partidelor. daca e abil poate obtine orice de la parlamentul care ii este girant …

 11. @cosmin p: ramane de vazut daca va aduce tvr-ul pe profit, va face restructurare/reorganizare si va imbunatati calitatea programelor. daca reuseste asta nimeni nu o sa-si aduca aminte cum a fost numit sau ca a fost politician desi nu prea era voie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *