Numiri şi prelungiri în câmpul presei

Două de la Realitatea-Caţavencu şi una de la Prima TV:
– Sergiu Toader şi Sorin Enache şi-au prelungit contractele cu Realitatea TV până la 1 august 2011.
– Răzvan Ionescu este anunţat oficial ca redactor-şef la “Cotidianul”.
– Mihaela Dumitru este director general la Prima TV, în locul lui Cristoph Buerge, care pleacă, după ce a ocupat funcţia de director comercial din 2004 încoace.

De remarcat că toţi cei patru manageri au în jur de 40 de ani (Răzvan Ionescu – 35). Confirmaţi în funcţie sau nou-numiţi, ei acreditează teoria cu schimbarea de generaţie din managementul de presă. Succes.

 1. sickboy Reply

  lovitura de teatru la prima tv… directoarea de vanzari, e dir general, “money makes the world go round”, huh?

  sa vedem ce s-o alege de “viziunea elvetianului”… foarte interesant, oricum, bravo, comanescu!

 2. dave Reply

  domnule comanescu,
  vedeti ca va baga baietii de la trupa de soc de la antena 3 strambe si zic ca pe blogul dvs e link la iosif buble si ca astfel e infromatia ca ei l-au batut pe basescu. Nu bagati cumva un grafic mic sa vedem cine pe cine bate, macar asa de la cineva care nu e in nici un trust!

 3. mircea badea Reply

  din pacate sunteti diletanti si nu pricepeti nimic din nimic. sinteza zilei i-a batut rau pe toate targeturile pe basel si slugoii sai. ei si-au mai scos parleala dupa ora 23, deci dupa ce s-a terminat sinteza zilei, mai ales din cauza stupidului buletin de stiri care a durat 10 minute pe antena3. daca stiti sa cititi, realitatea vorbeste despre tot intervalul 22.00-23.40. sinteza zilei e de la 22.05 la 23.00. va doresc mult succes.

 4. mircea badea Reply

  ti se pare ca n-am fost atent? atentie la explicatii, analistule care esti tu analist.

 5. Iulian Comanescu Reply

  Mircea Badea: mai specific, mă refer la cuvinte ca “slugoi”. Realitatea, Antena şi fanii lor n-au decât să se încaiere la ele acasă, nu aici. Aici e alt registru. În privinţa ratingurilor, nu am în faţă o variantă nebiasată, deci nu pot face decât presupuneri. Una din ele e că nici Antena, nici Realitatea nu mint, ci dau cifrele pe alte intervale orare şi target-uri.

 6. gabriel Reply

  m-am tot uitat pe graficul ala si ce-am vazut:
  – in intervalul respectiv (22.00 – 23.15) sunt 5 sferturi de ora din care Sinteza Zilei se difuzeaza pe 4 dintre ele.
  – A3 (datorita SZ) depaseste RTV pe numai 2 sferturi (22.15 – 22.45) si cu o diferenta de 0,5 – 0,7, dupa care raportul se rastoarna
  – pe primul rand (cu galben) este situatia pe toata ziua si pe prime time: realitatea depaseste constant A3
  – intamplator am vazut ca M Badea (pe A1 !!) nu a trecut de RTV decat in ultimul sfert de ora, cand la RTV intra publicitatea.
  – ambele posturi sunt depasite de OTV cand are subiecte “fantoma”, ceea ce explica intr-o masura si cele doua sferturi de ora ale A3.

 7. Iulian Comanescu Reply

  Gabriel: da, Antena 3 a bătut doar pe două sferturi din patru. Al patrulea sfert contează mai puţin, fiindcă acolo intră multă publicitate şi fillere, deci pe graficul lor (Buble) ar cam avea cu ce să se laude. Totuşi, Cotidianul vine cu alte cifre, care mai mult ca sigur sunt pe un alt target, unde situaţia e cam pe dos. Care ar fi ştirea în consecinţă? Că preşedintele Băsescu nu mai prea face rating, dar ştirea asta s-a cam dat demult. Anul trecut, pe vremea referendumului, consumul total de TV a scăzut spre 20-23 de puncte, ceea ce e foarte puţin.

  Dacă Băsescu nu face rating, ajungem destul de uşor la un raţionament general asupra prestaţiei altor politicieni, mai puţin atractivi pentru public decât el.

  În rest – dacă V. Stan l-a bătut pe Băsescu sau pe dos e problema Antenei 3, şi eventual a preşedintelui, dacă se uită la “Sinteza zilei”. Nu a noastră 🙂

  Este şi motivul pentru care nu am dat atenţie întregii poveşti, n-am făcut decât să împing cele două ştiri la “m-au interesat”. Varianta Buble a şi dispărut de “pe faţă” între timp 🙂

 8. dave Reply

  pai dupa cum arata cei de la sinteza zilei, basescu face rating. De 2 saptamani, orice ar fi, numele basescu e in burtiere.:P

 9. Iulian Comanescu Reply

  Dave: e meciul lor, nu al meu, cum ziceam. Propunerea mea e sa ramai si tu neutru, asa cum sunt eu, fiindca o sa ai o multime de avantaje, cum ar fi faptul ca o sa zica toata lumea ca esti vandut celuilalt si n-o sa te mai cheme nimeni la nicio televiziune.

Post your thoughts