Numiri și prelungiri în câmpul presei

Două de la Realitatea-Cațavencu și una de la Prima TV:
– Sergiu Toader și Sorin Enache și-au prelungit contractele cu Realitatea TV până la 1 august 2011.
– Răzvan Ionescu este anunțat oficial ca redactor-șef la “Cotidianul”.
– Mihaela Dumitru este director general la Prima TV, în locul lui Cristoph Buerge, care pleacă, după ce a ocupat funcția de director comercial din 2004 încoace.

De remarcat că toți cei patru manageri au în jur de 40 de ani (Răzvan Ionescu – 35). Confirmați în funcție sau nou-numiți, ei acreditează teoria cu schimbarea de generație din managementul de presă. Succes.

14 thoughts on “Numiri și prelungiri în câmpul presei”

 1. lovitura de teatru la prima tv… directoarea de vanzari, e dir general, “money makes the world go round”, huh?

  sa vedem ce s-o alege de “viziunea elvetianului”… foarte interesant, oricum, bravo, comanescu!

 2. domnule comanescu,
  vedeti ca va baga baietii de la trupa de soc de la antena 3 strambe si zic ca pe blogul dvs e link la iosif buble si ca astfel e infromatia ca ei l-au batut pe basescu. Nu bagati cumva un grafic mic sa vedem cine pe cine bate, macar asa de la cineva care nu e in nici un trust!

 3. din pacate sunteti diletanti si nu pricepeti nimic din nimic. sinteza zilei i-a batut rau pe toate targeturile pe basel si slugoii sai. ei si-au mai scos parleala dupa ora 23, deci dupa ce s-a terminat sinteza zilei, mai ales din cauza stupidului buletin de stiri care a durat 10 minute pe antena3. daca stiti sa cititi, realitatea vorbeste despre tot intervalul 22.00-23.40. sinteza zilei e de la 22.05 la 23.00. va doresc mult succes.

 4. ti se pare ca n-am fost atent? atentie la explicatii, analistule care esti tu analist.

 5. Mircea Badea: mai specific, mă refer la cuvinte ca “slugoi”. Realitatea, Antena și fanii lor n-au decât să se încaiere la ele acasă, nu aici. Aici e alt registru. În privința ratingurilor, nu am în față o variantă nebiasată, deci nu pot face decât presupuneri. Una din ele e că nici Antena, nici Realitatea nu mint, ci dau cifrele pe alte intervale orare și target-uri.

 6. m-am tot uitat pe graficul ala si ce-am vazut:
  – in intervalul respectiv (22.00 – 23.15) sunt 5 sferturi de ora din care Sinteza Zilei se difuzeaza pe 4 dintre ele.
  – A3 (datorita SZ) depaseste RTV pe numai 2 sferturi (22.15 – 22.45) si cu o diferenta de 0,5 – 0,7, dupa care raportul se rastoarna
  – pe primul rand (cu galben) este situatia pe toata ziua si pe prime time: realitatea depaseste constant A3
  – intamplator am vazut ca M Badea (pe A1 !!) nu a trecut de RTV decat in ultimul sfert de ora, cand la RTV intra publicitatea.
  – ambele posturi sunt depasite de OTV cand are subiecte “fantoma”, ceea ce explica intr-o masura si cele doua sferturi de ora ale A3.

 7. Gabriel: da, Antena 3 a bătut doar pe două sferturi din patru. Al patrulea sfert contează mai puțin, fiindcă acolo intră multă publicitate și fillere, deci pe graficul lor (Buble) ar cam avea cu ce să se laude. Totuși, Cotidianul vine cu alte cifre, care mai mult ca sigur sunt pe un alt target, unde situația e cam pe dos. Care ar fi știrea în consecință? Că președintele Băsescu nu mai prea face rating, dar știrea asta s-a cam dat demult. Anul trecut, pe vremea referendumului, consumul total de TV a scăzut spre 20-23 de puncte, ceea ce e foarte puțin.

  Dacă Băsescu nu face rating, ajungem destul de ușor la un raționament general asupra prestației altor politicieni, mai puțin atractivi pentru public decât el.

  În rest – dacă V. Stan l-a bătut pe Băsescu sau pe dos e problema Antenei 3, și eventual a președintelui, dacă se uită la “Sinteza zilei”. Nu a noastră 🙂

  Este și motivul pentru care nu am dat atenție întregii povești, n-am făcut decât să împing cele două știri la “m-au interesat”. Varianta Buble a și dispărut de “pe față” între timp 🙂

 8. pai dupa cum arata cei de la sinteza zilei, basescu face rating. De 2 saptamani, orice ar fi, numele basescu e in burtiere.:P

 9. Dave: e meciul lor, nu al meu, cum ziceam. Propunerea mea e sa ramai si tu neutru, asa cum sunt eu, fiindca o sa ai o multime de avantaje, cum ar fi faptul ca o sa zica toata lumea ca esti vandut celuilalt si n-o sa te mai cheme nimeni la nicio televiziune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *