Nu se ştie cine dă şi cine primeşte :-)

Poate că o ştiţi pe această doamnă, pe nume Mihaela Mihăescu, a circulat pe internet acum câteva luni. Este preşedinta unui ONG, Ihtis, al persoanelor cu dizabilităţi. Am găsit-o pe Mihaela într-un program Soros unde învăţam ONG-urile să folosească blogul ca mijloc de advocacy şi m-au izbit carisma şi normalitatea pe care le are. Aşa a apărut viralul de mai sus, care s-a învârtit nu foarte mult, vreo 13.000 de vizionări, dar a fost văzut de cine trebuie, fiindcă în contul Ihtis s-au strâns câteva mii bune de euro.

De ce revin cu povestea asta acum: ieri a fost Gala Societăţii Civile şi, printre o mulţime de ONG-uri cu vechime şi forţă, s-a ivit şi un premiu trei la secţiunea Buget -/Eficienţă + pentru Ihtis, plus o menţiune la Servicii sociale pentru categorii defavorizate.

Se dovedeşte încă o dată că internetul şi blogurile pot schimba lucruri. Le mulţumesc în mod special lui Cristi Manafu, Dan Vârtopeanu şi Dragoş Dehelean pentru implicare şi modul cum am transformat un filmuleţ viral într-o campanie ad-hoc care iată că are nu doar rezultate, ci şi premii. La film s-au adăugat bannere făcute de Dan şi donaţii prin telefon şi SMS, de la Romtelecom, Orange, Vodafone, Cosmote. Totul s-a făcut cu ajutorul indispensabil al Mirelei Rus, pe vremea aceea la Soros, iar viralul e produs de Indie Studio, adică:

– Producător/idee: Ana-Maria Caia
– Imaginea: Andrei Butică
– Montaj: Paul Popa
– Procesare sonoră: Răzvan Cîrligeanu
– Stil: Alex Bălăşescu
– Hair Style: Dana Gottschling
– Copy: Iulian Comanescu.

Mihaela Mihaescu

Mihaela Mihaescu

Puteţi citi aici povestea Mihaelei de la Gală.

Post your thoughts