Nu ne mai intoxicați cu fluturașii voștri!

Am tăcut până acum pe tema Referendumului pentru schimbarea Constituției fiindcă e o falsă problemă și dacă vorbești despre false probleme, nu faci decât să le amplifici. Azi, m-am răzgândit. Și am făcut-o pentru că m-am trezit cu această falsă problemă nu pe Facebook, nu în cutia de scrisori, ci fix la mine în living, sub formă de fluturași la purtător. A venit de acolo de unde te-ai aștepta mai puțin, de la contabilitate.

Trebuie să vă spun, pentru început, că am la firmă un contabil bisericos. Mi s-a părut o idee bună, pentru că un tip de factura asta nu riscă să te bage în încurcături, e mai rău decât ANAF-ul. În general, așa a fost. Îți explică de fiecare dată că ești vinovat, că trebuie să-i dai statului cutare și cutare – în fine, dacă primii doi ani nu mi-am închis afacerea din cauza lui, am zis că am stofă de antreprenor și am continuat.

Azi dimineață însă, contabilul meu bisericos a trecut pe la mine cu niște catastife groase de semnat, să ia niște bonuri și, mă rog, ce mai face un contabil. În biblioraftul vieții erau două A5-uri frumos colorate cu Referendumul.

Mă uit câș la ele, ne-apucăm de semnături, după care omul mă anunță, festiv, că vrea să mă informeze că e un referendum. Văd roșu-n fața ochilor, dar mă abțin. Îi spun că știu și că o să dorm.

—O să dormi tot referendumul?

Zâmbește timid sau ironic.

Mai semnăm niște hârțoage. Pe final, mă întreabă dacă să-mi lase numai un fluturaș sau pe amândoi. M-apucă spumele.

—Mă, da' v-ați rezolvat toate problemele în familiile voastre de v-ați apucat de familiile altora? Tu știi că după referendumul tău eu nu sunt familie cu fiică-mea cea mare, pentru simplul motiv că e a soției din prima căsătorie și n-aveam absolut niciun motiv să o înfiez? Uită-te, frate, în cartea aia din care tot citești și vezi ce zice de pai și bârnă, de ridicatul pietrei primul, de faptul că trebuie să-ți vezi întâi de problemele tale. Ți-am făcut eu propagandă LGBT, ți-am spus cum să trăiești?

Cred că l-am băgat în sperieți. Omul a mai apucat să bâiguie:

—Sunt pentru familia compusă dintr-un bărbat și-o femeie...
—Da? Bravo. Ia porcăriile alea de-aici, te rog frumos!

Habar n-am, poate unora dintre voi o să vi se pară că am fost excesiv. Eu rămân pe poziție pentru motivul cu care am început: m-am trezit cu mizeriile alea exact la mine în living, în livingul meu, mobilat și populat fix așa cum vreau eu.

Cu alte cuvinte, porcăria aia extremistă a făcut ce-a făcut și a ajuns până în viața mea privată, până la liberul meu arbitru. Trebuie să spun că cunosc destui gay, sunt amic cu unii, dar niciunul nu mi-a înfundat pe gât propagandă pro-LGBT.

Până acum, mă consideram moderat în materie de religie. N-o să-mi treacă prin cap să mă declar ateu – și nici credincios practicant, că nu sunt – nici după referendumul ăsta. Dar după chestii de-astea-ți vine mai tare să fugi de biserici. Sau de Biserică. Că nu de alta, dar de unde credeți că a luat contabilul meu fluturașii ăia cu referendumul, cu recomandarea expresă de a mi-i băga pe gât? De la ANAF?

P.S.: De Referendum n-o să dorm. Mă duc la Iași, la FILIT. Nu-mi trece prin cap nici măcar să aflu dacă pot merge la vot acolo.

Imagine de la protestul din 10 august, în care jandarmii aruncă cu gaze lacrimogene în manifestanții pașnici. Foto: BrandedCont.net

2 thoughts on “Nu ne mai intoxicați cu fluturașii voștri!”

  1. Un exemplu de toleranta LGBTista.

    Si un exemplu de “informare obiectiva” din “presa independenta”: “Vasile Bănescu, face o declarație cinică, susținând, într-un interviu, că nu există „dreptul la căsătorie pentru persoane de același sex” și că inclusiv o persoană homosexuală se poate căsători, dacă respectă regulile acestei instituții, să aibă peste 18 ani și un partener de sex opus.” Adica a spus exact ce au spus CCR, curtile europene si internationale, judecatorul Danilet pe Contributors, seful CNCD, fara sa-si merite epitetul de cinici.

    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22726658-declara-cinic-purt-torului-cuv-patriarhiei-inclusiv-persoan-homosexual-poate-tori-dac-respect-regulile-acesteii-institu-aib-cel-18-ani-evident-partener-sex-opus.htm

    Ce-i drept, corporatiile sunt mai subtile cu bagatul pe gat, dar tocmai de aceea, poate, mai eficiente.

    https://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-22727000-mesaj-coca-cola-nainte-referendum-nicio-diferen.htm

  2. Haios. Contabili, na. Si poti sa stii, poate chiar de la ANAF avea fluturasii. Eu zic, de fapt il citez aproximativ pe Musatescu, sa sariti sprintar peste acest teanc de ingrasaminte naturale si sa mereti linistit si binedispus la FILIT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *